kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szent István Egyetem Vezető- és Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 231 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Az élelmiszergyártás mikrobiológia alapjai | 1 |
A mikroorganizmusok általános jellemzése | 1 |
Az élelmiszerfogyasztás táplálkozás-élettani alapjai | 9 |
Alaptápanyagok | 9 |
Kiegészítő tápanyagok | 12 |
Élelmiszeripari alapműveletek és folyamatok | 19 |
Alapfogalmak | 19 |
Az élelmiszeripari műveletek osztályozása | 20 |
Az egyes műveletek csoportosítása | 21 |
Állati eredetű, valamint állati és növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája | 48 |
Húsipari technológia | 48 |
A húsfeldolgozás nyersanyaga: a vágóállat | 49 |
A hús szerepe az emberi táplálkozásban | 51 |
Az állatvágás és a húsfeldolgozás technológiája, melléktermék feldolgozása | 51 |
Baromfiipari technológia | 62 |
Az ipar nyersanyagai és adalékanyagai | 62 |
A baromfiipar termékei | 64 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 67 |
A baromfifeldolgozás technológiája | 67 |
Tejipari technológia | 72 |
Az ipar nyersanyagai, a tej árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 72 |
A tejipar termékei és melléktermékei | 75 |
A tej és tejtermékek szerepe az emberi táplálkozásban | 79 |
A tej és a tejtermékek gyártástechnológiája | 80 |
Konzervipari technológia | 87 |
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 87 |
Az ipar termékei és melléktermékei | 89 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 90 |
A konzervipari gyártástechnológia | 90 |
Hűtőipari technológia | 101 |
Az ipari nyersanyagai | 101 |
Az ipar termékei | 101 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 102 |
Az élelmiszerek fagyasztásának technológiája | 102 |
Növényi eredetű alapanyagot felhasználó iparok technológiája | 112 |
Gabonaipari technológia | 112 |
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai. A nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 112 |
A gabonaipar termékei, melléktermékei | 113 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 128 |
Sütőipari gyártástechnológia | 129 |
Növényolajipari technológia | 135 |
Az ipar nyersanyagai, főbb segéd- és adalékanyagai. A nyersanyagok minőségi átvétele | 137 |
A főbb növényolajipari termékek és melléktermékek jellemzői | 138 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban, illetve az állattakarmányozásban | 139 |
Gyártástechnológia | 140 |
Csomagolás | 149 |
Cukoripari technológia | 150 |
Az ipar nyers- és segédanyagai. A cukorrépa minőségi átvétele | 150 |
Az ipar termékei és melléktermékei | 151 |
A cukor szerepe az emberi táplálkozásban | 153 |
A cukorgyártás technológiája | 153 |
Édesipari technológia | 161 |
Az ipar nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 161 |
Az ipar termékei | 166 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 167 |
Édesipari technológiák | 167 |
Az édesipari termékek csomagolása | 178 |
Söripari technológia | 180 |
A söripar nyersanyagai, a nyersanyagok árhoz kapcsolt minőségi átvétele | 180 |
Az ipar termékei, melléktermékei | 181 |
A söripari termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 182 |
A sörgyártás technológiája | 183 |
Sörgyártás | 187 |
Csomagolóanyag típusok és jellemző csomagolási eljárások | 192 |
Borászati technológia | 193 |
A borászat nyersanyagai, adalék- és segédanyagai | 193 |
A borászat termékei és melléktermékei | 195 |
A bor szerepe az emberi táplálkozásban | 196 |
A borászat technológiája | 197 |
A borok csomagolása, palacktípusok | 205 |
Szeszipari technológia | 206 |
Az ipar alapanyagai, adalék- és segédanyagai | 207 |
Az ipar termékei és melléktermékei | 209 |
A termékek szerepe az emberi táplálkozásban | 211 |
A szeszipari termékek gyártástechnológiája | 211 |
Csomagolóanyag-típusok és jellemző csomagolási eljárások | 221 |
Élelmiszerek csomagolása | 222 |
A csomagolás célja | 222 |
A csomagoláson megjelenő cimkék, feliratok funkciói | 223 |
Csomagolóanyagok gyűjtő és szállítói csomagolásokhoz | 225 |
Környezeti kérdések | 225 |
Élelmiszer - minőségügy | 226 |
Az élelmiszerminőségről | 226 |
A minőség értelmezésének kiterjesztése | 227 |
A minőségellenőrzéstől a minőségbiztosításig | 227 |
A rendszerszabványok megjelenése | 228 |
Az élelmiszer ártalmatlanságának biztosítása | 228 |
Az állam szerepe az élelmiszerbiztonság fenntartásában | 229 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.