1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Paleolit szakácskönyv

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 307 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9971-41-7
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A modern kor embere elvesztette kapcsolatát a természettel, sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. SZENDI GÁBOR és MEZEI ELMIRA szakácskönyve megmutatja, hogyan térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel - s közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.
A szerzőpáros alaptétele egyszerű: váljunk ismét azzá, amik vagyunk, együk magunkat egészségesre! Szakácskönyvük, amely Szendi Gábor paleolit táplálkozással kapcsolatos, nagy sikerű kötetei - a Paleolit táplálkozás, illetve a Boldogtalanság és evolúció - nyomán született, nem csupán egészséges ételek elkészítési módját osztja meg az olvasókkal, de az egészséges élethez is kalauzul szolgál: a közel 130 recept mellett ugyanis az ételek és összetevőik táplálkozástudományi hátterét is megismerhetjük, a levesektől a különböző húsételeken át a desszertekig.
A szakácskönyv külön fejezetben... Tovább

Fülszöveg

A modern kor embere elvesztette kapcsolatát a természettel, sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. SZENDI GÁBOR és MEZEI ELMIRA szakácskönyve megmutatja, hogyan térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel - s közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.
A szerzőpáros alaptétele egyszerű: váljunk ismét azzá, amik vagyunk, együk magunkat egészségesre! Szakácskönyvük, amely Szendi Gábor paleolit táplálkozással kapcsolatos, nagy sikerű kötetei - a Paleolit táplálkozás, illetve a Boldogtalanság és evolúció - nyomán született, nem csupán egészséges ételek elkészítési módját osztja meg az olvasókkal, de az egészséges élethez is kalauzul szolgál: a közel 130 recept mellett ugyanis az ételek és összetevőik táplálkozástudományi hátterét is megismerhetjük, a levesektől a különböző húsételeken át a desszertekig.
A szakácskönyv külön fejezetben foglalkozik a csecsemők és gyerekek paleo elvek szerinti táplálásával, receptekkel segítve a szülőket a helyes étrend kialakításában! Vissza

Tartalom

Előszó 9
Bevezető a paleolit táplálkozástudományba 10
A nyugati és a paleolit táplálkozásról 11
A tünetekről 12
Az étrendekről 15
Gyakori kérdések 18
Paleo alapelvek 32
Bevezető a paleolit ízek világába 34
A sütőről 35
A főzésről 36
Az ízlésről 36
A paleo és nem teljesen paleo alapanyagokról 37
Paleo hatások és paleo tapasztalatok 40
Reggelik 47
Glutén 48
Tej és tejtermékek 52
Kávé 57
RECEPTEK REGGELIRE 62
Ebédek és vacsorák 82
Lektinek 84
Szója 88
Magvak 94
Levesek 98
ZÖLDSÉGES ÉTELEK 112
SALÁTÁK 130
Hús 144
Koleszterin 156
Zsír és olaj 159
HÚSÉTELEK 168
HALÉTELEK 190
Paleo csemegék 204
Édesítőszerek 206
SÜTEMÉNYEK ÉS DESSZERTEK 214
EHETŐ AJÁNDÉKOK 232
A paleo gyermek 242
A paleo gyermek egészsége 244
Paleo és kalcium 249
Paleo és sport 256
EGÉSZSÉGES ITALOK ÉS FALATOK APRÓSÁGOKNAK, REGGELTŐL ESTIG 260
Modern paleo 274
Genetikai alkalmazkodás a földművelés által bevezetett élelemanyagokhoz 274
Élettartam és táplálkozás 282
A modern gyűjtögető 286
Irodalomjegyzék és jegyzetek 294
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Paleolit szakácskönyv
Állapot:
3.580 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba