1.062.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabad valami ütőset?

Koktélvilág

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: K.u.K. Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "coctail" szó az USA-ból származik. Úgy 150 évvel ezelőtt a kakasviadal igen elterjedt volt az államok déli vidékén. A győztes kakas gazdája trófeaképpen kihúzhatta a viadalon kivégzett kakas... Tovább

Előszó

A "coctail" szó az USA-ból származik. Úgy 150 évvel ezelőtt a kakasviadal igen elterjedt volt az államok déli vidékén. A győztes kakas gazdája trófeaképpen kihúzhatta a viadalon kivégzett kakas farktollát. Ezt a rituálét természetesen méltóképpen kellett megünnepelni. "Let's have a drink on the cock's tail!". A kikevert finomságok - alkoholtartalmuktól függően - evés előtt vagy után fogyaszthatók. Egy jó koktél elengedhetetlen kelléke a kellemes bárhangulat. Egy kis bárhangulatot otthon is tud varázsolni, ha koktéljait maga szeretné kikeverni. A könyvben található receptek egy tapasztalt "Chef de Bar"-tól, Peter Roth-tól származnak:
Ügyeljen arra, hogy csakis márkás termékeket és friss hozzávalókat (pl. gyümölcsöt a díszítéshez) használjon. Minden az italhoz szükséges eszköz, pohár, hozzávaló és díszítő legyen már a mixelés előtt előkészítve. Ha a recept úgy kívánja, az előhűtött poharat jégkockával vagy 10 percre a mélyhűtőbe téve tudjuk előkészíteni. Soha ne keverjen egyszerre a sékerben, keverőpohárban vagy mixerben kettőnél több hosszú vagy négynél több röviditalt. A jég minden ital alapvető alkotóeleme. Ne használjon vizes jeget, mert annak az a veszélye, hogy az ital maga is vízízű lesz. Mindig jéghidegen és rögtön kis papíralátéten (szalvétán vagy hasonló, a célnak megfelelő, papírdarabon) szervírozza az italokat. A friss gyümölcs és zöldség elengedhetetlen kellék egy koktél elkészítéséhez. Nemcsak dekorációként szolgálhat, hanem fontos összetevőként sok kevert ital ízét teljesebbé is teszi. Csakis érett, hibátlan árut használjon. Az ital elkészítésekor abból indulunk ki, hogy a gyümölcs megpucolva, megmosva elő van készítve, így ezt a receptekben nem említjük még egyszer külön. A koktélneveket nem magyarítottuk, hiszen a világ szinte minden táján egyformán, ezekkel a nevekkel szerepeltetik az itallapokon. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bárkellékek és segédeszközök4
Európa6
Észak-Amerika és a Karibik26
Közép- és Dél-Amerika44
Ázsia52
Általános italok56
Receptmutató63

Peter Roth

Peter Roth műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Peter Roth könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szabad valami ütőset? Szabad valami ütőset?
Állapot:
1.580 Ft
1.100 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szabad valami ütőset? Szabad valami ütőset?
Állapot:
1.580 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba