1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Öt világrész vegetáriánus konyhája

250 klasszikus és modern recept

Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Glória Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 963-928-355-x
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az Öt világrész vegetáriánus konyhája című kötetünk 250 recept segítségével nyújt átfogó képet a világ vegetáriánus konyhájáról. A receptek származási helye szerint szerkesztett kötet egyik legfontosabb újítása, hogy csak eredeti formájukban is húsmentesen készített ételek kerültek a kötetbe és nem olyanok, amelyekből kihagyták vagy mással pótolták a húst.
A könyv különös hangsúlyt fektet azoknak a nehézségeknek a leküzdésére, amelyekkel a modern kor szakácsművészei, háziasszonyai nap mint nap szembesülnek: a ritka alapanyagok beszerzése, a speciális felszerelések használata, vagy a hagyományos főzési eljárások mind komoly fejtörést okozhatnak. Ezeknek a problémáknak az áthidalására a szerző egyedülálló műgonddal igazította a recepteket a modern hétköznapok követelményeihez. A ritkábban használt alapanyagok külön részletes bemutatást kapnak. A kötet igazi különlegességét a híres mesterszakácsokkal készített interjúk adják, melyek azokat az apró trükköket tartalmazzák, melyek nélkül... Tovább

Fülszöveg

Az Öt világrész vegetáriánus konyhája című kötetünk 250 recept segítségével nyújt átfogó képet a világ vegetáriánus konyhájáról. A receptek származási helye szerint szerkesztett kötet egyik legfontosabb újítása, hogy csak eredeti formájukban is húsmentesen készített ételek kerültek a kötetbe és nem olyanok, amelyekből kihagyták vagy mással pótolták a húst.
A könyv különös hangsúlyt fektet azoknak a nehézségeknek a leküzdésére, amelyekkel a modern kor szakácsművészei, háziasszonyai nap mint nap szembesülnek: a ritka alapanyagok beszerzése, a speciális felszerelések használata, vagy a hagyományos főzési eljárások mind komoly fejtörést okozhatnak. Ezeknek a problémáknak az áthidalására a szerző egyedülálló műgonddal igazította a recepteket a modern hétköznapok követelményeihez. A ritkábban használt alapanyagok külön részletes bemutatást kapnak. A kötet igazi különlegességét a híres mesterszakácsokkal készített interjúk adják, melyek azokat az apró trükköket tartalmazzák, melyek nélkül egyetlen étel sem lehet tökéletes.
A páratlanul gazdag illusztrációk és a szellemes szöveg mind arra szolgálnak, hogy a már Nyugat-Európában klasszikussá vált kötet a modern kulinária iránt érdeklődő magyar olvasók számára is megkerülhetetlen forrása legyen a világ vegetáriánus konyhájának megismerésében. Vissza

Tartalom

Bevezetés6
Világtérkép8
Első fejezet: Észak-Ametika és Kanada10
Második fejezet: Latin-Amerika és a Karib-szigetek36
Harmadik fejezet: Észak-Európa és Oroszország64
Negyedik fejezet: Dél-Európa90
Ötödik fejezet: Közel-Kelet, Kis-Ázsia és a Kaukázus vidéke116
Hatodik fejezet: Észak- és Nyugat-Afrika142
Hetedik fejezet: Közép-, Kelet- és Dél-Afrika168
Nyolcadik fejezet: Japán és Kína194
Kilencedik fejezet: Indiai-félsziget és Közép-Ázsia220
Tizedik fejezet: Délkelet-Ázsia246
Tizenegyedik fejezet: Ausztrálázsia272
Recept- és névmutató298
Felhasznált irodalom303
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája

A védőborító védőfóliája felhólyagosodott.

Állapot:
5.940 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba