1.062.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Öregedésgátló étrend

100 egészséges és kiegyensúlyozott recept/30 kulcsfontosságú táplálék a jó alak és az egészség megőrzésének érdekében/Táplálkozási és élethigiéniás tanácsok

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Tioti Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 248 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 14 cm
ISBN: 963-86433-7-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A táplálkozás egészségünk és egész létünk kulcsa. Ahhoz, hogy kortól függetlenül fiatalok maradjunk, ismernünk kell az egészséges ételkészítés legfontosabb, kiegyensúlyozott és ízletes hozzávalóit.

• Ennek elérése érdekében használjuk ki a 30 legismertebb termék, táplálkozási szempontból fontos erényeit: az ananásztól kezdve a barnarizsig, a paradicsomon és a káposztán át egészen a csokoládéig és a zöld teáig, a paletta igen változatos

• Vörösmárna filé lóbabbal és bazsalikommal, Lazactortácskák, Aszalt szilvával töltött kacsamell vagy Fahéjas csokoládébombák, - kóstoljunk bele a 100 eredeti recept ízvilágába, melyektől bizonyosan összefut a nyál a szánkban.
• A szakember magyarázataival és tanácsaival kiegészített receptek hatékony segítséget nyújtanak az öregedési folyamat elleni küzdelemben és a kortól független jó alak megőrzésében.

Marie-France Muller: pszichológus és naturopathe,- számos, az egészségről, a táplálkozásról és a helyes életvitelről szóló írás... Tovább

Fülszöveg

A táplálkozás egészségünk és egész létünk kulcsa. Ahhoz, hogy kortól függetlenül fiatalok maradjunk, ismernünk kell az egészséges ételkészítés legfontosabb, kiegyensúlyozott és ízletes hozzávalóit.

• Ennek elérése érdekében használjuk ki a 30 legismertebb termék, táplálkozási szempontból fontos erényeit: az ananásztól kezdve a barnarizsig, a paradicsomon és a káposztán át egészen a csokoládéig és a zöld teáig, a paletta igen változatos

• Vörösmárna filé lóbabbal és bazsalikommal, Lazactortácskák, Aszalt szilvával töltött kacsamell vagy Fahéjas csokoládébombák, - kóstoljunk bele a 100 eredeti recept ízvilágába, melyektől bizonyosan összefut a nyál a szánkban.
• A szakember magyarázataival és tanácsaival kiegészített receptek hatékony segítséget nyújtanak az öregedési folyamat elleni küzdelemben és a kortól független jó alak megőrzésében.

Marie-France Muller: pszichológus és naturopathe,- számos, az egészségről, a táplálkozásról és a helyes életvitelről szóló írás szerzője. Marie-France Muller tudásával azoknak kíván segítséget nyújtani akik valóban törődnek egészségük megőrzésével.

Stephan Lagorce: szakács és mérnök, a világban tett utazásai során széleskörű ismereteket szerzett azon termékek körében, melyeket most a megfelelő táplálkozás és az egészség szolgálatába állít. Vissza

Tartalom

ZÖLDSÉGEK ÉS KEMÉNYÍTŐ TARTALMÚ ÉLELMISZEREK
Zabkása............................................................................................50
Zabpelyhes száraztészta...................................................................51
Búzacsíra-saláta zöldcitrommal és köménnyel................................54
Lencseleves búzacsírával.................................................................55
Sült búzacsíra zöldségekkel.............................................................56
Zöld káposztasaláta garnélarákkal és adoli-val................................59
Zöld káposzta-szezámolajjal és szójaszósszal..................................60
Párolt zöldkáposzta batyuk tofuval..................................................61
Lazacos metélőhagymás zöldkáposzta-tekercs................................62
Gyömbéres-metélőhagymás muskotály-tök krémleves................65
Muskotály-tök püré mozzarellával és parmezánnal.....................66
Fűszeres sült muskotály-tök.............................................................67
Muskotály-tök cseréptálban.............................................................68
Friss édesköménysaláta zöldcitrommal és granny smith almával......................71
Ánizsos párolt édeskömény..............................................................72
Sült édeskömény paradicsommal és hagymával..............................73
Shiitake-val töltött édeskömény .......................................................74
Garnélarákleves citromfűvel és korianderrel....................................76
Vörösmárnafilé lóbabbal és bazsalikommal.....................................77
Hideg uborkakrém mentával és fetasajttal........................................78
Vörösbab cukorral............................................................................81
Vörösbab fagylalt.............................................................................82
Vörösbabos palacsinta......................................................................83
Langyos lencsesaláta balzsamecettel...............................................86
Sűrű lencseleves füstölt hering darabokkal......................................87
Rakott lencse újhagymával, lazaccal és korianderrel......................88
Curry-s lencse posírozott tojással.....................................................89
Parmezános hagymaleves................................................................92
Provanszi sült tészta.........................................................................93
Párolt újhagyma olívaolajjal és citrommal.......................................94
Szezámmagos pirított hagyma.........................................................95
Csicseriborsó-krémleves köménnyel és mentával....................97
Csicseriborsó saláta dióval...............................................................98
Olívaolaj as csicseriborsópüré...........................................................99
Curry-s csicseriborsó ragu, paprikával és padlizsánnal.............100
Barnarizs saláta friss kakukkfűvel..................................................103
Barnarizs rizottó tonhallal..............................................................104
Barnarizs sertéshússal....................................................................105
Vaníliás tejberizs barnarizsből........................................................106
Hidegen pácolt shiitake salátában..................................................109
Póréhagymás sült shiitake..............................................................110
Párolt shiitake zöldkáposztával és füstölt szalonnával....................111
Shiitake tempurában.......................................................................112
Japán alapleves (dashi)...................................................................114
Hideg paradicsomkrémleves..........................................................117
Paradicsomleves tojással és zöldfűszerekkel..................................118
Bazsalikommal és friss gyömbérrel pácolt paradicsom..................119
Sült paradicsom oregánóval, olajbogyóval és mandulával........................................120
A halak
Melegen pácolt friss hering zöldfűszerekkel..................................124
Sült hering gyömbérrel, olajbogyóval, fokhagymával és zöldcitrommal.........125
Sült hering csicseriborsóval...........................................................126
Ancienne mustárral grillezett hering sült édesköménnyel...................127
Szardíniasaláta zsázsával...............................................................130
Szardíniatortácskák indiai citromfűvel...........................................131
Sült szardínia kakukkfűvel.............................................................132
Sült szardínia zöldcitrommal..........................................................133
Nyers lazac zöldcitrommal és gyömbérrel pácolva........................135
Lazactortácskák..............................................................................136
Fóliában sült lazac zöld káposztával és fekete olajbogyóval......................137
Algával párolt lazac........................................................................138
Déli gyümölcsökkel pácolt tonhal..................................................141
Párolt tonhal rózsaszín borssal.......................................................142
Tonhal lencsével.............................................................................143
Párolt tonhal paradicsommal és édesköménnyel............................144
A húsok
Strucchús zöld káposztával és szezámmaggal................................147
Struccsült csicseriborsóval.............................................................148
Vékony strucchússzeletek hagymával és gyömbérrel.....................149
Mézes struccsült.............................................................................150
Kacsamell zöld bundában...............................................................152
Fokhagymás kacsasült....................................................................153
Kacsafiié kaliforniai paprikával és vörösbabbal.............................154
Szezámmagos nyárson sült kacsafiié.............................................155
Dióolajos galambhús-saláta...........................................................158
Sült galambfilék shiitake gombával...............................................159
Galamb pastilla..............................................................................160
Galambhús lencsével......................................................................162
Márványtojás salátával...................................................................168
Lágytojás paradicsommal és szósszal............................................169
Tojásos batyuk................................................................................170
Tojás füstölt lazaccal......................................................................171
Uborkasaláta joghurttal..................................................................173
Joghurtos curry-s garnélarák..........................................................174
Friss tészta joghurttal, dióval és bazsalikommal............................175
Joghurtos fagylalt...........................................................................176
Fűszerek és ízesítők
Forró csokoládéital.........................................................................182
Diós csokoládé hab.........................................................................183
Szezámmagos csokoládés sütemény................... ...................184
Fahéjas csokoládébombák..............................................................185
Gyömbéres sült zöldségek..............................................................188
Gyömbérpüré................................................................................. 189
Jeges tea zöldcitrommal és gyömbérrel..........................................190
Hal aioli.......................................................................................... 193
Olívaolajban pácolt paradicsom.....................................................194
Olívaolajos burgonyapüré..............................................................195
Mentás gyümölcssaláta teában.......................................................197
Vaníliás teában főtt körte................................................................198
Csillagánizsos tea...........................................................................199
Friss és szárított gyümölcsök
Fehérborban és zöldcitromlében pácolt ananász............................204
Fahéjas sült ananász............................. ..........................................205
Ananász szósz................................. ................................................206
Ananász fagylalt.............................................................................207
Mangó és mentás cukkini saláta.....................................................210
Mangó fagylalt...............................................................................211
Gyömbéres-fahéjas sült mangó......................................................212
Mangópüré.....................................................................................213
Diós vinaigrette..............................................................................216
Diós sütemény................................................................................217
Diós-mézes fagylalt........................................................................218
Aszalt szilvás galambhús...............................................................221
Aszalt szilvával töltött kacsamell...................................................222
Hideg aszalt szilva teában..............................................................223
Aszalt szilva fagylalt......................................................................224
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem