1.060.345

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeráruismeret

A kereskedelmi tanulóiskolák számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 427 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal és illusztrációkkal. Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

ELSŐ RÉSZ
Áruismereti alapfogalmak. Táplálkozástani és vegytani alapismeretek
I. fejezet. Áruismereti alapfogalmak
1. Az áruismeret tárgya, kapcsolatai más ismeretekkel 5
2. Az árukra vonatkozó általános ismeretek 7
II. fejezet. Táplálkozástani és vegytani alapismeretek
1. Az emberi test építőanyagai 23
2. A tápanyagok 24
3. Az életfolyamatokhoz szükséges energia mennyiségek 39
4. Az élelmiszerek kalorikus, biológiai és élvezeti értéke 40
III. fejezet. Az élelmiszerek felhasználásának alapelvei 42
MÁSODIK RÉSZ
Növényi eredetű élelmiszerek
Az élelmiszerek csoportosítása
I. fejezet. Malom-, tészta- és sütőipari termékek
1. A malomipar termékei 53
2. A szárított tészták MNOSZ 11919 68
3. A sütőipar termékei 75
II. fejezet. Hántolt és hántolatlan termékek. Olajtartalmú magvak
1. Hántolt termékek 84
2. Hántolatlan termékek 91
3. Olajtartalmú magvak 96
III. fejezet. Cukor- és édesipari termékek
1. Kereskedelmi cukorfajták 102
2. Édesipari termékek 112
3. Vegyes édesipari termékek 161
IV. fejezet. ízesítőszerek, vegyes áruk
1. Fűszerek, fűszerkeverékek 166
2. A só 182
3. Ételecet
4. Vegyes áruk 188
V. fejezet. Élvezeti cikkek
1. A kávé 199
2. A tea 204
VI. fejezet. Szeszes és üdítő italok
1. Szeszes italok 211
a) Borok 212
b) Sör 223
c) A borpárlatok, pálinkák, likőrök, rumok 227
2. Üdítő italok 232
VII. fejezet. Burgonya és zöldségfélék
1. A zöldségfélék 234
2. A zöldségfélék szállítása, átvétele 240
3. A burgonya 242
4. A káposztafélék 248
5. A gyökérfélék és gumós növények 251
6. Hagymafélék 253
7. Csucsorfélék 254
8. Zöld hüvelyesek 256
9. Kobakosok (tökfélék) 257
10. Egyéb zöldségek 260
VIII. fejezet. Gyümölcsök
1. Almás termésűek 266
2. Bogyós termésűek 269
3. Csonthéjasok 271
4. Dinnyefélék 274
5. Száraztermésűek 275
6. Déligyümölcsök 278
HARMADIK RÉSZ
Állati eredetű élelmiszerek
I. fejezet. Tej, tejkészítmények és tejtermékek
1. A tej 283
2. Tejkészítmények 293
3. Tejtermékek 298
a) A vaj 298
b) A sajtok 300
c) Túró és gomoly a 312
II. fejezet. Húsok és húsipari termékek
1. Húsok 314
a) A hús sajátosságai, összetétele 316
b) A nyers hús 320
2. Húsipari termékek 321
a) Vörösáru 322
b) Felvágottfélék 325
c) Hurkafélék 326
d) Fejsajtok 327
e) Májas készítmények 328
f) Füstölt szárazkolbászfélék 329
g) Füstölt, pácolt húskészítmények 334
3. Étkezési zsiradékok 338
III. fejezet. Baromfifélék és baromfiipari termékek
1. Baromfifélék 346
a) Élő baromfi 348
b) Vágott baromfi 351
c) Fagyasztott baromfi 353
IV. fejezet. A tojás
1. A tojás szerkezete és összetétele 356
2. Tárolása 359
3. Minősítése 360
V. fejezet. Vad- és halkereskedelmi áruk
1. Fontosabb vadkereskedelmi áruk 364
2. Fontosabb halkereskedelmi áruk 368
VI. fejezet. Tartósított élelmiszerkészítmények
1. A tartósítás 373
2. A romlás okai 376
3. Tartósító eljárások 380
4. Tartósított élelmiszerkészítmények 386
a) Tartósított főzelékek és gyümölcsök 386
b) Tartósított húskészítmények 395
c) Vegyes összetételű készítmények 399
d) Halkészítmények 400
5. Csomagolás, tárolás 401
6. Időlegesen tartósított készítmények 404
a) Gyorsfagyasztott készítmények 404
b) Szárított készítmények 406
c) Kémiai eljárásokkal időlegesen tartósított termékek 411
d) Cukrozással időlegesen tartósított készítmények 417

Pejtsik Árpád

Pejtsik Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pejtsik Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszeráruismeret Élelmiszeráruismeret Élelmiszeráruismeret Élelmiszeráruismeret

A gerinc vászonra lett cserélve. A borító kissé foltos. A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
1.940 Ft
970 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba