A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTA HA LAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve.
A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne
- a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
- a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
- az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
- a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
- a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
- valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak.
A kötet szerzője Piazza Gabriella...
Tovább
Fülszöveg
A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTA HA LAK című könyv a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve.
A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne
- a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
- a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
- az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
- a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
- a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
- valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak.
A kötet szerzője Piazza Gabriella Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa Hoitsy György halbiológus, pisztrángtenyésztő.
Vissza
Tartalom
Előszó 7
Bevezetés
Miért együnk rákot, kagylót, csigát, tintahalat ?
A tenger gyümölcseinek dicsérete 11
Hol élnek?
A tengerfenéktől a partokig 13
Melyek a legfontosabb biológiai ismeretek?
Egy kis rendszertan 14
Hogyan kerülnek az asztalunkra?
Az alapanyagok útja a tengertől a konyháig 19
Mire ügyeljünk vásárláskor és a tárolás során?
A jó minőségű alapanyagok főbb ismérvei 29
Hogyan fogjunk hozzá?
Tisztítás, előkészítés lépésről lépésre 36
Hogyan készítsük el?
Alapreceptek, hőkezelési eljárások, fűszerezés, marinádok készítése 51
Mit igyunk hozzá?
A borválasztás szempontjai 63
ADATLAPOK ÉS RECEPTEK
Csigák
Tuskés bíborcsiga 68
Szuronycsiga 72
Kagylók
Feketekagyló 74
Kékkagyló 78
Szakállas lókagyló 82
Új-zélandi zöld kagyló 84
Csendes-óceáni osztriga 86
Atlanti-óceáni osztriga 88
Csíkos fésűkagyló 92
Nagy fésűkagyló 96
Barna vénuszkagyló 100
Bibircses (szemölcsös) vénuszkagyló 104
Csíkos vénuszkagyló 108
Barázdás szőnyegkagyló 112
Amanda kagyló 114
Szívkagyló 116
Borotvakagyló 118
Fejlábúak
Apró kalmár 122
Közönséges kalmár 124
Nyílkalmár 128
Közönséges tintahal 132
Közönséges polip 136
Pézsmapolip 140
Rákok
Fűrészes garnéla 144
Hidegvízi koktélgarnéla 146
Közönséges homoki garnéla 150
Ostoros garnéla 154
Vörös ostoros garnéla 156
Éti ostorgarnéla 160
Tigrisgarnéla 164
Közönséges sáskarák 168
Európai homár 172
Amerikai homár 176
Langusztin 180
Languszta 184
Tengeripók 188
Nagy tarisznyarák 190
Parti tarisznyarák 194
Édesvízi fajok
Éti csiga 198
Óriás folyami garnéla 202
Vörös mocsári rák 204
Függelék
Köszönetnyilvánítás 208
Receptmutató 210
Felhasznált szakirodalom 212
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.