Előszó
Minden háziasszony tapasztalta már, hogy a főzéshez az előkészítés - a hozzávalók tisztítása, mosása, szeletelése, a tésztagyúrás stb. - több időt vesz igénybe, mint maga a tényleges főzés.
Ha az...
Tovább
Előszó
Minden háziasszony tapasztalta már, hogy a főzéshez az előkészítés - a hozzávalók tisztítása, mosása, szeletelése, a tésztagyúrás stb. - több időt vesz igénybe, mint maga a tényleges főzés.
Ha az alapanyagok úgy állnak rendelkezésre, amint azt a Magyar Hűtőipar biztosítja sokféle előkészített, konyhakész termékével, akkor a főzésnek tulajdonképpen csak a befejező része: az összeállítás, ízesítés, és a lerövidült idejű főzés-sütés után a tálalás munkáka hárul a háziasszonyra. Ezzel naponta jelentős időt takaríthat meg.
A sokféle gyorsfagyasztott készítmény nemcsak a megszokott, hagyományos ételekhez alkalmas. Ugyanazt az alapanyagot többféle változatban, összetételben, és különböző ízesítéssel is készíthetjük. Tág tere van itt az egyéni ízlésnek, elképzelésnek.
A következő receptekkel ötleteket kívánunk adni az állandóan kapható, gyorsfagyasztott alapanyagú ételek készítéséhez.
Az egyes receptek általában 4 személyre szólnak, a felhasznált mennyiségek azonban csak tájékoztatásul szolgálnak, azok a szükségletnek megfelelően növelhetők, vagy csökkenthetők. (Pl. egy tartalmas leves után kevesebb kell a második fogásból, mintha csak azt tálalnánk, - más mennyiség kell a fizikai munkát végzőknek, az ülő foglakozásúaknak, vagy a sportoló fiataloknak stb. stb.)
Célunk, hogy a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával változatos, jóízű ételek kerüljenek az asztalra, annak elkészítése pedig minél kevesebb időt vegyen igénybe.
Vissza