1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Oktatási tansegédlet Élelmiszeripari technológiák című tantárgyhoz

Agrármenedzser Szak hallgatói részére

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Szent István Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 231 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszergyártás mikrobiológia alapjai1
A mikroorganizmusok általános jellemzése1
Az élelmiszerfogyasztás táplálkozás-élettani alapjai9
Alaptápanyagok9
Kiegészítő tápanyagok12
Élelmiszeripari alapműveletek és folyamatok19
Alapfogalmak19
Az élelmiszeripari műveletek osztályozása20
Az egyes műveletek csoportosítása21
Állati eredetű, valamint állati és növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája48
Húsipari technológia48
A húsfeldolgozás nyersanyaga: a vágóállat49
A hús szerepe az emberi táplálkozásban51
Az állatvágás és a húsfeldolgozás technológiája, melléktermék feldolgozása51
Baromfiipari technológia62
Az ipar nyersanyagai és adalékanyagai62
A baromfiipar termékei64
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban67
A baromfifeldolgozás technológiája67
Tejipari technológia72
Az ipar nyersanyagai, a tej árhoz kapcsolt minőségi átvétele72
A tejipar termékei és melléktermékei75
A tej és tejtermékek szerepe az emberi táplálkozásban79
A tej és a tejtermékek gyártástechnológiája80
Konzervipari technológia87
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai87
Az ipar termékei és melléktermékei89
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban90
A konzervipari gyártástechnológia90
Hűtőipari technológia101
Az ipari nyersanyagai101
Az ipar termékei101
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban102
Az élelmiszerek fagyasztásának technológiája102
Növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája112
Gabonaipari technológia112
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai. A nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele112
A gabonaipar termékei, melléktermékei113
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban128
Sütőipari gyártástechnológia129
Növényolajipari technológia135
Az ipar nyersanyagai, főbb segéd- és adalékanyagai. A nyersanyagok minőségi átvétele137
A főbb növényolajipari termékek és melléktermékek jellemzői138
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban, illetve az állattakarmányozásban139
Gyártástechnológia140
Csomagolás149
Cukoripari technológia150
Az ipar nyers- és segédanyagai. A cukorrépa minőségi átvétele150
Az ipar termékei és melléktermékei151
A cukor szerepe az emberi táplálkozásban153
A cukorgyártás technológiája153
Édesipari technológia161
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai161
Az ipar termékei166
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban167
Édesipari technológiák167
Az édesipari termékek csomagolása178
Söripari technológia180
A söripar nyersanyagai, a nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele180
Az ipar termékei, melléktermékei181
A söripari termékek szerepe az emberi táplálkozásban182
A sörgyártás technológiája183
Sörgyártás187
Csomagolóanyag típusok és jellemző csomagolási eljárások192
Borászati technológia193
A borászat nyersanyagai, adalék- és segédanyagai193
A borászat termékei és melléktermékei195
A bor szerepe az emberi táplálkozásban196
A borászat technológiája197
A borok csomagolása, palacktípusok205
Szeszipari technológia206
Az ipar alapanyagai, adalék- és segédanyagai207
Az ipar termékei és melléktermékei209
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban211
A szeszipari termékek gyártástechnológiája211
Csomagolóanyag-típusok és jellemző csomagolási eljárások221
Élelmiszerek csomagolása222
A csomagolás célja222
A csomagoláson megjelenő cimkék, feliratok funkciói223
Csomagolóanyagok gyűjtő és szállítói csomagolásokhoz225
Környezeti kérdések225
Élelmiszer - minőségügy226
Az élelmiszerminőségről226
A minőség értelmezésének kiterjesztése227
A minőségellenőrzéstől a minőségbiztosításig227
A rendszerszabványok megjelenése228
Az élelmiszer ártalmatlanságának biztosítása228
Az állam szerepe az élelmiszerbiztonság fenntartásában229
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem