kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Invest-Marketing Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 180 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-00-7663-2 |
Megjegyzés: | Színes és fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Konyhatörténet | 11 |
A konyha kialakulásának kezdetei Magyarországon | 11 |
Ház, konyha, tűzhely | 11 |
A háztartás eszközei | 15 |
Az ételkészítés és az étkezés eszközei | 16 |
A konyha bútorzatának kialakulása | 17 |
A modern konyha kialakulása | 20 |
A polgári lakás konyhája | 20 |
A gyári készítésű konyhabútor | 23 |
Az értékesítési módok és a konyhakonstrukciók összefüggései | 24 |
Ergonómiai alapok | 27 |
Ergonómia a gyártmánytervezésben | 27 |
Az ergonómia fogalma és fő vizsgálati területei | 28 |
Az ergonómia fő vizsgálati területei | 29 |
Antropometria | 30 |
Az antropometria fogalma, története és alkalmazása | 30 |
Embermodellek a számítógéppel támogatott tervezésben | 39 |
Az emberi test működésének néhány sajátossága - a mozgató rendszer | 41 |
Az álló testhelyzet | 41 |
Az ülő testhelyzet | 44 |
A vázrendszer működése ülés közben | 45 |
Az izmok működése | 46 |
A testrészek igénybevétele fizikai munkavégzésnél | 48 |
Konyhák ergonómiai tervezése és méretezése | 51 |
Terhelések a konyhai munkánál | 51 |
Szokásos testhelyzetek konyhai munkáknál | 52 |
A konyhabútor vízszintes síkjainak magassági irányú méretezése | 53 |
Konyhabútorok horizontális méretezése | 58 |
Általános ergonómiai tervezési szempontok | 58 |
Konyhatechnológia | 60 |
A konyhatechnológia elemzése | 60 |
Bútorok kapcsolása munkazónák elvén | 64 |
Konyhabútorok belső térkialakítási lehetőségei, megoldásai, szerelvényei | 67 |
A konyhabútorok belső térkialakításánál figyelembe veendő tárolási funkciók számbavétele és csoportosítása | 67 |
A tárolási funkciók megvalósítása és szerelvényeik | 69 |
Alsó szekrények | 70 |
Magas szekrények | 96 |
Felső szekrények (fali és rátétszekrények) | 101 |
Köztes elemek és a köztes tér szerelvényei | 107 |
Függesztékek, tartozékok és multifunkciós oszlopok, különleges megoldások | 110 |
A konyha műszaki tervezése | 113 |
Bútorszerkezetek és alapszerelvényeik | 113 |
Konyhabútorok alapvető konstrukciós jellemzői | 113 |
A bútorok alapszerelvényei | 133 |
Konyhai készülékek és berendezések | 137 |
Főző- és sütőberendezések | 137 |
A főzés készülékei | 137 |
Párolás, gőzfőzők | 140 |
A sütés és készülék | 143 |
Sütők és főzőlapok beépítése | 148 |
A mosogatók | 151 |
A hűtő- és fagyasztószekrények | 157 |
A szellőző és légtisztító berendezések | 160 |
A tervezés és kivitelezés gyakorlati kérdései | 163 |
A tervezés előkészítése | 163 |
Méretszabványok, modulok | 165 |
A konyha térbeli elrendezése | 166 |
Sorbarendezés | 166 |
Konyhaformák | 167 |
Mozgásterületek a munkacentrumok körül | 171 |
Amire a tervezésnél ügyelni kell | 173 |
Világítás a konyhában | 174 |
Irodalomjegyzék | 177 |
A tankönyvet támogató cégek | 181 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.