1.067.686

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet 1997/5.

Kávékavalkád/Csirkecselek/Mi van a tortában?/Gasztronómiai magazin - VII. évfolyam 5. szám

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: P&B Média Portfóliókezelő Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Konyhaművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az ember azt hinné, hogy mi sem áll távolabb egy gasztronómiai magazintól, mint a politika. Ha az idei ősz parlamenti eseményeit figyeljük, mégis rá kell jönnünk: ez nem így van. A konyha... Tovább

Előszó

Részlet:
Az ember azt hinné, hogy mi sem áll távolabb egy gasztronómiai magazintól, mint a politika. Ha az idei ősz parlamenti eseményeit figyeljük, mégis rá kell jönnünk: ez nem így van. A konyha - legyen az egyszerű családi otthon vagy egy exkluzív szálloda konyhája - ugyanis azokból az alapanyagokból gazdálkodik, amelyeket kapni lehet a tágabb értelemben vett piacon. Hogy mit és mennyiért tud beszerezni az igényes háziasszony vagy az ötcsillagos étterem séfje, az pedig erősen függ azoktól a törvényektől, rendelkezésektől é a szabályzóktól, amelyek az ország házában születnek meg. A földtörvény, a bortörvény, a kistermelők gazdálkodását érintő intézkedések, egyes vám- és jövedéki szabályzók, sót, még az autópályadíjak is közvetlenül hatnak éléskamráink és hűtőszekrényeink tartalmára.
Ezektől a döntésektől függ, hogy a kistermelő számára megéri vagy sem fűszernövényekkel, salátákkal foglalkozni: hogy a kannában forgalmazott, de minőségi borok termelőit csődbe viszik-e borhamisítók; hogy a valaha világhírű magyar bor, amely most újra a csúcsokat ostromolja, miért került a nemzetközi kereskedelemben az ár- és ranglista végére. Az egyszerű fogyasztó számára az sem teljesen világos: vajon hogy befolyásolják törvényhozóink döntéseit az Európai Unió szempontjai. Az ugyan köztudomású, hogy az Unió sok országának mezőgazdasága vagy legalábbis egyes ágazatok túltermelési válsággal küzdenek évek óta, s nem túlzottan örülnének, ha Magyarország erős konkurenciaként kerülni közéjük. De egyáltalán nem köztudomású, hogy létezik-e vagy legalább terveznek-e olyanfajta egyeztetést az érintettek, amely tisztázná: az élelmiszer-alapanyagok termelésének mely területei fejlesztendők - a hazai felhasználás szükségletei szerint és a magas hozamú export reményében - és melyek visszafejlesztendők - tekintettel a várhatóan olcsó és jó minőségű importra. Vissza

Tartalom

CSIRKECSELEK 4
Nem rántott és nem paprikás
TÍZES LISTA 8
Alabárdos Étterem
ŐSZI ÖRÖMÖK 11
Az erdei gomba
TÍZES LISTA 14
Budapesti Hilton Szálló Dominican Étterme
VÁRATLAN VENDÉG 16
Vegetáriánusoknak is
CSAK A CSUKA 18
Meggyőző bizonyítékok
KREATÍV KONYHA 20
Egy menü - több alkalomra
DELIKÁTESZ 26
Csupa tök
CSOKI CSOKIVAL 30
Egyszerű, de nagyszerű
ÉDES MEGLEPETÉS 32
Kávékavalkád
PORTUGÁLIAI LEVÉL 36
Titkok és hagyományok
TIZENÖTSZÖR 38
Gombóc
GASZTRONÓMIAI HÍREK 40
Mozgalmas ősz
MI VAN A TORTÁBAN? 42
Mindenekelőtt krémsajt
BORKÓSTOLÓ 46
Bornapló a borfesztiválról
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Konyhaművészet 1997/5. Konyhaművészet 1997/5. Konyhaművészet 1997/5.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba