1.060.447

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Méhészet 1931. február 1-15.

Az Alföldi-, Alcsút és Vidéke-, Győr és Győrvidéki-, Mosonmegyei- Méhészegyesületek, Mezőtúr és Vidéke Méhészkör hivatalos lapja/XXVIII. évfolyam 3-4. szám

Szerző
Szerkesztő
Újpest
Kiadó: Boczonádi Méhészete
Kiadás helye: Újpest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím: Méhészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Duplaszám. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. A lap 10 oldal képest árjegyzéket tartalmaz. Nyomtatta Kertész József könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

A hideg hatása a mézre

A "Magyar Méh" 1930. decemberi számának Tanácsadó rovatában ez a kérdés olvasható: "A Tanácsadó rovatban kérem közölni, hogy a méz milyen hideget bir ki és... Tovább

Előszó

Részlet:

A hideg hatása a mézre

A "Magyar Méh" 1930. decemberi számának Tanácsadó rovatában ez a kérdés olvasható: "A Tanácsadó rovatban kérem közölni, hogy a méz milyen hideget bir ki és befolyásolja-e az a méz minőségét? Változtatja-e ilyenkor a méz térfogatát? Gerő Henrik, Ipolyvece." Erre a kérdésre Koppány József a következő feleletet adja: A folyékony méz víztartalma szerint a fagyponton, illetőleg valamivel alatta fagy meg. A megfagyott méz térfogatában változik, vagyis kiterjed, ennélfogva a lezárt edényt, ha nem tud terjedni, szétrepeszti. A fagyás a méz minőségét valószínűleg befolyásolja, bán nem ismerem." Végül kilátásba helyezi a válasz írója, hogy erről a kérdésről később még bővebben is fog írni.
Engedje meg a "Magyar Méh" tanácsadója, hogy tanácsot adjunk neki. Tudomásunk szerint a méz fagypontja nincs pontosan megállapítva, de annyi bizonyos, hogy a méz nem fagyponton, illetve valamivel alatta fagy meg, hanem olyan alacsony hőfokon, hogy nálunk minden veszély nélkül lehet mézet tartani a szabadban csikorgó télen is. Ha vízben közönséges nádcukrot (répacukrot) oldunk, ez az oldat is alacsonyabb hőfokon fagy meg, mint a viz. Vissza

Őrösi Pál Zoltán

Őrösi Pál Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Őrösi Pál Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem