kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Kereskedelmi és Iparkamara |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 88 oldal |
Sorozatcím: | Vállalkozók Európában |
Kötetszám: | 14 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-9008-52-4 |
Bevezető | 7 |
Az élelmiszeripar nemzetgazdasági szerepe | 8 |
Hazai nyersanyag | 8 |
Vidék | 10 |
A lakosság ellátása | 11 |
Fizetési mérleg | 12 |
Az élelmiszeripar szerkezete, versenyképessége | 14 |
Szerkezet | 14 |
Tevékenység szerint | 14 |
Méretszerkezet | 15 |
Tulajdonviszonyok az élelmiszeriparban | 19 |
Versenyképesség | 21 |
Eredményesség | 23 |
Termelékenység | 24 |
Értékesítés, értékesítési viszonyok | 26 |
Belföldi értékesítés | 26 |
Az élelmiszeripar értékesítésén belül több év átlagában | 26 |
A továbbfeldolgozású célú értékesítésen belül | 26 |
Az élelmiszer-ipari termékek közvetlen lakosság célú értékesítésének megoszlása, illetve a piac nagysága | 26 |
Élelmiszer-ipari termékek külkereskedelme | 30 |
Új kihívások | 34 |
Élelmiszer-biztonság | 34 |
Bevezetés | 34 |
Általános elvek | 35 |
Élelmiszer-higiéniai követelmények és élelmiszer-biztonsági rendszerek | 38 |
A Jó Higiéniai Gyakorlat | 40 |
A HACCP rendszer | 43 |
Az élelmiszer-biztonsági rendszerek működtetésének alapelvei | 50 |
Kockázatelemzés | 51 |
Az élelmiszer-biztonsághoz kapcsolódó egyéb szabályozások | 52 |
Új kihívások | 55 |
Természeti erőforrásokkal való gazdálkodás követelményei | 55 |
Víz | 56 |
Levegő | 58 |
Talaj | 60 |
Technológiák | 61 |
Csomagolási hulladék kezelése | 62 |
Európai helyzetkép | 62 |
A magyar jogi szabályozás áttekintése | 63 |
A csomagolási hulladékgazdálkodás piacgazdasági modellje | 63 |
Az Öko-Pannon mint koordináló szervzet | 64 |
Élelmiszer ipari vállalkozások által igénybe vehető termelési és fejlesztési támogatások | 66 |
EU-csatlakozást megelőzően | 66 |
Termelési támogatások | 66 |
Agrárfinanszírozás támogatása | 66 |
A feldolgozás piaci versenyképességének javítása | 67 |
Szaktanácsadás és a gazdálkodás eredményességét segítő ismeretátadás támogatása | 67 |
A mezőgazdasági termelés kockázatát csökkentő támogatás | 67 |
Élelmiszer-biztonsági rendszer kidolgozásának és bevezetésének támogatása | 67 |
A Teljeskörű MInőség Menedzsment (TQM) egyes elemeinek alkalmazási támogatása | 67 |
Egyes állati eredetű hulladékok ártalmatlanításának költségtámogatása | 68 |
Állatorvosi és élelmiszer-higiéniai vizsgálatok költségeinek támogatása | 68 |
Hazai előállítású és kereskedelmi forgalomba hozott borok kötelező vizsgálatának támogatása | 68 |
Gyógy- és fűszernövények minőségvizsgálatának támogatása | 68 |
A természetes méz minőségvizsgálatának támogatása | 69 |
Egyes élő halak piacra jutási támogatása | 69 |
Egyes ipari feldolgozású célú zöldség- és gyümölcsfélék termékminőségének javítását ösztönző támogatás | 69 |
Egyes élelmiszer-ipari beruházások támogatása | 70 |
EU-csatlakozás utáni lehetőségek | 71 |
Csatlakozás előtt és után rendelkezésre álló támogatási lehetőségek | 72 |
Kereskedelem (export) | 72 |
Függelék | 81 |
Jogszabályok | 81 |
Információk, elérhetőség | 81 |
Élelmiszer-biztonságal kapcsolatos törvények, rendeletek, Magyar Élelmiszerkönyvek | 82 |
Kézikönyvek, segédletek | 87 |
Felhasznált irodalom | 87 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.