1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyaros ízek mikrohullámmal

303 recept

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Petit Print Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-85-003-1-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ajánlás - egy kis történelemmel
Tán nem tűnik szentségtörésnek, ha a háztartásokban örvendetesen szaporodó mikrohullámú berendezésekkel, a bennünk történő főzéssel-sütéssel foglalkozó könyvünket... Tovább

Előszó

Ajánlás - egy kis történelemmel
Tán nem tűnik szentségtörésnek, ha a háztartásokban örvendetesen szaporodó mikrohullámú berendezésekkel, a bennünk történő főzéssel-sütéssel foglalkozó könyvünket azzal a gondolattal kezdjük, hogy mint minden találmány, így a konyhatechnológia számára a mikrohullámok hatásának felfedezése a véletlenen is múlt.
Pedig tény: 1945-ben Percy L. Spencer, a Rayton Company laboratóriumában, a tesztelt radarcsövek mellé véletlenül egy tábla csokoládét tett. Nem sokkal később folyékony, meleg csokoládét talált az asztalon. Spencer nem akart hinni a szemének, s hogy meggyőződjön a meghökkentő tapasztalásról, a radarsugárzó elé egész tojást tett. Rövid időn belül a tojás szétdurrant. Aztán néhány szem pattogtatni való kukoricát szórt az asztalra. A kukoricaszemek kis idő elteltével mozgásba jöttek, majd kipattogtak. A tudós ezzel óriási felfedezést tett: a mikrohullámmal főzni lehet! Vissza

Tartalom

Ajánlás - egy kis történelemmel3
A mikrohullámú készülék működése4
A készülék típusai5
Sütés, grillüzemmód6
A készülékhez használható edények6
Biztonsági szabályok7
A készülék tisztítása8
Mikrohullámú készülékek tesztje9
Levesek12
Levesbetétek26
Köretek, főzelékek, zöldségfélék29
Mártások44
Húsételek
Szárnyashús50
Sertéshús57
Borjú- és marhahús70
Bárány- és birkahús83
Vadhús85
Halak, hidegvérű állatok86
Egytálételek
Gombaételek96
Tojásételek99
Melegszendvicsek102
Sütemények, édességek, forró italok105
Zöldségfélék és gyümölcsök előkészítése mikrohullámú készülékkel gyorsfagyasztásra és konzerválásra120
Előfőzési táblázat tartósításhoz, fagyasztáshoz125
Az ételek kiolvasztása, felmelegítése126
Mirelit zöldség- és gyümölcsfélék kiolvasztási táblázata128
Mirelit húskészítmények kiolvasztási táblázata129
Gyorsfagyasztott készételek felmelegítési táblázata130
A főzési idő átszámítása131
Átszámítási táblázat az 500, 600, 700 W teljesítményű készülékekhez131
Kalóriakalauz132
Kalóriatáblázatok133
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyaros ízek mikrohullámmal
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba