1.063.231

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzőiskola

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 200 oldal
Sorozatcím: Gazdasszonyképző
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-356-160-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerek nagy része csak főzés-sütés után lesz fogyasztásra alkalmas étel, de ahhoz, hogy tápláló, jóízű és étvágygerjesztő is legyen, ismernünk kell az elkészítés módjait.
A főzés nem... Tovább

Előszó

Az élelmiszerek nagy része csak főzés-sütés után lesz fogyasztásra alkalmas étel, de ahhoz, hogy tápláló, jóízű és étvágygerjesztő is legyen, ismernünk kell az elkészítés módjait.
A főzés nem boszorkányság, meg lehet, és meg is kell tanulni! Hogy kitől, hol és mikor tanuljon egy fiatal főzni, az már nehezebb kérdés, de nem megoldhatatlan! Egy-egy egyszerű étel elkészítésével kell kezdeni - az sem baj, ha először nem sikerül -, legközelebb majd jobb lesz... Vissza

Tartalom

A konyha
A konyha berendezése6
Edények8
Mosogatás10
Konyhai veszélyek11
A konyhai munka megszervezése
Takarékosság idővel, anyaggal, energiával13
Mit tegyünk a maradékkal?16
Hasznos tudnivalók17
Új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben
Főzőláda21
Kuktafazék22
Teflonedények24
Alufólia25
Roston sütés27
Grillsütés28
Nyárson sütés28
Fondue29
Római fazék (Römer Topf)30
Sóban sütés31
A főzés alapanyagai
Húsok33
Marhahús34
Sertéshús36
Bárány38
Szárnyasok38
Nyúl41
Hal43
Zsírok45
Tej és tejtermékek48
Lisztfélék51
Száraztészták52
Rizs53
Tojás53
Édesítőszerek56
Főzelékek és zöldségek57
Gyümölcsök68
Fűszerek, ízesítők72
A főzés alapműveletei
Főzzünk okosan és jól80
Előkészítés81
Az ételkészítés alapműveletei87
Főzés87
Párolás88
Sütés88
Pirítás91
Sűrítés92
Ízesítés93
Alapreceptek
Levesek97
Fehér levesek97
Sűrített levesek100
Összetett levesek104
Levesbetétek105
Főzelékek107
Köretek112
Saláták116
Mártások121
Húsételek125
Marhahúsok125
Sertéshúsok129
Szárnyasok134
Nyúl138
Hal139
Egytálételek141
Hideg ételek144
Tészták148
Főtt tészták149
Palacsinta152
Sült tészták153
Sós sütemények164
Sütés nélkül készíthető édességek165
Édes mártások, krémek, parfék168
Felfújt, puding, koch170
Turmixitalok172
Étrend-összeállítás 173
Vendéglátás177
Néhány ötlet a vendéglátáshoz178
Konzerv, mirelit180
Tárgymutató184

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem