1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pár kérdés a tésztákról

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: D&B 2001 Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 138 oldal
Sorozatcím: Receptklub kézikönyvek
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mindazoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik szeretik a tésztákat, vagy szeretnének mindent megtudni róluk. Választ kaphatunk olyan kérdésekre is, hogy miből készül, és honnan származik a pasta, hogyan főzzük ki a különböző fajtákat, és mivel fűszerezzük őket.
A könyv boncolgatja a kérdést, miszerint valóban fogyaszt-e a tészta, és hogy a lisztérzékenyek milyen típusokat fogyaszthatnak.
Közel negyven recept segít abban, hogy színesen és változatosan készítsük tésztaételeinket, legyen az húsos vagy zöldséges, de a könyvben megtalálható néhány recept a mártásokban, és magához a friss tésztához is.
Az ínycsiklandozó receptek elkészítéséhez a színes képek hozzák meg a kedvet, és adnak segítséget, még a nem éppen konyhatündér típusú hölgyeknek és uraknak is!

Tartalom

Előszó8
Pár kérdés a tésztákról
Száraztészta
Honnan származik a tészta?12
Hol kezdődött a száraztészta gyártása?12
Honnan származik az első tésztás recept?13
Miért lett olyan népszerű a tészta?13
Hogyan indult világhódító útjára a tészta?15
Ki volt az első tésztagyáros?15
Mi a száraztészta?17
Minden tésztában van tojás?17
Mit jelent az olasz típusú tészta?17
Mi a tojásos tészta?18
Igaz, hogy a tojásos tiszta divatja a Kárpát-medence jellegzetessége?18
Meddig tartható el a száraztészta?18
Mitől színesek egyes tészták?19
Mikor együnk tésztát?19
Hogyan lesz száraz a száraztészta?21
Hogyan oldották meg a szárítást az elmúlt századokban?21
Miben és hogyan főzzük meg a száraztésztát?22
Mennyi tésztát számítsunk egy főre?22
Mit jelent az "al dente" kifejezés?23
A megfőtt tésztát szűrjük le, vagy hagyjuk a főzővízben?23
Milyen alakú tésztát vásároljunk?24
Melyek a tészta alapanyagai?25
Liszt26
A tojás
Miért tojás alakú a tojás?29
Fehér vagy barnahéjú tojást válasszunk?29
Hűtőben kell-e tartani a tojást?30
Miért más színű a téli és a nyári tojások sárgája?30
Mennyi ideig tartható el a tojás?30
Már vásárlás után, vagy csak felhasználáskor tisztítsuk meg a tojást?31
Mire jó a tojáshéj?31
Mi a tojásos tészta előnye?32
Fűszernövények
Mivel fűszerezzük tésztaételeinket?37
Melyek a legnépszerűbb tésztafajták?42
Fogyaszthatnak-e tésztát a lisztallergiások?52
Hízlal-e a tészta?52
Milyen tápértéke van a tésztáknak?52
Szószok, mártások
Mi a sugo?55
A száraztészta Magyarországon
Melyik alegrégibb magyar száraztészta?61
Mi a lebbencs?62
Mi a lúdégetészta?63
Ázsia és a tészta
Mi a rizsliszt tészta?74
Mi az üvegtészta?74
melyek a száraztészta készítésének lépései?78
Mit nevezünk gépi száraztésztának?78
Mit nevezünk kézi száraztésztának?78
Melyek a szálastészták?78
Melyek az aprótészták?78
Hogyan készítik a hússal töltött tésztaféléket?92
Szárított vagy friss tésztát válasszunk?92
Könnyen emészthető a tészta?92
Hogyan készítsük el a tésztaételt, hogy valóban ne hízlaljon?93
A tészta a diéta barátja?99
A fittség titka a tésztában van?100
Mitől egészséges a tészta?100
Hogyan ellenőrízzük a tészta minőségét?101
A sajtok
Hogyan lesz a tejből sajt?112
Milyen sajtot használjunk a tésztaételekhez?112
A laktózérzékenyek is fogyaszthatnak sajtot?112
Mit kell tudni a parmezán sajtról?113
Milyen sajttípusok léteznek?113
Az olívaolaj
Melyik olívaolajat mire használjuk?119
Olívaolajat csak salátákhoz?119
Mi fán terem az olívabogyó?120
Miből lesz az olívaolaj?120
Milyen típusú olívaolajok léteznek?121
Receptek
Articsókás masni tészta tejszínes mártásban50
Bárányborda spárga duett130
Báránymirigy nyitott ravioli134
Chilis, olívás makaróni126
Fokhagymás-gombás spagetti48
Gnocchi baconos, brokkolis, tejszínes mártással89
Gnocchi sajtmártással114
Gombás-zöldséges tészta102
Japán metélt retekkel75
Kakukkfüves bárány-ragu leves rozscipóban70
Lasagne129
Lebbencsleves64
Lecsó tarhonyával67
Mustáros-boros rostélyos82
Paprikás csirke, túrós csuszával69
Paradicsomos, marhahúsos tortellini96
Parajjal és ricottával töltött canelloni94
Parajos masnitészta86
Pisztáciás, sajtos tésztasaláta116
Pozsonyi kocka138
Rozmaringos kacsamellfilé canelloni pudinggal125
Route con fungi di Bosco59
Sonkás-ananászos tészta80
Sonkás spagetti fokhagymás, tejszínes mártásban90
Sprotnis spagetti79
Tenger gyümölcsei tésztával108
Tésztasaláta122
Tollhegytészta sajtmártással és dióval137
Tonhalas kagylótészta104
Trenette barca106
Üvegtészta cukkinivel, csirkével76
Vénusz lazacrózsái tejszínes tészta ölelésében, fóliában sült tonhal85
Zöldséges papardelle133

Juhász Benga Sándor

Juhász Benga Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Juhász Benga Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pár kérdés a tésztákról

Szép állapotú példány.

Állapot:
2.040 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba