I. RÉSZ | |
Általános ismeretek | 5 |
Alapfogalmak | 5 |
A konyhák és kapcsolódó helyiségek | 6 |
A termelés gépei és kezelésük | 19 |
Vágóállatok | 33 |
Higiéniai előírások | 33 |
Balesetvédelmi előírások | 34 |
A marhahús | 34 |
A borjúhús | 44 |
A sertéshús | 55 |
Ételkészítés | 63 |
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 63 |
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 63 |
Előkészítő tevékenység | 63 |
Kiegészítő tevékenység | 64 |
Befejező tevékenység | 64 |
A termeléshez szükséges eszközök | 64 |
Levesek | 66 |
Híg levesek | 67 |
Sűrített levesek | 84 |
Összetett levesek | 114 |
Különleges levesek | 130 |
Levesbetétek | 130 |
Főzelékek | 142 |
Sűrített főzelékek | 142 |
Egyéb főzelékek | 159 |
Köretek | 170 |
Burgonyából készíthető köretek | 170 |
Gabonafélékből készíthető köretek | 189 |
Tésztafélékből készíthető köretek | 189 |
Vegyes és gyümölcsköretek | 198 |
Saláták | 204 |
Öntetek | 205 |
Nyers saláták | 205 |
Főzve készült saláták | 212 |
Tartósított saláták | 216 |
Mártások | 222 |
Alaplevek | 223 |
Rövid levek | 225 |
Íz- és zamatkivonatok | 225 |
Meleg mártások | 226 |
Gyümölcsmártások | 250 |
Hideg mártások | 252 |
Zománcmártások | 260 |
Halakból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek | 263 |
A halak csoportosítása | 264 |
Egyéb hidegvérű állatok | 279 |
Halakból készíthető ételek | 287 |
Hidegvérű állatokból készíthető ételek | 322 |
Marhahúsból készíthető ételek | 329 |
Bélszínből és hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 329 |
Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 350 |
Párolással készíthető marhahúsételek | 367 |
Főzéssel készíthető marhahúsételek | 390 |
Apróhúsból készíthető marhahúsételek | 393 |
Marhabelsőségekből készíthető ételek | 407 |
Borjúhúsból készíthető ételek | 414 |
A borjúhús jelentősége a diétás, kímélő élelmezésben | 414 |
Egészben sütéssel készíthető borjúhúsételek | 414 |
Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek | 414 |
Párolással készíthető borjúhúsételek | 423 |
Főzéssel készíthető borjúhúsételek | 446 |
Borjúbelsőségekből készíthető ételek | 449 |
Sertéshúsból készíthető ételek | 458 |
Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek | 458 |
Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek | 460 |
Párolással készíthető sertéshúsételek | 476 |
Főzéssel készíthető sertéshúsételek | 496 |
Füstölt sertéshúsok | 501 |
Disznótoros | 504 |
Sertésbelsőségekből készíthető ételek | 505 |
Háziszárnyasokból készíthető ételek | 512 |
Egészben sütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek | 514 |
Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek | 525 |
Párolással készíthető háziszárnyasételek | 536 |
Főzéssel készíthető háziszárnyasételek | 549 |
Bárány- és ürühúsból készíthető ételek | 555 |
Egészben sütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 555 |
Frissensütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 555 |
Párolással készíthető bárány- és ürühúsételek | 571 |
Főzéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 578 |
Vadakból készíthető ételek | 583 |
A vadak húsának jellemzése | 583 |
A vadak csoportosítása | 583 |
Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek | 590 |
Frissensütéssel készíthető vadhúsételek | 603 |
Párolással készíthető vadhúsételek | 609 |
Főzéssel készíthető vadhúsételek | 617 |
Gyúrt tészták | 625 |
Főtt tészták | 625 |
Főtt-sütött tészták | 643 |
Kevert tészták | 653 |
Palacsinták | 653 |
Galuskák | 662 |
Morzsafélék | 677 |
Egyéb kevert tészták | 678 |
Kelt tészták | 683 |
Omlós tészták | 701 |
Rétesek | 719 |
Felvert tészták | 728 |
Vajastészták | 732 |
Frissen készített tészták | 740 |
Égetett tészták | 747 |
Felfújtak, pudingok | 754 |
Felfújtak | 754 |
Pudingok | 760 |
Krémek | 769 |
Gyümölcskészítmények | 775 |
Hideg gyümölcskészítmények | 775 |
Meleg gyümölcskészítmények | 777 |
Fagylaltserlegek | 778 |
Öntetek, mártások, habok | 781 |
Öntetek | 781 |
Mártások | 782 |
Habok | 784 |
Sajtok | 788 |
Meleg előételek | 791 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek | 793 |
Tésztákból készíthető meleg előételek | 814 |
Rizottók | 836 |
Sajtból készíthető meleg előételek | 840 |
Tojásból készíthető meleg előételek | 844 |
Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek | 858 |
Meleg vegyes ízelítő | 863 |
Hideg előételek | 867 |
A hidegkonyha munkájáról általában | 867 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek | 875 |
Gyümölcsből készíthető hideg előételek | 889 |
Tojásból készíthető hideg előételek | 893 |
Pástétomok | 901 |
Galantinok | 909 |
Kocsonyák | 914 |
Hideg halételek | 917 |
Hideg húsételek, és felvágottak | 924 |
Vegyes ízelítők | 936 |
Dísztálak | 942 |
Szendvicsek | 942 |
Nemzetek konyhái | 953 |
A magyar konyha | 953 |
A szomszédos népek konyhái | 957 |
A francia konyha | 960 |
Az orosz konyha | 964 |
Az angol konyha | 964 |
Az olasz konyha | 965 |
A kínai konyha | 967 |
A skandináv népek konyhája | 968 |
Konyhai munkaszervezés | 971 |
Étlap, étrend | 974 |
Az étlap feladata, szerepe | 974 |
Étrend | 979 |
Röviden az élelmiszer-biztonságról | 981 |
Irodalom | 983 |
Tárgymutató | 985 |