1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az EU-csatlakozás feladatai az élelmiszeriparban

Szerző
Budapest
Kiadó: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím: Vállalkozók Európában
Kötetszám: 14
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 963-9008-52-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető7
Az élelmiszeripar nemzetgazdasági szerepe8
Hazai nyersanyag8
Vidék10
A lakosság ellátása11
Fizetési mérleg12
Az élelmiszeripar szerkezete, versenyképessége14
Szerkezet14
Tevékenység szerint14
Méretszerkezet15
Tulajdonviszonyok az élelmiszeriparban19
Versenyképesség21
Eredményesség23
Termelékenység24
Értékesítés, értékesítési viszonyok26
Belföldi értékesítés26
Az élelmiszeripar értékesítésén belül több év átlagában26
A továbbfeldolgozású célú értékesítésen belül26
Az élelmiszer-ipari termékek közvetlen lakosság célú értékesítésének megoszlása, illetve a piac nagysága26
Élelmiszer-ipari termékek külkereskedelme30
Új kihívások34
Élelmiszer-biztonság34
Bevezetés34
Általános elvek35
Élelmiszer-higiéniai követelmények és élelmiszer-biztonsági rendszerek38
A Jó Higiéniai Gyakorlat40
A HACCP rendszer43
Az élelmiszer-biztonsági rendszerek működtetésének alapelvei50
Kockázatelemzés51
Az élelmiszer-biztonsághoz kapcsolódó egyéb szabályozások52
Új kihívások55
Természeti erőforrásokkal való gazdálkodás követelményei55
Víz56
Levegő58
Talaj60
Technológiák61
Csomagolási hulladék kezelése62
Európai helyzetkép62
A magyar jogi szabályozás áttekintése63
A csomagolási hulladékgazdálkodás piacgazdasági modellje63
Az Öko-Pannon mint koordináló szervzet64
Élelmiszer ipari vállalkozások által igénybe vehető termelési és fejlesztési támogatások66
EU-csatlakozást megelőzően66
Termelési támogatások66
Agrárfinanszírozás támogatása66
A feldolgozás piaci versenyképességének javítása67
Szaktanácsadás és a gazdálkodás eredményességét segítő ismeretátadás támogatása67
A mezőgazdasági termelés kockázatát csökkentő támogatás67
Élelmiszer-biztonsági rendszer kidolgozásának és bevezetésének támogatása67
A Teljeskörű MInőség Menedzsment (TQM) egyes elemeinek alkalmazási támogatása67
Egyes állati eredetű hulladékok ártalmatlanításának költségtámogatása68
Állatorvosi és élelmiszer-higiéniai vizsgálatok költségeinek támogatása68
Hazai előállítású és kereskedelmi forgalomba hozott borok kötelező vizsgálatának támogatása68
Gyógy- és fűszernövények minőségvizsgálatának támogatása68
A természetes méz minőségvizsgálatának támogatása69
Egyes élő halak piacra jutási támogatása69
Egyes ipari feldolgozású célú zöldség- és gyümölcsfélék termékminőségének javítását ösztönző támogatás69
Egyes élelmiszer-ipari beruházások támogatása70
EU-csatlakozás utáni lehetőségek71
Csatlakozás előtt és után rendelkezésre álló támogatási lehetőségek72
Kereskedelem (export)72
Függelék81
Jogszabályok81
Információk, elérhetőség81
Élelmiszer-biztonságal kapcsolatos törvények, rendeletek, Magyar Élelmiszerkönyvek82
Kézikönyvek, segédletek87
Felhasznált irodalom87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem