kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 240 oldal |
Sorozatcím: | Gazdasági Tanácsadó |
Kötetszám: | 28 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal, fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 3 |
Újirányú szőlő- és mustfeldolgozás külföldön és nálunk | 9 |
A konzerválásról általában, különös tekintettel a szőlőre | 14 |
Baktérium, élesztő, penész. A szőlő mikroorganizmus flórája. A mikroorganizmusok életének főfeltételei. Az élelmiszerkonzerválás legfontosabb eljárásai | |
A szőlőfeldolgozás nyersanyaga | 26 |
A szőlőfürt külső és belső tulajdonságai | 26 |
Legelterjedtebb szőlőfajtáink s alkalmazásuk az újirányú szőlő- és musfeldolgozásban | 38 |
A szőlőmust vizsgálata és minősítése | 49 |
A szőlő téli eltartása vagy a «naturel-konzerválás» | 61 |
A szőlő aszalása, fonnyasztása nagyüzemben és háztartásban | 81 |
Az aszalvány előállítása | 81 |
Az aszaltszőlő felhasználása | |
Az aszaltszőlő alkalmazása a borászatban | 109 |
Az aszaltszőlő egyéb alkalmazása | 117 |
Szőlőbefőtt és cukrozott szőlő készítése | 117 |
Mustbeűrítés nagy- és kisüzemben | 119 |
A sűrített must előállítása | 119 |
A sűrített must felhasználása borászati célra | 153 |
A sűrített must egyéb felhasználása | 179 |
Mustmézgyártás | 180 |
Szőlőízkészítés a háztartásban és kisüzemben. Szőlőkocsonya | 187 |
Mustkészítmények előállítása Keleten | 198 |
A must mint üdítőital | 206 |
Mustpasztőrözés nagyüzemben és háztartásban | 206 |
Mustpasztőrözés külföldön | 222 |
Amerikai ital-receptek | 223 |
Függelék. Szőlő- és mustkészítmények minősítése. Törvényes rendelkezések | 229 |
Irodalom | 238 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.