1.066.455

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Turkish Cuisine

A török konyha

Szerző
Szerkesztő
Ankara
Kiadó: Republic of Turkey Ministry of Culture and Tourism
Kiadás helye: Ankara
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 89 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A török konyhában kettősség érezhető: egyrészt vannak egyszerűen elkészíthető európai ízeket tartalmazó ételek, másrészt a keleti sajátosságok, azaz a fűszerek gazdagsága és az ízek kontrasztja, a bonyolultabb ételkészítési eljárások jellemzik. A török konyha nem mentes a görög hatástól sem, sőt konyhaművészetét befolyásolta a római birodalom és a bizánci császárság kora is. A törökök mindenféle nyersanyagot igen változatosan tudnak használni az ételeik készítéséhez, akár húsfélékről, akár zöldségkészítményről legyen is szó.
A legízletesebb fehér sajtok és joghurtok juhtejből készülnek. Népszerű köret a rizs (pilav) és a bulgur (összetört, főzött majd kiszárított búzakása). Az olívaolaj széleskörűen elterjedt, leginkább Törökország nyugati területein.
Színes fotókkal gazdagon illusztrált.

Tartalom

török, konyha, ételek, gasztronómia, sütés, főzés, zöldségek

Prof. Dr. Fahriye Sancar

Prof. Dr. Fahriye Sancar műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Prof. Dr. Fahriye Sancar könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem