1.060.447

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Polimer-diszperziók

Vegyipari technológiák gazdasági szakemberek számára

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: NIM Dokumentációs és Fordító Iroda
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-622-084-0
Megjegyzés: Kihajtható mellékletekkel. Megjelent 260 példányban. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

BEVEZETÉS 6
1. Gazdaságosság és a fejlődés iránya 9
2. A polimerdiszperziók fogalma 13
3. Polimerdiszperziók előállitása 15
3.1 A polimerdiszperziók előállításához használt nyersanyagok 15
3.1.1 A felhasználásra kerülő víz minősége 15
3.1.2 Monomerek 16
3.1.2.1 Biztonsági rendszabályok 16
3.1.2.2 A monomerek tárolása 16
3.1.2.3 Toxikológiai és fiziológiai hatások 19
3.1.2.4 Szennyező anyagok 19
3.1.3 Diszpergálószerek 19
3.1.3.1 Emulgeátorok 22
3.1.3.2 Védőkolloidok és süritőanyagok 23
3.1.4 Inioiátorok 26
3.1.4.1 Aktivált iniciátorrendszerek 29
3.1.5 Pufferek 32
3.1.6 Elektrolitok és oldószerek 32
3.2 Emulziós polimerizációs technológiák és berendezések 33
3.2.1 Szakaszos polimerizáoió 33
3.2.2 Fél folyamatos polimerizáoió 35
3.2.3 Folyamatos polimerizáoió 35
3.2.4 A polimerdiszperziók utókezelése 37
3.2.5 Tárolás szállítás kezelés 39
4. A polimerdiszperziók tulajdonságai 42
4.1 Részecskenagyság és részecskenagyság eloszlás 42
4.2 Üvegesedési hőmérséklet 45
4.3 StabiIitás 46
4.3.1 Mechanikai igénybevétel hatása 47
4.3.2 Hőmérséklet hatása 48
4.3.3 A pH-érték szerepe 48
4.3.4 A víz hatása 49
4.3.5 Sók hatása 49
4.3.6 Mikroorganizmusok hatása 49
5. Reológiai tulajdonságok 50
5.1 A külső fázis folyási tulajdonságai 50
5.2 A polimerrészecskék nagysága 53
5.3 A polimerrészecskék agglomerációja 52
5.4 Pigmentált rendszerek 52
5.5 A viszkozitás vizsgálati szempontjai 53
6. Filmképzés 54
6.1 A filmképzés mechanizmusa 55
7. Különböző összetételű polimerdiszperziók 58
7.1 Vínilészter alapú diszperziók 59
7.1.1 Vinil-aoetát/vinil-verzatát kopolimer diszperziók 66
7.1.2 Vinil-acetát/etilén kopolimer diszperziók 67
7.2 Akrilsav- /metakrilsav/ észter alapú polimerdíszperziók 68
7.3 Sztirol alapú polimerdiszperziók 69
7.4 Reaktív csoportokat tartalmazó polimerdiszperziók 72
8. A polimerdiszperzió alapú termékek előállitása 74
8.1 Polimerdiszperzió alapú termékek nyersanyagai 74
8.1.1 A polimerdiszperziók kiválasztása
8.1.2 A víz minősége
8.1.3 Pigmentek és töltőanyagok 76
8.1.4 Nedvesitő- és diszpergálószerek
8.1.5 Sűrítőanyagok
8.1.6 Oldószerek és lágyitók 80
8.1.7 Habzásqátlók - 82
8..1.8 Konzervdió szerek 83
8.1.9 Egyéb adalékanyagok 84
8.2 A polimerdiszperziókból készülő termékek előállításának technológiai alapelvei 84
9. A polimerdiszperziós termékek felhasználási területei
9.1 Festékgyártás 86
9.2 Ragasztóanyagok 89
9.3 Polimerdiszperzíók felhasználása az építőiparban 93
9.4 Textil ipari felhasználás 101
9.5 Papíripari alkalmazás 103
9.6 Faipari felhasználás 105
9.7 Boripari alkalmazás 107
9.8 Egyéb felhasználási területek 108
IRODALOM 110
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem