kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Zafír Press |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 144 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 19 cm |
| ISBN: | 978-615-5005-03-9 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Az omega zsírsavak hatása | 6 |
| Életfontosságú zsírok | 6 |
| Az omega zsírsavak szerepe | 8 |
| Egy kis kémia | 9 |
| Milyen olajokat használjunk rendszeresen és milyeneket ne? | 11 |
| Miért olyan fontosak az omega zsírsavak? | 12 |
| Mire jók az esszenciális zsírsavak? | 14 |
| Az omega-3 ás az omega-6 közötti egyensúly | 16 |
| Mennyi omega-3 zsírsavra van szükségünk? | 18 |
| A halakban, tengeri állatokban felhalmozódott káros anyagokról | 19 |
| Omega-3 tartalmú halak és más tengeri állatok | 20 |
| Omega-3 tartalmú magvak, zöldségek és olajok | 21 |
| Tippek még több omega-3 beviteléhez | 22 |
| Omega-3 és a vegetáriánus, vegán étrend | 23 |
| Funkcionális élelmiszerek vagy természetes források? | 25 |
| Étrend-kiegészítők | 26 |
| Az esszenciális zsírsavak szerepe a megelőzésben és kezelésben | 28 |
| Receptek | 32 |
| Reggelik | 35 |
| Hajdinapalacsinta sült almakarikákkal | 36 |
| Túrós müzli epres salátával | 36 |
| Müzli gyümölccsel és joghurttal | 39 |
| Kelkáposztás, tofus, burgonyás palacsinta | 39 |
| Füstölt hering zabpehellyel | 40 |
| Forrázott füstölt hering | 40 |
| Fűszeres burgonyapüré | 43 |
| Szardíniakrém pirítóssal | 43 |
| Zabkása málnaszósszal és whiskyvel | 44 |
| Colcannon, káposztás, hagymás burgonyapüré | 44 |
| Kelbimbó véres hurkával | 47 |
| Pirítós olvasztott sajttal és almával | 47 |
| Spenótos-sajtos sült szardínia | 48 |
| Tőkehal buggyantott tojással | 48 |
| Levesek és előételek | 51 |
| Mentás spenótleves joghurttal | 52 |
| Mángoldos bableves tésztával | 52 |
| Zöldségleves kéksajttal | 55 |
| Ír leves füstölt tőkehallal és lazaccal | 55 |
| Karfiolleves parasztosan | 56 |
| Spárga tojással és porcsinnal | 56 |
| Marinált halszeletek citrommal és lime-mal | 58 |
| Pirított gomba radicchióval | 59 |
| Mustármaggal ízesített spenótos lencseleves | 59 |
| Hideg avokádóleves | 60 |
| Kesudiós babsaláta | 60 |
| Indiai mángoldos, paradicsomos pirítós | 63 |
| Káposztás céklaleves snidlinggel díszítve | 63 |
| Haltatár - tonhalból és ördöghalfarokból | 64 |
| Fésűkagyló mogyoróval | 67 |
| Laposhal cikórialevéllel | 67 |
| Tőkehal hagymalekvárral és buggyantott tojással | 68 |
| Póréhagymaleves kagylóval és articsókával | 69 |
| Könnyű fogások | 71 |
| Brokkoli és karfiol csőben sütve | 72 |
| Édesburgonya-püré zöldbabbal és dióval | 72 |
| Spárgakoszorú vajas tésztán | 74 |
| Mángold sajttal és polentával | 74 |
| Csicseriborsós spenót mustármaggal | 76 |
| Pisztráng csicseriborsópürével | 76 |
| Fésűkagyló kínai kellel | 77 |
| Lazac sárgarépás lencsével | 77 |
| Garnélarák kelbimbóval | 78 |
| Szardellatorta újhagymával | 78 |
| Kedgeree füstölt heringgel | 80 |
| Szardínia joghurtos-mustáros szószban | 81 |
| Grillezett hering zabliszttel meghintve | 81 |
| Húsos-káposztás palacsinta | 82 |
| Garnélarák kuszkusszal | 82 |
| Füstölt lazac articsókával és tojással | 83 |
| Avokádó rákkal töltve | 84 |
| Burgonyás lazacgombócok | 84 |
| Széles metélt szardellával és articsókával | 86 |
| Fűszeres főtt kagyló fehérborban | 87 |
| Spagetti füstölt hallal és grapefruittal | 87 |
| Penne garnélarákkal és fenyőmagos pestóval | 88 |
| Grillezett szardínia nyárson | 88 |
| Főételek | 91 |
| Zöldséges lasagne cukkinivel és padlizsánnal | 92 |
| Zöldséges sült tofu | 95 |
| Ínyenc tofuragu rizzsel | 96 |
| Fűszeres édesburgonya-ragu | 96 |
| Currys csicseriborsó kelbimbóval | 97 |
| Szójababos gyors zöldségragu | 97 |
| Kacsamellcsíkok mézes sütőtökkel | 98 |
| Sült kacsa hidegen gyümölcsszósszal | 98 |
| Vadrizses töltött tök | 99 |
| Lazacfilé fóliában | 101 |
| Grillezett makréla | 101 |
| Mángoldos lepényhaltekercs | 102 |
| Mediterrán barramundi | 102 |
| Makréla forró epermártással | 105 |
| Laposhal kókusztejjel | 106 |
| Burgonyás makrélavagdalt | 106 |
| Trópusi pisztráng papajaszósszal | 108 |
| Báránylábszár káposztás lencsével | 108 |
| Karibi tőkehalfilé tökraguval | 109 |
| Kaliforniai csirke naranccsal | 110 |
| Diós bárányszelet gyümölcsszósszal | 111 |
| Csirkemell füstölt tofuval mangószószban | 111 |
| Desszertek | 113 |
| Halva szívecskék sörbettel | 114 |
| Desszert bogyósgyümölcsökből | 117 |
| Pászkagombócok eperpürével | 117 |
| Zabpehely gyümölccsel | 118 |
| Mogyorós, diós piramisok | 118 |
| Kiwis áfonyazselé | 120 |
| Olasz rebarbarapuding | 120 |
| Epres granita | 122 |
| Málnás lepény | 122 |
| Epres lepény | 123 |
| Áfonyás muffin | 124 |
| Magos cipó | 124 |
| Mogyoróvajas mázas banán | 127 |
| Almás syllabub fenyőmaggal | 127 |
| Afro-ázsiai rizspuding | 128 |
| Sült gyümölcs dióval | 128 |
| Dzsúszok és turmixok | 131 |
| Zöldséges paradicsomital | 132 |
| Almás szőlőturmix citromlével | 132 |
| Bazsalikomos paradicsomital | 135 |
| Gyümölcsturmix lenmagolajjal | 135 |
| Brokkolis almaturmix | 136 |
| Rumos szójatejital | 136 |
| Trópusi gyümölcsital | 139 |
| Spenótos almaturmix | 139 |
| Mézes szójatej | 140 |
| Almatea szegfűszeggel | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.