1.062.892

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

111 bolgár recept

Szerző
Lektor
Veszprém
Kiadó: Pannon Nyomda
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 105 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 10 cm x 6 cm
ISBN: 963-02-6270-3
Megjegyzés: Színes fotókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyvünket azoknak a magyar olvasóknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni és megkóstolni a bolgár ételeket. A recepteket a leggyakoribb házi ételekből válogattuk, közös jellemzőjük, hogy könnyen... Tovább

Előszó

Könyvünket azoknak a magyar olvasóknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni és megkóstolni a bolgár ételeket. A recepteket a leggyakoribb házi ételekből válogattuk, közös jellemzőjük, hogy könnyen elkészíthetők, és alapanyagaikat könnyű megtalálni mind a magyar, mind a bolgár piacokon. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Előételek
Szemesbab-előétel 9
Sop-kaviár 9
Zöldségkaviár 10
Gombás sertéshús 10
Marhaagyvelő tojással 11
Saláták
Zöldsaláta 13
Sopszkasaláta 13
Vegyes saláta 14
Uborkasaláta 14
Sós hal újhagymával 15
Joghurtos saláta 16
Párolt újfokhagyma-saláta 16
Savanyú saláta 19
Saláta sült paprikából 17
Káposztasaláta sárgarépával 17
Burgonyasaláta 18
Hagymasaláta 18
Feketeretek-saláta sárgarépával 19
Póréhagyma-saláta 20
Gombasaláta 20
Levesek
Joghurtleves 23
Tavaszi leves sóskával 23
Kertészleves 24
Fejtettbab-leves 24
Gombaleves 25
Pacalleves 26
Húsvéti bárányleves 27
Kocsonyaleves 28
Marhacsülökleves 29
Húsgombócleves 30
Csirkeleves 31
Halleves 31
Köretek
Paprikaköret 35
Szemesbab-köret 35
Zöldséges rizs 36
Burgonyapüré 36
Gombás 37
Hús nélküli ételek
Túróval és tojással töltött paprika 39
Spenót joghurttal 39
Rizses paradicsom 40
Sült apró tök 40
Rakott gomba 41
Lecsós tojás 42
Vajban párolt zöldborsó 43
Vegetáriánus fasírt 43
Barát-zöldbab 44
Paradicsomos káposzta 45
Húsételek
Bárány- és birkahúsból készült ételek 47
Töltött háló 47
Hajdú pörkölt 48
Bárány babbal töltve 49
Párolt birkacomb 50
Gyuvecs birkahússal 51
Marha- és borjúhúsból készült ételek 53
Hagymás marhahús 53
Barát-étek 53
Tasz-pörkölt 54
Csomlek-pörkölt 55
Borjúroló dióval és gombával 56
Hamis nyúl 57
Sütőben sült zöldséges marhasült 58
Marhafasírt babbal 59
Sertéshúsból készült ételek 61
Savanyú káposztás sertéshús 61
Rizses sertéshús 62
Sop-pörkölt 62
Gombás sertéspörkölt 63
Sült sertésszeletek 64
Töltött káposzta 65
Töltött szőlőlevél 65
Töltött paprika 66
Fasírozott 67
Rakott burgonya 68
Roston sült kebabcse 68
Húsgombócok mártásban 69
Szalonnás sült krumpli 70
Töltött tököcskék 71
Rakott padlizsán tojással 72
Halételek
Hagymás hal 75
Párolt zöldséges hal 76
Hal rizzsel és savanyú káposztával 76
Sütőben sül hal paradicsomos szószban 77
Gombás halpörkölt 78
Kolostori halgyuvecs 79
Tésztában sült ponty 80
Roston sült pisztráng (vagy makrahal) 81
Töltött ponty 81
Serpenyőben sült hal, fokhagymás mártással 82
Szárnyasokból készült ételek
Rizses csirke 85
Csirke fehér mártásban 85
Són sült csirke 86
Párolt gombás csirke 87
Sült töltött csirke 87
Sült pulyka káposztával 88
Újévi töltött pulyka 90
Tyúkhúsból és gombából készült fasírt 91
Serpenyőben sült csirke fokhagymával 92
Rakott csirke 93
Tésztafélék, édességek
Popara 95
Lángos 95
Puffancs 96
Sütőben sült palacsinta 96
Szirenyés (túrós) tarhonya 96
Kukoricakása 98
Búzaszemdesszert 98
Sós sütemény 99
Diós sütemény 100
Méztorta 100
Tartós vajas sütemény 102
Diós csók 102
Sütőtökkrém 103
Rétes szirenyével 103
Spenótos rétes 104
Almás rétes 105
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem