kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 1.006 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-224-285-8 |
Általános ismeretek | 5 |
Alapfogalmak | 5 |
A konyha rendje, munkafegyelme | 5 |
Általános higiéniai követelmények | 5 |
Kötelező orvosi vizsgálat | 6 |
A konyhák és kapcsolódó helyiségek | 6 |
Gazdasági bejáró, átvevőhelyiség | 6 |
A termelés gépei és kezelésük | 19 |
Az előkészítő és termelőhelyiségek gépei | 19 |
A gépek kezelése, működtetésük | 31 |
Balesetelhárítás | 31 |
Vágóállatok | 33 |
Higiéniai előírások | 33 |
Balesetvédelmi előírások | 34 |
A marhahús | 34 |
A borjúhús | 43 |
A sertéshús | 54 |
A bárány- és ürühús | 60 |
Ételkészítés | 63 |
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 63 |
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 63 |
Előkészítő tevékenység | 63 |
Kiegészítő tevékenység | 63 |
Befejező tevékenység | 64 |
A termeléshez szükséges eszközök | 64 |
Levesek | 66 |
Híg levesek | 67 |
Húsleves jellegű levesek | 67 |
Magyaros híg levesek | 72 |
Erőleves és módozatai | 78 |
Sűrített levesek | 84 |
Egyszerű sűrített levesek | 86 |
Pürélevesek | 96 |
Krémlevesek | 100 |
Gyümölcslevesek | 109 |
Nyáklevesek | 113 |
Összetett levesek | 114 |
Különleges levesek | 130 |
Levesbetétek | 130 |
Főzelékek | 142 |
Sűrített főzelékek | 142 |
Egyéb főzelékek | 159 |
Angolos főzelékek | 159 |
Franciás főzelékek | 161 |
Lengyeles főzelékek | 164 |
Különleges főzelékek | 165 |
Köretek | 170 |
Burgonyából készíthető köretek | 170 |
Bő zsírban sült burgonyaköretek | 171 |
Főtt burgonyaköretek | 178 |
Főtt-sült burgonyaköretek | 183 |
Rakott és töltött burgonyaköretek | 185 |
Egyéb burgonyaköretek | 187 |
Gabonafélékből készíthető köretek | 189 |
Tésztafélékből készíthető köretek | 193 |
Vegyes és gyümölcsköretek | 198 |
Saláták | 204 |
Öntetek | 205 |
Nyers saláták | 208 |
Főzve készült saláták | 212 |
Tartósított saláták | 216 |
Mártások | 222 |
Alaplevek | 223 |
Rövid levek | 225 |
Íz- és zamatkivonatok | 225 |
Meleg mártások | 226 |
Francia alapmártások | 227 |
Francia alapmártásokból készíthető mártások | 234 |
Egyszerű meleg mártások | 242 |
Gyümölcsmártások | 250 |
Hideg mártások | 252 |
Majonéz alapú mártások | 252 |
Egyéb hideg mártások | 257 |
Zománcmártások | 260 |
Halakból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek | 263 |
A halak csoportosítása | 264 |
Édesvízi fehér húsú halak | 264 |
Édesvízi barna húsú halak | 266 |
Tengeri fehér húsú halak | 269 |
Tengeri barna húsú halak | 271 |
Vándorhalak | 272 |
A halak előkészítése | 274 |
Egyéb hidegvérű állatok | 279 |
Folyami-édesvízi hidegvérű állatok | 280 |
Tengeri hidegvérű állatok | 283 |
Halakból készíthető ételek | 287 |
Édesvízi fehér húsú halakból készíthető ételek | 287 |
Édesvízi barna húsú halakból készíthető ételek | 305 |
Tengeri barna húsú halakból készíthető ételek | 320 |
Vándorhalakból készíthető ételek | 321 |
Hidegvérű állatokból készíthető ételek | 322 |
Marhahúsból készíthető ételek | 329 |
Bélszínből és hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 329 |
Bélszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 329 |
Bélszínből burkolással készíthető egészben sült ételek | 335 |
Hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 344 |
Ízesített vajak | 347 |
Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 350 |
Bélszínből frissensütéssel készíthető ételek | 350 |
Hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 362 |
Párolással készíthető marhahúsételek | 367 |
Egészben párolt marhahúsételek | 368 |
Szeletben párolt marhahúsételek | 3376 |
Töltött rostélyosok | 386 |
Főzéssel készíthető marhahúsételek | 390 |
Apróhúsból készíthető marhahúsételek | 393 |
Marhabelsőségekből készíthető ételek | 407 |
Borjúhúsból készíthető ételek | 414 |
A borjúhús jelentősége a diétás, kímélő élelmezésben | 414 |
Egészben sütéssel készíthető borjúhúsételek | 414 |
Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek | 423 |
Párolással készíthető borjúhúsételek | 439 |
Főzéssel készíthető borjúhúsételek | 446 |
Borjúbelsőségekből készíthető ételek | 449 |
Sertéshúsból készíthető ételek | 458 |
Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek | 458 |
Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek | 468 |
Párolással készíthető sertéshúsételek | 479 |
Egyben párolt sertéshúsételek | 479 |
Szeletben párolt sertéshúsételek | 482 |
Apróhúsból készíthető sertéshúsételek | 488 |
Főzéssel készíthető sertéshúsételek | 496 |
Füstölt sertéshúsok | 501 |
Disznótoros | 504 |
Sertésbelsőségekből készíthető ételek | 505 |
Háziszárnyasokból készíthető ételek | 512 |
Egészben sütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek | 514 |
Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek | 525 |
Párolással készíthető háziszárnyasételek | 536 |
Főzéssel készíthető háziszárnyasételek | 549 |
Bárány- és ürühúsból készíthető ételek | 555 |
Egészben sütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 555 |
Frissensütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 562 |
Párolással készíthető bárány- és ürühúsételek | 571 |
Főzéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 578 |
Vadakból készíthető ételek | 583 |
A vadak húsának jellemzése | 583 |
A vadak csoportosítása | 583 |
Nagyvadak | 583 |
Apróvadak | 587 |
Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek | 590 |
Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 590 |
Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 594 |
Frissensütéssel készíthető vadhúsételek | 603 |
Nagyvadakból frissensütéssel készíthető ételek | 603 |
Apróvadakból frissensütéssel készíthető ételek | 608 |
Párolással készíthető vadhúsételek | 609 |
Nagyvadakból párolással készíthető ételek | 609 |
Apróvadakból párolással készíthető ételek | 612 |
Főzéssel készíthető vadhúsételek | 617 |
Gyúrt tészták | 625 |
Főtt trészták | 625 |
Egyszerű gyúrt tészta | 625 |
Burgonyával készített gyúrt tészták | 636 |
Túróval készített gyúrt tészták | 639 |
Gesztenyével készített gyúrt tészták | 641 |
Főtt-sült tészták | 643 |
Édes főtt-sült tészták | 643 |
Sós főtt-sült tész ták | 650 |
Kevert tészták | 653 |
Palacsinták | 653 |
Galuskák | 674 |
Morzsafélék | 677 |
Egyéb kevert tészták | 678 |
Kelt tészták | 683 |
Omlós tészták | 701 |
Rétesek | 719 |
Felvert tészták | 728 |
Vajastészták | 734 |
Frissen készített tészták | 740 |
Égetett tészták | 747 |
Felfújtak, pudingok | 754 |
Felfújtak | 754 |
Pudingok | 760 |
Krémek | 769 |
Gyümölcskészítmények | 775 |
Hideg gyümölcskészítmények | 775 |
Meleg gyümölcskészítmények | 777 |
Fagylaltserlegek | 778 |
Öntetek, mártások, habok | 781 |
Öntetek | 781 |
Mártások | 782 |
Habok | 784 |
Sajtok | 788 |
Meleg előételek | 791 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek | 793 |
Bundázott előételek | 793 |
Töltött előételek | 798 |
Ropogósok | 802 |
Felfújtak | 805 |
Csőbensültek | 808 |
Egyéb készítmények | 810 |
Tésztákból készíthető meleg előételek | 814 |
Vajastésztából készíthető meleg előételek | 815 |
Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek | 822 |
Főtt tésztákból készíthető meleg előételek | 823 |
Palacsintából készíthető meleg előételek | 829 |
Fánkok | 834 |
Tekercsek (Roulades) | 835 |
Rizottók | 836 |
Sajtból készíthető meleg előételek | 840 |
Bundázott sajtok | 840 |
Ropogósok | 841 |
Felfújtak | 841 |
Egyéb készítmények | 842 |
Tojásból készíthető meleg előételek | 844 |
Főtt tojások | 844 |
Bevert tojások | 845 |
Edénykében párolt tojások | 850 |
Habart tojások | 851 |
Tojáslepények | 853 |
Tükörtojás | 855 |
Tálon sült tojások | 855 |
Rántott tojás | 857 |
Töltött tojás | 857 |
Húsokból és bvelsőségekből készíthető meleg előételek | 858 |
Bundázott előételek | 858 |
Ropogósok | 859 |
Felfújtak | 860 |
Csőben sültek | 860 |
Egyéb készítmények | 861 |
Meleg vegyes ízelítő | 863 |
Hideg előételek | 867 |
A hidegkonyha munkájáról általában | 868 |
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek | 875 |
Összetett saláták | 875 |
Töltött zöldség- és főzelékfélék | 884 |
Gyümölcsökből készíthető hideg előételek | 889 |
Tojásból készíthető hideg előételek | 893 |
Töltött tojások | 893 |
Kocsonyázott tojások | 898 |
Pástétomok | 901 |
Kocsonyázott pástétomok, habok | 901 |
Párolt pástétomok | 905 |
Tésztában párolt pástétomok | 906 |
Galantinok | 909 |
Kocsonyák | 914 |
Hideg halételek | 917 |
Hideg húsételek és felvágottak | 924 |
Vegyes ízelítők | 936 |
Dísztálak | 939 |
Szendvicsek | 942 |
Nyitott szendvicsek | 943 |
Zárt szendvicsek | 949 |
Rakott szendvicsek | 949 |
Nemzetek konyhái | 953 |
A magyar konyha | 953 |
A magyar konyha kialakulása | 953 |
A mai magyar konyha jellemzői | 955 |
A szomszédos népek konyhája | 957 |
Az osztrák konyha | 957 |
A román konyha | 957 |
Délszláv népek konyhája | 958 |
A cseh és a szlovák konyha | 959 |
A francia konyha | 960 |
Az orosz konyha | 962 |
Az angol konyha | 964 |
Az olasz konyha | 965 |
A kínai konyha | 967 |
A skandináv népek konyhája | 968 |
Konyhai munkaszervezés | 971 |
Étlap, étrend | 974 |
Az étlap feladata, szerepe | 974 |
Az étlap rendszere, tartalma | 974 |
Az étlap összeállításának szempontjai | 976 |
Felhasznált irodalom | 981 |
Tárgymutató | 983 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.