1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pörköltek és paprikások

Szerző
Fotózta
Kisújszállás
Kiadó: Pannon-Literatúra Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím: Szalay könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-251-108-5
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva. Regiszteres kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás előtt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló őseink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, főzték, füstölték, a... Tovább

Előszó

A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás előtt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló őseink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, főzték, füstölték, a gyümölcsöket aszalták, és használtak bográcshoz hasonlatos edényeket. Készítettek szárított tésztaféléket, mint a tarhonya vagy a lebbencs. A lovasok a nyereg alatt puhították a húst, a szárított húsokat pedig vízben főzték meg. A magyar konyha arculatát napjainkban az olyan ételek határozzák meg, mint a gulyás, a pörkölt vagy a paprikás. De miben is rejlik a jó pörkölt titka? Vissza

Fülszöveg

A mai magyar konyha alapjai a honfoglalás előtt alakultak ki. Vadászó életmódot gyakorló őseink ismerték a fontosabb konyhatechnológiai eljárásokat: a húsokat nyárson sütötték, főzték, füstölték, a gyümölcsöket aszalták, és használtak bográcshoz hasonlatos edényeket. Készítettek szárított tésztaféléket, mint a tarhonya vagy a lebbencs. A lovasok a nyereg alatt puhították a húst, a szárított húsokat pedig vízben főzték meg. A magyar konyha arculatát napjainkban az olyan ételek határozzák meg, mint a gulyás, a pörkölt vagy a paprikás. De miben is rejlik a jó pörkölt titka?

Tartalom

Angolnapörkölt 151
Bácskai sertéstokány 112
Baranyai zúzás-velős kakastökepörkölt 51
Báránypaprikás rozmaringos puliszkával 91
Báránypörkölt 84
Békacombpörkölt 157
Bélszínérmék gombával, rizibizivel 82
Bélszíntokány Gundel módon 124
Berbécs tokány 115
Bevert tojás szegedi módon 170
Birkapörkölt betyárosan 83
Birkapörkölt Erdészné módon 88
Bogdáni aprópecsenye 29
Borjúpaprikás 78
Borjútekercs sonkával 143
Borsos tokány 111
Börzsönyi vaddisznóborda 110
Bugaci vegyes pörkölt 25
Chilis ürütokány 131
Cukkini-padlizsán pörkölt 175
Csirkepörkölt 40
Csirkeszárnyas pörkölt 52
Csornai töltött paprikásszelet túrós nokedlival 33
Csukapaprikás túrós csuszával 162
Csülkös pacalpörkölt 66
Debreceni babos lecsó 147
Dorozsmai molnárponty paprikás 169
Édeskömény tojásos lecsóval 180
Gálosfalvi gombás vadsertés 102
Göcseji sertésszűz 22
Gyöngytyúkpörkölt 62
Harcsaszelet bakonyi mártással 166
Hargitai sertésborda 150
Házi nyúl ízes gombamártással 109
Hédervári galambpörkölt 43
Hentestokány 119
Hétvezér tokány 127
Hunyadi rostélyos 70
Kacsapörkölt 44
Káposztás harcsapörkölt 161
Karcagi birkapörkölt 87
Karfiolos csirkepaprikás 55
Kaszinó rostélyos 136
Krinolinpörkölt 26
Krumplipaprikás 173
Malacpaprikás zöld galuskával 21
Marhavesepörkölt 63
Mészárostokány 120
Mexikói borjútokány 123
Nomád báránypaprikás 92
Nyúlpaprikás trikolor tésztával 106
Őzpörkölt szalonnás körettel 98
Paprikás csirke galuskával 56
Patisszonpörkölt laskagombával 179
Pinnyédi húsos java 77
Pirított borjúmáj magyarosan 73
Pirított borjúszeletek Palatínus módon 74
Pityókos borjúcsülök 81
Ponty Mátyás Pince módon 165
Pontypörkölt 153
Pörköltes lebbencs 183
Pulykamell Kedvessy módon 59
Pulykatokány babos, kukoricás raguval 132
Pulykazúzapörkölt 39
Pusztapörkölt 69
Rákpörkölt 154
Rókagombás fürjpörkölt 101
Rozmaringos csirkepaprikás 60
Sárközi lakodalmas birkapaprikás 94
Savanyú vetrece 128
Serpenyős pulykacomb 47
Sertésgyuvecs 135
Sertéspörkölt 38
Solymári tunkolós 148
Soproni tokány túrógombóccal 116
Süllőcsíkok pörköltként 158
Szántói sertéspörkölt belsőségekkel 17
Szarvaspörkölt 95
Szegedi rostélyos 139
Székelygulyás 34
Szekszárdi sertésborda 15
Szójapörkölt 176
Tejfölös krumplipaprikás 188
Temesvári sertésborda 37
Tenkes pörkölt 18
Tojáspaprikás majoránnás galuskával 87
Tordai rakott kel 140
Töltött hagyma makói módon 144
Törpeharcsapörkölt 172
Újszegedi kappanpörkölt 48
Újvidéki sertésjava 30
Vadnyúlpörkölt 97
Vegetáriánus paprikás 184
Vidám szüreti nyúlpaprikás 105
Vörösboros marhapörkölt bográcsban 65

Piri István

Piri István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Piri István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem