1.072.878

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Öt világrész vegetáriánus konyhája

250 klasszikus és modern recept

Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Glória Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 963-928-355-x
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az Öt világrész vegetáriánus konyhája című kötetünk 250 recept segítségével nyújt átfogó képet a világ vegetáriánus konyhájáról. A receptek származási helye szerint szerkesztett kötet egyik legfontosabb újítása, hogy csak eredeti formájukban is húsmentesen készített ételek kerültek a kötetbe és nem olyanok, amelyekből kihagyták vagy mással pótolták a húst.
A könyv különös hangsúlyt fektet azoknak a nehézségeknek a leküzdésére, amelyekkel a modern kor szakácsművészei, háziasszonyai nap mint nap szembesülnek: a ritka alapanyagok beszerzése, a speciális felszerelések használata, vagy a hagyományos főzési eljárások mind komoly fejtörést okozhatnak. Ezeknek a problémáknak az áthidalására a szerző egyedülálló műgonddal igazította a recepteket a modern hétköznapok követelményeihez. A ritkábban használt alapanyagok külön részletes bemutatást kapnak. A kötet igazi különlegességét a híres mesterszakácsokkal készített interjúk adják, melyek azokat az apró trükköket tartalmazzák, melyek nélkül... Tovább

Fülszöveg

Az Öt világrész vegetáriánus konyhája című kötetünk 250 recept segítségével nyújt átfogó képet a világ vegetáriánus konyhájáról. A receptek származási helye szerint szerkesztett kötet egyik legfontosabb újítása, hogy csak eredeti formájukban is húsmentesen készített ételek kerültek a kötetbe és nem olyanok, amelyekből kihagyták vagy mással pótolták a húst.
A könyv különös hangsúlyt fektet azoknak a nehézségeknek a leküzdésére, amelyekkel a modern kor szakácsművészei, háziasszonyai nap mint nap szembesülnek: a ritka alapanyagok beszerzése, a speciális felszerelések használata, vagy a hagyományos főzési eljárások mind komoly fejtörést okozhatnak. Ezeknek a problémáknak az áthidalására a szerző egyedülálló műgonddal igazította a recepteket a modern hétköznapok követelményeihez. A ritkábban használt alapanyagok külön részletes bemutatást kapnak. A kötet igazi különlegességét a híres mesterszakácsokkal készített interjúk adják, melyek azokat az apró trükköket tartalmazzák, melyek nélkül egyetlen étel sem lehet tökéletes.
A páratlanul gazdag illusztrációk és a szellemes szöveg mind arra szolgálnak, hogy a már Nyugat-Európában klasszikussá vált kötet a modern kulinária iránt érdeklődő magyar olvasók számára is megkerülhetetlen forrása legyen a világ vegetáriánus konyhájának megismerésében. Vissza

Tartalom

Bevezetés6
Világtérkép8
Első fejezet: Észak-Ametika és Kanada10
Második fejezet: Latin-Amerika és a Karib-szigetek36
Harmadik fejezet: Észak-Európa és Oroszország64
Negyedik fejezet: Dél-Európa90
Ötödik fejezet: Közel-Kelet, Kis-Ázsia és a Kaukázus vidéke116
Hatodik fejezet: Észak- és Nyugat-Afrika142
Hetedik fejezet: Közép-, Kelet- és Dél-Afrika168
Nyolcadik fejezet: Japán és Kína194
Kilencedik fejezet: Indiai-félsziget és Közép-Ázsia220
Tizedik fejezet: Délkelet-Ázsia246
Tizenegyedik fejezet: Ausztrálázsia272
Recept- és névmutató298
Felhasznált irodalom303
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája Öt világrész vegetáriánus konyhája

A védőborító foltos és kopott, gerince elszíneződött, széle szakadozott, ragasztott címke nyoma látható rajta. A felső lapélek foltosak.

Állapot:
5.940 ,-Ft
48 pont kapható
Kosárba