1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vidék Íze 2017. január-december

A Szabad Föld színes, havi receptmagazinja - XIII. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Geomédia Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 700 oldal
Sorozatcím: Vidék Íze
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Színes, fekete-fehér fotókkal. További kapcsolódó személy a lapokban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet az 1. számból:
,,Munka vagy mulatság
A sok böllérfesztiválnak, hamisítatlan falusi disznóvágásnak, csapatépítő toros mulatságnak köszönhetően többen hajlamosak azt hinni, hogy a falusi... Tovább

Előszó

Részlet az 1. számból:
,,Munka vagy mulatság
A sok böllérfesztiválnak, hamisítatlan falusi disznóvágásnak, csapatépítő toros mulatságnak köszönhetően többen hajlamosak azt hinni, hogy a falusi ember egyik legjobb téli mókája a disznótor. Finom házi pálinka a fagyos hajnalon, aztán alapos villásreggeli a friss vérből, szaftos pecsenye ebédre, hurka-kolbász, káposzta vacsorára, mindehhez jóféle borocska, közben meg élcelődve, viccelődve darabolgatják a sertést. Pedig aki egyszer is volt igazi vágáson, jól tudja, milyen kemény munka. Már napokkal előbb kezdődik az edények, eszközök összekészítésével, kisúrolásával, fűszerek beszerzésével. A nulladik napon megőrlik a fűszereket, előfőzik a rizst, mindent szépen előkészítenek a következő napi szúráshoz és feldolgozáshoz. Aztán másnap jöhet az igaz munka; akármilyen sok is a segítő kéz, senki nem fog unatkozni egy percig sem, annyi a teendő. Estére, mikor már szép rendben sorakozik a sok hurka, kolbász, a húsok darabolva, csomagolva a hűtőben vagy a fagyasztóban várják a sorsukat, mindenki hulla fáradt, alig álla a lábán. És ekkor sincs vége a mulatságnak, másnapra is akad bőven tennivaló: általában akkor jut idő a füstölni való kolbász töltésére, zsírolvasztásra, pácolásra, nagytakarításra...." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december Vidék Íze 2017. január-december

Néhány lapon jelölés található.

Állapot:
5.480 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba