1.067.297

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Keleti ízek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Mosonmagyaróvár
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Mosonmagyaróvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 375 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-450-933-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közismert, hogy a magyar ember nemcsak azért eszik, hogy táplálkozzon, hanem azért is, mert enni szeret. Valójában, étkezés szempontjából inkább a távolkeleti népekhez hasonlítunk, mint európai... Tovább

Előszó

Közismert, hogy a magyar ember nemcsak azért eszik, hogy táplálkozzon, hanem azért is, mert enni szeret. Valójában, étkezés szempontjából inkább a távolkeleti népekhez hasonlítunk, mint európai szomszédainkhoz. A kínaiak például találkozáskor "Szervusz" helyett úgy köszöntik egymást, hogy: "Ettél már?" (Amire válaszul ugyanazt kérdezik!) Állítólag híres mondásunkat, ételfilozófiánk alapelvét, amely szerint "gondolataid bárki elgondolhatja, tiéd csak az, amit megeszel" is Kínától örököltük.
Minden hasonlóság ellenére azért van egy-két különbség. Mert amíg mi (úgy általában) túltápláltak vagyunk, a távolkeleti népek többnyire csak jóltápláltak. Mi a titkuk? Hogyan lehet az ételt (vagyis a hasunkat) egyszerre bolondul szeretni, és ugyanakkor elkerülni a túltáplálás veszélyét? A magyarázat: távolkeleten már több ezer éve felfedezték azt, amire mi csak most kezdünk rájönni, vagyis az egészséges ételkészítés és táplálkozás titkát, az alacsony kalória- (tehát kevés cukor, zsír,) és a magas rosttartalmú nem túlfőzött és agyonsütött ízletes ételek készítését. Hogy csak egy példát mondjunk, a disznózsír a távolkeleti ételekben alig szerepel, és ha igen, többnyire mint ízesítő, és nem mint fő kalóriaforrás. Vissza

Fülszöveg

Péter Jánosné
Az első könyve 1987-ben jelent meg "Süteményeskönyv 800 recept" címmel. Azóta 17 kiadásban több, mint félmillió példányszámban fogyott el.
A "Süteményeskönyv 800 recept" című könyv bővített változata a "Sütemények és egyéb édességek" szintén keresett könyv.
"MEin ungarisches Backbuch" címmel jelent meg az előző receptgyűjteményekből összeállíott válogatás. A "Salátáskönyv", és az "Esély szakácskönyv 999 recept" (amelynek társszerzője) a második kiadásnál tart.

Varga János
Európa több országában élt, majd Amerikában húsz évet töltött. Jelenleg Ausztriában él és dolgozik. Insbruckban az egyetemen oktat.
Kaliforniában ismerte és szerette meg a keleti ízeket. Kikapcsolódásként, pihenésként gyakran készít családja és barátai részére keleti ételeket. Ezeket a tapasztalatokat hasznosította a receptek gyűjtésében.

Tartalom

Bevezetés7
Levesek11
Előételek41
Húsos ételek
Marha és borjúhús51
Sertéshús91
Kacsa139
Csirke, tyúk159
Bárány- és birkahús197
Belsőségek207
Töltött ételek223
Halételek239
Saláták261
Rizsételek277
Tojásos ételek287
Sós tészták299
Vegetáriánus ételek309
Édességek333
Majonézek, krémek, pácok341
Mártások347
Alapanyagok365
Ízesítők371
Tárgymutató377-386
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Keleti ízek Keleti ízek
Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba