1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Otthon a dietetikában

Budapest
Kiadó: Unilever Magyarország Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az oktatás, gyógyítás és kutatás hármas elhivatottságára épülő Semmelweis Egyetem, Magyarország legrégebbi orvosképző intézménye, ahol az innovációs törekvéseket több, mint 240 év alatt... Tovább

Előszó

Az oktatás, gyógyítás és kutatás hármas elhivatottságára épülő Semmelweis Egyetem, Magyarország legrégebbi orvosképző intézménye, ahol az innovációs törekvéseket több, mint 240 év alatt felhalmozott szaktudás és tradíció alapozza meg.
Az egyetem szerepet vállal a szakképzésben, szakirányú továbbképzésben, a tudományos utánpótlás nevelésében is, nemzetközi kongresszusokat szervez, és számos nemzetközi tudományos testületben képviselteti magát. Nemzetközi tudományos rangja figyelemre méltó.
A közétkeztetésben a legkörültekintőbb gondoskodást igénylő fogyasztók a kórházakban ápolt betegek. Étrendjük szakszerű összeállítása nagy kihívás elé állítja a forráshiánnyal küzdő intézményeket, ugyanakkor a kórházakban az orvosilag indokolt étrend biztosítása életbevágóan fontos.
A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék munkatársai az Unilever Magyarország Kft. Food Solutions üzletága felkérésére megvizsgálták az egyes diéták, étrendek részletes jellemvonásait, elemezték az azokhoz illő ételsorokat, melyek eredményeit ebben a kiadványban foglalták össze. Vissza

Tartalom

3 Az egységes diétás rendszer
4 I. Energia- és tápanyag-összetétel szerinti változatok
4 1/1. Gyógyintézeti alapétrend
4 I/2. Energia- és fehérjegazdag, zsírdús étrend
5 I/3. Energiaszegény étrend
5 I/4. Energiabő, fehérjeszegény, Na-, P-, K-szegény korlátozott folyadéktartalmú étrend (LPLND)
6 I/5. Zsírszegény (módosított zsírsav összetételű) étrend
6 I/6. Módosított szénhidrát-összetételű étrend
6 I/7. Nátriumszegény étrend
7 II. Készítési mód szerinti változatok általános jellemzői
7 11/1. Normál változat
7 II/2. Könnyű vegyes változat
7 II/3. Diétás rostban gazdag változat
8 II/4. Rostszegény, kímélő fűszerezésű változat
8 II/5. Pépes változat
8 II/6. Folyékony változat
9 III. Hagyományostól eltérő és különleges étrendek
9 111/1. Vegán étrend
9 III/2. Ovolakto-vegetariánus étrend
10 III/3. Szemivegetariánus étrend
11 III/4. Gliadinmentes étrend
12 Professzionális alapanyagok általános előnyei/hátrányai élelmezési szempontból
12 Alaplevesek (tyúkhúsleves, marhahúsleves, csontleves)
13 Ételsűritő
13 Pörkölt alap
13 Margarinok
14 Termékjavaslat
45 A tea minősége, összetétele, szerepe a kiegyensúlyozott táplálkozásban
49 Ételsorok
52 A javaslatban szereplő megjegyzések és azok magyarázata
53 Indikációk
54 Termékek
58 Hivatkozások
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem