1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pompás falatok

Nagyszerű fogások apró adagokban

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 26 cm
ISBN: 963-369-642-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Pompás falatok
176 briliáns fogás apró adagokban két fiatal konyhafőnök, Marco Perez és Faibo Brambilla tálalásában
22 szokatlan menü, melyek felborítják hagyományos elképzeléseinket a baráti vacsoráról, a fogások sorrendjéről
200 színes fotó mutatja be az ínycsiklandó és látványos ételeket.
A vendégségek és partik konyhája olyan terület, ahol a gasztronómia ősi hagyományai napjaink változó igényeivel ötvöződnek.
A két kiváló mesterszakács, Faibo Brambilla és Marco Perez művészi módon elégíti ki ezt az összetett igényt. 22 menüre tagolva összesen 176 modern, nemzetközi jellegű, változatos és szórakoztató receptet mutatnak be. Minden menü speciális témához kapcsolódik, mint a születésnap, a farsang, az éjszakai bál vagy a szabadtéri parti.
Az ínycsiklandó falatokat arra tervezték, hogy apró adagokban szolgáljuk fel őket, és szakíthassunk a tálalás olyan hagyományos elemeiről, mint a tányér vagy a vacsoraasztal. Fantáziánkat szabadon engedve szokatlan edényeket és formákat... Tovább

Fülszöveg

Pompás falatok
176 briliáns fogás apró adagokban két fiatal konyhafőnök, Marco Perez és Faibo Brambilla tálalásában
22 szokatlan menü, melyek felborítják hagyományos elképzeléseinket a baráti vacsoráról, a fogások sorrendjéről
200 színes fotó mutatja be az ínycsiklandó és látványos ételeket.
A vendégségek és partik konyhája olyan terület, ahol a gasztronómia ősi hagyományai napjaink változó igényeivel ötvöződnek.
A két kiváló mesterszakács, Faibo Brambilla és Marco Perez művészi módon elégíti ki ezt az összetett igényt. 22 menüre tagolva összesen 176 modern, nemzetközi jellegű, változatos és szórakoztató receptet mutatnak be. Minden menü speciális témához kapcsolódik, mint a születésnap, a farsang, az éjszakai bál vagy a szabadtéri parti.
Az ínycsiklandó falatokat arra tervezték, hogy apró adagokban szolgáljuk fel őket, és szakíthassunk a tálalás olyan hagyományos elemeiről, mint a tányér vagy a vacsoraasztal. Fantáziánkat szabadon engedve szokatlan edényeket és formákat használhatunk, így minden apró falat meglepetés lehet, amely egyszerre kelti fel az étvágyat és hozza össze a társaságot. Vissza

Tartalom

Kicsi, de finom!5
Pompás falatok7
A rágcsálnivalóktól a miniatürizált konyhaművészetig9
A legfontosabb a szervezés10
A megfelelő tálalóedények12
Mit igyunk?14
Ebéd egy vidéki kúriában17
Hideg sárgarépaleves céklával
Babos-szalonnás fánkok
Szélesmetélt és csalánlevél vörös lében
Rizstésztarolád crescenzával és sárgával
Grana Padano-felfújt articsókával
Füstöltsajt-krémmel töltött tonhaltekercs
Mogyorós semifreddo epermártásban
Mandulás piskótával töltött naspolya
A tavasz ízei25
Carpaccio Cappasanta-kagylóból
Pácolt hagymával körített szardellapaszta
Garnélával töltött articsóka
Rizottó nyers tintahallal
Spárgás omlett Culatellóval
Bárány rablóhús zöldborsópürével
Kecskesajt eperkompóttal
Cseresznyés gombóc
A diploma megünneplése33
Vodka et Rózsák
Tengerihal-pogácsák pirított articsókával
Zöldborsókrém fekete tintahallal
Spárgával és juhsajttal töltött sült ravioli
Ropogós tengerifogás-filé
Pikáns vesepecsenye-finomság
Fagylalttal és vaníliakrémmel körített sárgabarack
Cseresznyés tejberizs
Üzleti reggeli41
Rákok "Americano" - aszpikban
Halfánkocskák zöldborsóval
Répás gnocchi
Burgonyával töltött tökvirág
Spinosini pirított rákkal
Veremben érlelt juhsajt mangóval
Cseresznyés félholdak
Spárgafelfújt hidegen
Könnyű falatkák49
Zöldtea-koktél
Fejes salátás-sárgarépás fánkok
Kecskesajt átlátszóan
Pácolt szardíniaszeletkék
Csirkehúsos krokett brokkolival és tönköllyel
Tatárfalatok kapribogyóval és pácolt gyöngyhagymával
Varnelli likőrrel ízesített ánizsgyökeres kockák
Eper bazsalikomos mártásban
Vacsora a verandán57
Rákvagdalt
Kukoricás lepénykék joghurttal
Zöldbabpüré tintahallal
Mustármagos lazac sárgadinnyével
Sült rákfarok padlizsánpürével
Taleggiohabbal körített bárányszelet
Aszúval ízesített semifreddo
Áfonyalikőrös gyümölcshab szedersörbettel
A tenger ízei65
Jégbe hűtött Vermentino fésűkagylóval
Étikagyló gombapürével
Rákhúsos zsemlegombócszelet salátával
Tengerifogas-torta kétféle dinnyével
Apró szardínia sáfrányos köntösben
Burrata édes-savanyú paprikaszósszal
Kandírozott paradicsomszeletek
Őszibarackkompót mascarponés fagylalttal
Utazások emlékei73
Baba ghannouj mákos chipsszel
Zöldborsókrém humusszal
Ceviche
Trofie kagylós-algás lében
Vörös márna tempurában
Szezámmagos tonhalkocka
Datolyás muffin
Sangria
Szentivánéji vacsora81
Valódi kagylócsoda
Fokhagymáspirítós-bomba
Pácolt makrahal kandírozott paradicsommal
Tenger gyümölcsei rántva
Báránnyal töltött paradicsompaprika
Grillezett füge parasztsonkával
Sárgadinnyekoktél ribizlivel és Marsalával
Görögdinnye-jégkása csokidarabokkal
Éjféli parti89
Rákos zellerkrém
Tengerifogas-mousse ropogós metélttel
Gyömbéres tökpüré
Orecchiette tészta nyárson
Lazac zöld borsos mártásban sárgadinnyével
Sertésszelet golgotagyümölcsszószban
Tejszínes mousse eperzselével
Tiramisukülönlegesség
Őszi ebéd97
Kis nizzai saláta
Szardella és olajbogyó zöld panírban
Zöld almás-juhtúrós rizotto
Ajókás-cukkinis cavatelli
Joghurtkrémes gomba
Tökleves kétszersülttel
Mangós tekercs gorgonzolával
Mogyorópraliné disaronnós krémmel
Villásreggeli a kertben105
Ribizlizselé Verduzzóval
Kuszkuszsaláta sárkányhallal és ananásszal
Mozzarellás-padlizsános nyárs
Zöldparadicsom-krémmel töltött palacsinta
Robiolás praliné mézzel
Kecskesajtos rétes paprikával
Édes zsemlegombóc szederkompóttal
Citromkrém fekete áfonyával
Elegáns vacsora113
Joghurthab kaviárral
Füstölt pisztráng céklapürével
Sárgadinnyeleves tökös habroláddal
Kaviáros spagettisaláta
Májgaluska pisztáciaköntösben
Borjúszelet brokkolival és sörmártással
Ribizlizselé ánizsos piskótával
Boraszpik Bracchettóból, szőlővel
Együnk nálam121
Tonhal ananászaszpikban
Marinált guvat (vagy makrahal)
Szalonna- és gesztenyenyárs
Vörös márnás pizzácskák
Babbal töltött kelkáposzta
Taleggióval töltött körte bundában
Datolyaszilvahab
Csokoládés batyu málnakrémben
Ebéd hóesésben129
Rizstésztaspagetti-saláta tinorúgombával
Kecskesajttal töltött kacsasonkatekercs
Szent Péter hal leves grízgaluskával
Aglianicós rizottó kolbásszal
Burgonyás-szalonnás rétes
Puliszkával töltött sült radicchio
Forró csokoládé csípős paprikás keksszel
Cukrászkrém mandarinkompóttal
Boldog születésnapot!137
Narancsos vodka-tini
Tökkel és édesburgonyával töltött szőlőlevél
Burgonyakrém fürjtojással
Kardhal "szaloncukor" fekete rizottóval
Galambbegy Sangriovesével
Sült Taleggio füstölt sonkával
Fahéjas tejberizs
Tejhab gesztenyepürével
A tél ihletése145
Citrusfélékkel töltött kagyló
Lazacfalatkák kávéval
Vadarticsóka ajókával és joghurttal
Nero d'Avolával ízesített rizssaláta
Langyos fondü szelídcsalánnal
Nyúlszűzérmék gránátalmaszósszal
Semifreddo vermuttal és lime-mal
Monte Bianco
Újévi finomságok153
Bloody Mary osztrigával
Burgonyafánkok lazaccal
Tengerifogas-rétes gorgonzolafondüvel
Rucolaleves burgonyás rétessel
Szélesmetéltlepények raguval
Szalonnás bárányborda
Csokoládés szelet eperkörítéssel
Sáfrányos szilvafagylalt almával és körtével
Gyerekzsúr161
Tintahalkarikák almával
Miniburger sült paradicsommal
Csibefasírtos szendvics
Csirkefalatok kukszkuszbundában
Alma mákos-mézes köntösben
Édes főzött tejkrém rozmaringgal
Tejszínes puding eperkompóttal
Gyümölcsnyárs csokikrémmel
Farsangi mulatság169
Halas chupa-chups
Orecchiette tészta paradicsommártással
Zsákbamacska
Ropogós mozzarellafalatok
Pogácsakenyér csibeburgerrel
Tejbegríz
Vaníliás turmix reszelt csokival
Otello banán
Két kártyaparti között177
Téli ánizsgyökérital hidegen
Tőkehal-capuccino
Füstölt kacsával töltött rizstésztarolád
Rizottófasírt Lambruscóval
Fürjbegy olvasztott csokoládéval
Gombás-halas lángos
Citromos, pisztáciás tortácskák indiánerkrémmel
Túrótorta citrusfélékkel
Édes ébredés185
Almalézselé
Áfonyás-sárgarépás muffin
Uborkaleves Gran Padano-piskótával
Gúla lágy sajtokból
Piskótával töltött sárgabarack
Trópusi gyümölcssaláta kókuszfagyival
Panettonekocka erdei gyümölccsel
Fehér csokis krémhab
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pompás falatok Pompás falatok Pompás falatok Pompás falatok
Állapot:
4.800 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba