A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Paleolit szakácskönyv

Étrend receptekkel

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Miskolc
Kiadó: Könyvműhely
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 90 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-08-0049-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ebben a könyvben olyan ételek receptjeit találja, melyekből szinte teljesen ki lettek zárva a manapság használatos egészségkárosítónak vélt alapanyagok.
Mindenki által kevés fáradtsággal, könnyen elkészíthető, egészséges ételek.
Ön tudta, hogy
- a túlsúly, melegágya a szív és érrendszeri betegségeknek, a diabétesznek és közvetve a ráknak?
- az I-es típusú cukorbetegség (angolul ITD) egyik leggyakoribb okai a gabonafélékben található glutén, ill. ennek alkotórészei, és a tejben található különféle fehérjék fogyasztása?
- a két éves kor alatti tejfogyasztás ugrásszerűen megnöveli a cukorbetegség arányát?
- a hüvelyesekben, gabonafélékben található lektin áteresztővé teszi a bélfalat, és ebből kifolyólag idegrendszeri problémák is kialakulhatnak?
- a fruktóz (gyümölcscukor) fogyasztás az egyik oka az inzulinrezisztenciának?
- a növényi olajok magas omega-6 tartalma fokozza a gyulladások kialakulásának, a szívritmuszavarnak a kockázatát, sőt serkenti a tumorsejtek... Tovább

Fülszöveg

Ebben a könyvben olyan ételek receptjeit találja, melyekből szinte teljesen ki lettek zárva a manapság használatos egészségkárosítónak vélt alapanyagok.
Mindenki által kevés fáradtsággal, könnyen elkészíthető, egészséges ételek.
Ön tudta, hogy
- a túlsúly, melegágya a szív és érrendszeri betegségeknek, a diabétesznek és közvetve a ráknak?
- az I-es típusú cukorbetegség (angolul ITD) egyik leggyakoribb okai a gabonafélékben található glutén, ill. ennek alkotórészei, és a tejben található különféle fehérjék fogyasztása?
- a két éves kor alatti tejfogyasztás ugrásszerűen megnöveli a cukorbetegség arányát?
- a hüvelyesekben, gabonafélékben található lektin áteresztővé teszi a bélfalat, és ebből kifolyólag idegrendszeri problémák is kialakulhatnak?
- a fruktóz (gyümölcscukor) fogyasztás az egyik oka az inzulinrezisztenciának?
- a növényi olajok magas omega-6 tartalma fokozza a gyulladások kialakulásának, a szívritmuszavarnak a kockázatát, sőt serkenti a tumorsejtek növekedését?
- a gabonafélék, a burgonya, a kukorica nagy keményítőtartalmú, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Folyamatos fogyasztásuk cukorbetegséghez, elhízáshoz, rákhoz, magas vérnyomáshoz és szívbetegséghez vezet?
- az elhízás miatt kialakult zsírszövetek hormonokat, gyulladást keltő anyagokat bocsátanak ki?
- a vér koleszterin-és trigliceridszintjét a szénhidrátok (nem a zsírok) fogyasztása határozza meg?
- a csökkentett kalóriájú táplálkozás lassítja az öregedés folyamatát, pozitív hatásai következtében pedig csökken a szív és daganatos megbetegedések kockázata?
És ez csak egy pár ok arra, hogy miért térjünk át a Paleolit táplálkozásra. Vissza

Tartalom

Előszó 6-9. oldal
Egyéni kalória szükséglet 10-11. oldal
Alapelvek 11. oldal
Fontos tanácsok 12-13. oldal
Az étrend felépítése 14. oldal
Kenyér 15. oldal
Tojásos kenyér 16. oldal
Első hét 7-29. oldal
Második hét 29-41. oldal
Harmadik hét 41-52. oldal
Negyedik hét 52-65. oldal
Köretek 66-67. oldal
Zöldséglepények 68-69. oldal
Saláták 70-73. oldal
Zöldségsaláta alapanyagok 73. oldal
Levesek 74-76. oldal
Majonéz készítése 77-78. oldal
Kalória táblázat 79-86. oldal
Étrend táblázat 87-90. oldal

K. Kishonti Betti

K. Kishonti Betti műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: K. Kishonti Betti könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv

Néhány oldalon jelölések találhatók.

Állapot:
2.040,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
3 antikvár könyvből 1 INGYEN!