1.067.029

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szőlőpollen vizsgálata aktivációs analízissel

Különlenyomat a Szőlő- és Gyümölcstermesztés 1969. VOL. V. számából/Országos Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet és a 40. sz. főfeladat koordináló bizottsága közös közleményei

Szerző
Budapest
Kiadó: Országos Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 6 oldal
Sorozatcím: Szőlő- és Gyümölcstermesztés
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Különlenyomat.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A pollinológia tárgyköréből megjelenő nagyszámú tanulmánynak csak kisebb része közöl a pollen összetételére utaló adatokat. Ezek többsége a szerves anyagokkal foglalkozik, amelyeket igyekeznek... Tovább

Előszó

A pollinológia tárgyköréből megjelenő nagyszámú tanulmánynak csak kisebb része közöl a pollen összetételére utaló adatokat. Ezek többsége a szerves anyagokkal foglalkozik, amelyeket igyekeznek kapcsolatba hozni a pollen funkciójával.
Lunden (1954) szerint a különböző növényfajok pollenjének kötött aminosavai mennyiségileg többé-kevésbé megegyeznek. Szabad aminosavaknál azonban Britikov - Musatova (1964) szerint a prolin mennyisége kiemelkedik, 2-3 nagyságrenddel is meghaladhatja pl. a termő prolin tartalmát. Navara - Pospisilova (1962) szőlőpollennel végzett kísérleteikben nem erősítették meg a prolin mennyiségi kiemelkedését, de felhívták a figyelmet, hogy az egyes fajták pollenjének aminosavösszetételében lényeges különbségek vannak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem