kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-231-050-0 |
Megjegyzés: | Számos ábrával illusztrálva. Kihajtható melléklettel. |
Előszó | 9 |
A pillanatoldódó élelmiszerek tulajdonságainak jellemzése | 11 |
Az instantizálás tudományos alapjai | 11 |
Az instant tulajdonság értelmezése | 12 |
A modellanyag: az instant tejpor tulajdonságait befolyásoló főbb tényezők | 18 |
A pillanatoldódó élelmiszerek előállításának módjai | 23 |
A fiziko-kémiai állapot megváltoztatása | 23 |
Optimális egyedi termékszemcsék előállítása | 24 |
A részecskék méretének és szerkezetének megváltoztatása | 28 |
Élelmiszerek instantizálási agglomerálással | 31 |
Az agglomerátumok keletkezése: tapadási, kötési mechanizmusok a részecskék között | 31 |
Összekapcsolódás szilárdtest-hidakkal | 32 |
Szabadon nem mozgó folyadékok adhéziója és kohéziója | 32 |
Adhéziós erők és kapilláris tapadóerők (kapilláris nyomás, felületi cseppfeszültség) | 34 |
Szilárd részecskék közötti vonzóerők | 36 |
Forma-összekapcsolódás, alakzáró kötések | 36 |
Az agglomeráláson alapuló instantizálási eljárások rendszerezése | 40 |
Az egylépcsős agglomerálási eljárások | 40 |
Kétlépcsős agglomerálási eljárások | 42 |
Példák instantizálási eljárásokra | 43 |
Egylépcsős instantizálás | 43 |
Kétlépcsős instantizálás | 50 |
Összefoglalás | 59 |
Az élelmiszerek agglomerálásakor végbemenő változások | 60 |
Polidiszperz, por alakú élelmiszerek szorbciós jellemzőinek változása | 60 |
Az agglomerátumok nedvesedése és oldódása szerkezetük függvényében | 68 |
Az agglomerálás vizsgálata aerovibrofluid rétegben | 76 |
A fluidrétegben történő agglomerálás alapvető jellemzői | 76 |
A mechanikus energia hatása a fluidrétegre | 78 |
Az agglomerálás és a szárítás kísérleti berendezései és vizsgálatai AVF rétegben | 79 |
Szakaszos működésű berendezés | 79 |
Folyamatos üzemű, egycellás berendezés | 83 |
Folyamatos üzemű, háromcellás berendezés | 83 |
Az agglomerátumok fizikai és instant tulajdonságainak meghatározása | 87 |
Az AVF-rétegben történő instantizálás vizsgálatának eredményei | 90 |
Az alapanyag és az agglomerátumok hidrodinamikai vizsgálata | 90 |
Sovány tejpor agglomerálásának törvényszerűségei szakaszos üzemű berendezésben | 94 |
Az AVF-rétegű termék agglomerálásának törvényszerűségei folyamatos üzemi berendezésben | 104 |
Újranedvesítéssel agglomerált instant termék szárításának optimálása AVF rétegben matematikai módszerekkel | 113 |
A szárítási folyamat optimálása | 113 |
A kísérlettervezés matematikai módszere | 113 |
A regressziósegyenlet-együtthatók szignifikanciájának statisztikai analízise | 120 |
A regressziós egyenlet megfelelőségének ellenőrzése | 123 |
A folyamat optimálása | 125 |
Soványtejpor-agglomerátumok szárításidő-tartamának számítása | 127 |
AVF-rétegben instantizáló berendezés tervezése | 132 |
Az agglomerálási és szárítási folyamatok kinetikáját tükröző számítási módszer és példa | 132 |
A számítás levezetése | 132 |
Egy ipari instantizálóberendezés leírása | 139 |
A pillanatoldódó élelmiszerek gyártása AVF-rétegben | 144 |
Néhány instant élelmiszer gyártásának alapjai | 144 |
Pillanatoldódó tojáspor agglomerálással | 145 |
Instant kakaó-cukor keverék és palacsintapor előállítása | 149 |
Pillanatoldó hagyma- és zellerpor készítése | 152 |
A számítás verbális folyamatábrája | 157 |
Egyéb pillanatoldódó élelmiszerek | 165 |
Lágyfagylaltpor | 165 |
Csokoládéital-porok | 167 |
Természetes cukrok és mesterséges édesítőszerek | 170 |
Liszt- és süteménykeverékek | 176 |
Fűszerkeverékek, leves-, mártásporok, italporok | 182 |
Előzselatinált keményítő és liszt | 186 |
Előrejelzés az instant termékek körének megnövekedéséről | 187 |
Irodalom | 188 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.