Előszó
Nagyon örülünk annak, hogy ismét találkozhatunk, és közösen élvezhetjük a magyar gasztronómia csodálatos ízeit, s ezekhez ínyencként kóstolhatjuk a szép magyar borokat, amelyekről már mindannyian...
Tovább
Előszó
Nagyon örülünk annak, hogy ismét találkozhatunk, és közösen élvezhetjük a magyar gasztronómia csodálatos ízeit, s ezekhez ínyencként kóstolhatjuk a szép magyar borokat, amelyekről már mindannyian tudjuk, hogy a világ legjobb boraival is felveszik a versenyt! Egy év telt el az „így főznek a borászok" könyv megjelenése óta, s ez idáig a gourmet-k már kétszer is összekóstolhatták a könyvben szereplő ételeket a hozzájuk ajánlott borokkal. Sokan kérdezhetik, hogyan született a Borkorcsolyák receptes könyv? Akik a korábbi Kóstoló Fesztiválokon részt vettek, azok már tudják, hogy finom krémes falatokkal vártuk a vendégeket, amelyeket a borászok receptjei alapján készítettünk el. Az ötlet azóta sok borász fantáziáját megmozgatta, s miután több mint negyven kiváló recept született, közösen úgy döntöttünk, megmutatjuk a nagyközönségnek, milyen különleges krémekkel várhatják a hozzájuk érkező éhes vendégeket, miközben az ebéd, vagy a vacsora elkészül. Továbbra is a magyar borászok és boraik népszerűsítése a célunk, s hiszünk abban, hogy összekötve a magyar gasztronómiával hatékonyabban tehetjük mindezt. Továbbá nem titkolt célunk, hogy az érdeklődőkkel megosszuk az összekóstolás élményét, azt, hogy az ételhez választott megfelelő bor, vagy a borhoz elkészített megfelelő étel milyen új ízharmóniákat hozhat létre. Mindezt ebben a tartalmas Borkorcsolyák receptes könyvben összegeztük Önöknek, remélve, hogy odahaza elkészítenek majd jó néhány különleges krémet, s a borokat beszerezve meglephetik velük a betoppanó vendégeket.
A recepteket úgy állítottuk össze, hogy azok egy 8-10 fős társaság étvágyát is csillapíthassák, természetesen a mennyiséget mindenki a saját elképzelése szerint határozhatja meg. Ugyanúgy a fűszerezésnél is Önök döntik el, hogy mennyire ragaszkodnak a leírt recepthez, vagy pedig hagyják szárnyalni a fantáziájukat. Néhány receptet kifejezetten vajjal ajánlunk, természetesen ebben is szabadon dönthetnek, hogy vajjal vagy margarinnal készítik el ezeket a csodálatos krémeket. A lényeg a társaság, a jó hangulat, az együttlét és a felfedezés élménye.
Azt kívánjuk, hogy egyre többen éljék át az összekóstolás élményét, s hogy ezt adják tovább a barátaiknak, szeretteiknek!
Szép estéket, új ízeket, és tartós barátságokat kívánunk Önöknek, szeretettel: Ibolya & Gábriel
Vissza