1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Portugál ételek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Új Palatinus-Könyvesház Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9487-28-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Szakácskönyv, amiből egy ország gasztronómiai kultúráját is megismerhetjük. Receptek, amelyek érdekesek, izgalmasak, de elkészíthetők. Nem egzotikumokat tartalmaz a könyv, hanem számtalan olyan ételt: levest, húst, desszertet, ami beemelhető az átlag családi étkezésbe. A kötetet étvágygerjesztő, gyönyörű színes fotók illusztrálják.

Tartalom

Előszó 5
Köszönetnyilvánítás 11
ELŐÉTELEK Alóza szálka nélkül 15
Azori favabab (Fava-rica) 16
Babsaláta 16
Bazsalikomos sajtkrém 17
Rákkrém 17
Csészecsiga Alfonz-mártással 18
Csirkesaláta 18
Csirkevegyes (Pipis) 19
Csiga portugál módra 21
Farói garnélarák 22
Gombás krokett 23
Héjas kagyló portugál módra főzve 24
Hirtelen tőkehal 24
Húsos batyu 25
Paradicsomsaláta 25
Májpástétom 2ö
Paradicsomba buggyantott tojás 26
Pácolt tonhal 27
Pácolt tőkehal 27
Polipsaláta 28
Portugál saláta 24
Halacskák a veteményeskertből 2^
Saláta sült paradicsomból és sült paprikából 30
Sült apróhal pácolva 30
Sertésszelet zsemlében (Bifana) 31
Sós olajbogyó 32
Zöldbabsaláta 32
Sült hal pácolva 33
Tonhalas zöldségsaláta 33
Tonhalkrém 34
Tőkehalfalatok 34
Tonhalsaláta 35
Tőkehalpogácsa (Pastéis de bacalhau) 37
Tőkehalsaláta paprikával 38
Töltött paradicsom 38
Töltött párna (Rissois) 39
Virslivel töltött kelkáposztatekercs 40
Zöld tojás 40
LEVESEK Búzaleves 43
Édesköményleves 43
Falusi leves 44
Favabableves 45
Fazékleves 45
Tökleves 46
Fehérbab-leves tőkehallal 46
Gesztenyeleves 47
Gombaleves tojással 47
Vajbableves 48
Kétszer főzött káposztás bableves 48
Kenyérleves (Acorda) 49
Kőleves 50
Kukoricaleves 51
Lepényhallé 51
Parti tőkehalleves 52
Paradicsomleves 53
Rancho (Ransu) 54
Rákkrémleves 55
Savanyított leves 56
Spárgaleves 56
Spenótleves 57
Szalonnaleves 58
Szent Mihály-krémleves 58
Szentlélek-leves 59
Fehérbab-leves 59
Zöld leves (Caldo-verde) 61
Hagymaleves 62
Zöldbableves 62
HALAK ÉS TENGER GYÜMÖLCSEI Apróhalak zöld mártással 65
Aranykeszeg sütőben 66
Böjti tőkehal 66
Levetett ruha 67
Pácolt pisztráng 67
Folyami orsóhal boros szószban 68
Rántott szardínia 68
Garnélarák cseréptálban 69
Gazdag halleves 71
Izzasztott languszta 72
Kardhal boros pácban 73
Makréla mártással 73
Kagyló cataplanában 75
Kemencés pikó 76
Kemencés tőkehal 76
Lelkes tőkehal 77
Rakott szardínia 77
Máglyán -sütött szardínia 78
Mama-féle kenyérleves 79
Orsóhalas rizs 79
Pácolt aló/J 80
Paradicsomos tonhalszeletek 81
Parázsban sült tőkehal 81
Rizses polip 82
Rizs kagylóval 83
Sárga tőkehal paprikás mártással 84
Sült aranykeszeg 85
Szüreti tőkehal 85
Sült pisztráng 86
Sült tintahal tintával 87
Sült tőkehal ököllel tort burgonyával 87
Sütőben készült tőkehal 88
Szakadt harisnya 88
Szardiniáda Js9
Tarisznyarák szekéren 91
Tepsiben suli tengeri sügér garnélarákkal 92
Tojásos tőkehal
Tonhal hagymaágyon °4
Tőkehal Assis módra 94
Tőkehal csicseriborsóval 95
Tőkehal Brás módra(Bacalhau á Bras) 97
Tőkehalfelfújt 98
Tőkehal mártással 98
Tőkehal Gomes de Sa módra 99
Tőkehal káposztalevélben 100
Tőkehallanguszta 100
Tőkehal Zé do Pipo módra 101
Tőkehallé Bastos módra 103
Töltött csapósügér 104
Töltött tarisznyarák hidegen 105
HÚSÉTELEK MARHA- ÉS BORJÚHÚSOK Benfica-hátszinszelet 109
Borjúhátszín fűszeres mártással 109
Borjúhús nyárson 110
Főtt borjúláb 110
Húsos spagetti 111
Marhaszelet hagymaágyon 111
Kávéházi bélszín 112
Kemencés rizs a régiek módjára 113
Nyárson sült borjúhús 113
Madeirai marhasült 114
Marraie-bélszín 115
Pacal portói módra 116
SERTÉSHÚSOK Apróhús sertésmájjal 117
Párolt sertéshús gesztenyével 11?
Alentejói kagylós hÚs 118
Hegyen túli húsos bab 119
Evora-szelet 121
Kalóz-szelet 122
Kemencés sült hús 123
Sertéshús portugál módra 123
Madeirai sertéshús boros pácban 124
Rozmaringos karaj 125
Mustáros sertésszelet 126
Tarja burgonya keréken 126
Sertéshús boros pácban (Vinha d'alhos) 127
Minhói húsostál 1 28
Portugál húsosfazék 131
Sertésszelet füstöltsajt-mártásban 132
Töltött malac 133
BÁRÁNY- ÉS KECSKEHÚSOK Bárányhúsos fazék 13-1
Báríny-pörkölt 134
Menyegzői hús 135
Gödölye vagy bárány kemencében 136
Olívaolajban süli bárány 138
Zöldborsó bárány hússal 138
Roston sült töltött gödölye 139
SZÁRNYASOK Aranyfényű kacsa 140
Bragai rizses kacsa 141
Currys kacsa rizzsel 142
Cserepes csirke 142
Csirke cataplanában 143
Csirke teher babbal 144
Csirke kertészlány módra 14-1
Csirke vörösborban 145
Csirkebecsinált 146
Korianderes csirke 146
Fahéjas kacsabecsinált 147
Tepsiben sült tyúk 147
Pityókás csirke 149
Falusi húsosfazék 150
Fokhagymás sült csirke 151
Vendégváró csirke 151
Kétszer töltött pulyka 152
Portói csirke 153
Portugál pácolt pulyka 154
Portugál sült csirke 155
Ropogósra sütött tyúk 155
Rizses kacsa 157
Rozmaringos csirke 158
Töltött pulyka 159
VADHÚSOK Fogoly gombával
Nyúl boros pácban
Nyúl főkapitány módra 161
Nyúl vadász módra 161
Nyúlgombócok 162
Nyúlsaláta
Sült vaddisznócomb 163
KÖRETEK, EGYTÁLÉTELEK ÉS EGYEBEK Alentejói morzsa
Babos 167
Burgonyalepény 168
Csicseri borsó-kéttál
Csicseriborsó tál zsenge zöldbabhüvellyel 16^
Favabab kolbásszal 169
Csicseriborsó tarjával 170
Darálthús-hengerek 171
Fokhagymás csicseriborsó 171
Csicseriborsó tojással 172
Dézsamorzsa 173
Fokhagymás rizs> 174
Görgetett burgonya 174
Húsos lángos 175
Káposztás egytál 175
Kelkáposztás bab 176
Kemencés rizs I7ti
Kukoricalepénv mázatlan cserépedényben sütve 177
Ököllel tört burgonya 178
Pácolt gyöngyhagyma 17S
Pácolt sertésmáj 179
Paprikakrém 179
Paradicsommártás 180
Paradicsom'/-, tort burgonya 180
Paradicsomos zöldbab 181
Párolt békacomb 181
Párolt zöldborsó 182
Pityókas burgonya 182
Paroli vegyes zöldség 183
Rizs csicseriborsóval1Ü4
Rizs zsenge karalábélevéllel 1 S-l
Tojáslepény spárgával 185
T«5kf halas rizs 185
Sárga-fehér rizs 186
Tőkehalas kenyérlángos187
Tőkehalkása188
Tökfőzelék 188
Zöldbab alentejói módra 189
Zöldbabfőzelék 189
Zoldborsóbuggyantott tojással 190
EDESSEGEK Aggastyánok 193
Ananász mézzel és fenyőmaggal 193
Aranyoskák, avagy úrhölgyikék 194
Cascaisi diók 195
Banántorta 195
Álmocskák 197
Boros-karamellás körte 198
Csokoládétorta 199
Édes broa 200
Édes rizs 200
Édesburgonya-kockák 201
Fügesajt 201
Ékkövecskék 202
Halacskák 203
Ginjinha 205
Húsvéti cipó 20t>
Jezsuiták 207
Kandírozott füge 208
Mandarinlikőr 208
Koszorú 209
Mézkerék 209
Karamellatorta 210
Kókuszos gomb 211
Tejkrém 211
Királykalács (Bolo-rei) 213
Madeirai mézes torta 214
Tejlikőr 21b
Mandulatorta 216
Meleg bor 217
Nyári gyümölcs saláta 217
Narancstekercs 218
Olajban sült broa 21^
Sintrai sajtsütemény 219
Szent Klára-párnál 221
Tejszínes kosárka 223
Tejpuding 224
Tojáskeverék mandulával 225
Tökpogácsa 225
Tojáslikőr 226
Túrós kosárka 227
Túrótorta 227
Virágok 228
Zarándokkehelv 22^
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem