1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Prágai hentesárúk készitése

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 76 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Ferenc D. Könyvnyomdája, Spisská Nová Ves.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tudvalevő, hogy a prágai hentesárúk világhirnévnek örvendenek. Mivel ezeknek a hentesárúknak készítési módját ismertető szakkönyv magyar nyelven még nem jelent meg, ez indított arra, hogy könyvemet... Tovább

Előszó

Tudvalevő, hogy a prágai hentesárúk világhirnévnek örvendenek. Mivel ezeknek a hentesárúknak készítési módját ismertető szakkönyv magyar nyelven még nem jelent meg, ez indított arra, hogy könyvemet kiadjam.
Azzal a meggyőződéssel bocsátom útjára művemet, hogy ezzel olyan szakkönyvet adok az érdeklődők és tanulni vágyók kezébe, amely tudósvágyukat s a korral való haladásukat teljes mértékben kielégíti.
A könyvben található összes recept és készítési mód úgy van leírva és összeállítva, hogy azt mindenki könnyűszerrel megérti.
Tekintsék könyvemet barátjuknak s egy olyan tanácsadó kifejezőjének, akinek az a szándéka, hogy műve nyomán egyszeri áttekintésre a prágai hentesárúk készítési módjáról bárki teljes fogalmat nyerjen.
Ha ez a célom, mely egyedüli kivánságom, - kivált a fiatalabb szaktársaim körében - beteljesül, úgy könyvecském küldetésének máris eleget tett.

Bratislava, 1938 január havában

A szerző Vissza

Tartalom

Előszó3
A hús és feldolgozása5
A hús kötőképessége6
A hús összetétele7
A hentesárúkra szánt állatok vágása7
A hús konzerválása8
Sókeverék összeállítása9
Pácoló lé készitése9
Gyakorlati tanácsok10
A marhahús sózása12
Prágai sonka14
Gyorspácolás16
Pácolt húsok füstölése és függelék17
Szalonna sózás18
Csemege szalonna19
Cseh szalonna20
Morva szalonna20
Morvahús21
Figyelmeztetés22
Kötőhús készítése meleg húsból23
Keverés25
Belek27
Hentesárúk füstölése28
Hentesárúk főzése31
Sonkafőzés31
Prágai szalámi33
Prágai virsli34
Szalvaládé36
Sonkás szalámi37
Mortadella38
Lengyel szalámi40
Szalonnás szalvaládé41
Frankfurti virsli42
Szivarka kolbász43
Kabanoszkolbász44
Morvakolbász45
Munkás szalámi46
Párisi szalámi prágai módra47
Gothai szalámi48
Prágai vagdalt hús48
Szlovák szalámi50
Csabai szalámi és kolbász51
Turista szalámi53
Tiroli turista szalámi54
Tiroli turista virsli56
Májas árúk57
Alap májas töltelék59
Májas sajt60
Májas szalámi62
Szardelás májas szalámi63
Szarvasgombás májas szalámi64
Nyelves májas szalámi65
Hagymás májas szalámi66
Májas szalvaládé67
Prágai májas szalámi67
Olcsó májas szalámi68
Májas pástétom70
Disznósajtok készítése71
Csemege disznósajt72
Közönséges disznósajt73
Véres disznósajt73
Májas disznósajt74
Prágai hurka75
Zsemlés hurka75

Haluska Béla

Haluska Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Haluska Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem