Fülszöveg
Csábító olasz ízek Jamie-től!
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át neked.
Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse - és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és a salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne. Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál...
Tovább
Fülszöveg
Csábító olasz ízek Jamie-től!
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át neked.
Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse - és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és a salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne. Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál egyaránt érvényesült.
A remek fotóival hamisítatlan olasz légkört árasztó szakácskönyv az ízek, az élet élvezetéről szól. És mindehhez még csak Olaszországba sem kell utazni, mert Jamie receptjeivel ezt te itthon is megteremtheted!
Jamie Oliver, Anglia ifjú szakácscsillaga nyolcévesen kezdett főzni szülei essexi kisvendéglőjében. Később a brit séfek olyan nagyságaival dolgozott együtt, mint Antonio Carluccio, Rose Gray vagy a River Caféból Ruth Rogers. Hazájában a BBC csatornán sugárzott főzőműsoraival nézők millióit hódította meg, Magyarországon először a Spektrum Televízióban bűvölt el bennünket a főzőtudományával. Ma saját éttermét, a Fifteent vezeti Londonban, ahol hátrányos helyzetű fiatalokat tanít be és alkalmaz. Rendszeresen ír cikkeket különféle szakácsművészeti folyóiratokba, 2005-ben pedig széles körű kampányt indított az angol iskolai étkeztetés egészségesebbé tétele érdekében.
Jamie feleségével, Joolsszal és két kislányukkal, Poppyval és Daisyvel Londonban él.
Olaszország a szokások, a hagyományok, a főzési stílusok és a nyelvjárások ezernyi válfaját tárja eléd. Ezért találom én konyhafőnökként oly veszettül izgalmasnak ezt az országot. És tudod, mit? Igazából olasznak kellett volna születnem. S bevallom, valahányszor Olaszországban vagyok, olasznak is érzem magam.
Vissza