1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Saláták és savanyúságok készítése

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 117 oldal
Sorozatcím: Szakmai Kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 520 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátásunknak lépést kell tartania a fogyasztási szokások változásaival, a hazai és a külföldi vendégek étkezési igényeivel.
A táplálkozástudomány fontosságának felismerésével az utóbbi... Tovább

Előszó

A vendéglátásunknak lépést kell tartania a fogyasztási szokások változásaival, a hazai és a külföldi vendégek étkezési igényeivel.
A táplálkozástudomány fontosságának felismerésével az utóbbi években egyre jobban előtérbe kerül a gasztronómiai kultúránk felfrissítése és tudatos fejlesztése.
A Belkereskedelmi továbbképző Intézet a szakmai kiskönyvtár létrehozásával, a szakkönyvek közreadásával fontos szerepet vállal a vendéglátóiparban dolgozó szakemberek egyéni önképzésében. Ezzel közvetve hozzájárul a lakosság táplálkozási szokásainak tudatos alakításához, neveléséhez.
A könyv szerzői is e nemes törekvés úttörői, akik a gyakorlatuk során kipróbált receptek összeállításával elsősorban a vendéglátóiparban dolgozó szakácsok és éttermi szakemberek részére kívánnak segítséget nyújtani, és új ötleteket adni a saláták készítéséhez és a házias savanyúságok elrakásához.
A könyv egyszerű nyelvezete lehetővé teszi, hogy a háziasszonyok és a gasztronómiával szívesen foglalkozók is használhassák a mindennapi konyhai munkájuk során. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
A saláták élettani jelentősége, gasztronómiai szerepe6
A salátakészítés általános szabályai7
A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei7
Kevésbé ismert zöldségfélék10
Salátaöntetek (dresszingek)12
Nyers saláták15
Főtt saláták34
Kevert és különleges saláták61
Gyümölcssaláták91
Savanyúságok96
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem