kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kassák Könyv- és Lapkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 95 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9100-31-5 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal. |
Bevezetés | 5 |
A gondos szakács | 10 |
Különleges fűszeres bor | 10 |
Mézes fűszeres bor utazók számára | 10 |
Római ürmös | 10 |
Rózsabor és ibolyabor | 11 |
Lubirniai olajat így készíts | 11 |
Vörösborból fehéret így készíts | 11 |
Romlott liquamen helyrehozatala | 12 |
Hogyan marad a hús só nélkül bármeddig friss? | 12 |
Hogyan áll el a disznó- vagy marhabőr és a főtt disznóköröm? | 12 |
Hogyan teheted az elsózott húst kellemesebbé? | 12 |
Sült hal tartósítása | 12 |
Osztriga tartósítása | 12 |
Hogyan használhatsz hosszú időn keresztül egyetlen uncia lasert? | 12 |
Mézédes édességek tartósítása | 13 |
Romlott méz feljavítása | 13 |
Hogyan próbálhatod ki, hamisított-e a méz? | 13 |
Szőlő frissentartása | 13 |
Alma és gránátalma frissentartása | 13 |
Birsalma tartósítása | 13 |
Friss füge, alma, szilva, körte és cseresznye tartósítása | 13 |
Cédrátcitrom tartósítása | 13 |
Szeder tartósítása | 14 |
Zöldségfélék tartósítása | 14 |
Répa tartósítása | 14 |
Szarvasgomba tartósítása | 14 |
Kemény húsú őszibarack tartósítása | 14 |
Sokféleképpen felhasználható fűszeres só | 15 |
Zöld olajbogyó eltevése, hogy bármikor olajat készíthess | 15 |
Köménymártás osztrigához, és más kagylóhoz | 15 |
Silfium-mártás | 16 |
Oenogarum szarvasgombához | 16 |
Oxyporum | 16 |
Hypotrimma | 16 |
Az emésztést segítő oxygarum | 16 |
Moretaria | 17 |
Jegyzetek | 17 |
Vagdalthúsok | 19 |
Húsgombócok | 19 |
Hydrogarum, apothermum és amulatum | 20 |
Malacburok, hurka | 21 |
Lucaniai kolbász | 21 |
Kolbászfélék | 21 |
Jegyzetek | 23 |
A kertész | 24 |
Hogyan őrzi meg a zöldség eredetei zöld színét? | 24 |
Gyomorerősítő mellékletek | 24 |
Spárga | 25 |
Tök | 25 |
Cédrátcitrom | 25 |
Uborka | 26 |
Görögdinnye és sárgadinnye | 26 |
Mályva | 26 |
Zsenge brokkoli és káposzta | 26 |
Póréhagyma | 27 |
Cékla | 27 |
Vöröskáposzta | 27 |
Répafélék | 27 |
Retek | 27 |
Főzelékek | 28 |
Vadon termő növények | 28 |
Csalán | 28 |
Endívia és fejessaláta | 28 |
Articsóka | 29 |
Articsóka virágvacka | 29 |
Sárgarépa és paszternák | 30 |
Jegyzetek | 31 |
Mindenféle | 32 |
Sala cattabia | 32 |
Serpenyőben készült hal- zöldség- és gyümölcsfélék | 32 |
Apró falatok halból és egyéb gombócok | 38 |
Árpakása vagy árpalé | 39 |
Előételek | 40 |
Jegyzetek | 42 |
Hüvelyesek | 44 |
Kásák | 44 |
Lencse | 44 |
Borsó | 45 |
Conchicla | 47 |
Árpa és tönköly | 48 |
Zöldbab és baiaei bab | 48 |
Görögszéna | 49 |
Vajbab és csicseriborsó | 49 |
Jegyzetek | 50 |
Szárnyasok | 51 |
Mártások strucchoz | 51 |
Mártások daruhoz vagy kacsához, fogolyhoz, gerléhez, vadgalambhoz, házigalambhoz és egyéb szárnyasokhoz | 51 |
Mártások fogolyhoz, császármadárhoz és gerléhez | 52 |
Mártások vadgalambhoz és házi galambhoz | 52 |
Mártások pávához és különböző szárnyasokhoz | 53 |
Mártások flamingóhoz és fácánhoz | 53 |
Mártások libához | 54 |
Mártások csirkéhez | 54 |
Jegyzetek | 57 |
Az ínyenc | 58 |
Malacburok, bőrke, fejhús, borda és köröm | 58 |
Disznócsecs | 58 |
Máj | 58 |
Apró falatok | 59 |
Sültek | 59 |
Mártások főtt húsokhoz és hússzeletekhez | 60 |
Disznógyomor | 60 |
Felsál és vese | 61 |
Sonka | 61 |
Máj vagy tüdő | 62 |
Házilag készült édességek és savanyú tej | 62 |
Gyökérgumó | 63 |
Kőrisfagomba vagy csiperke | 63 |
Szarvasgomba | 64 |
Mártás colocasiumhoz | 64 |
Éti csiga | 64 |
Tojás | 65 |
Jegyzetek | 66 |
Négylábúak | 67 |
Vaddisznó | 67 |
Mártások szarvashoz | 68 |
Mártások őzhöz | 69 |
Mártások vadjuhhoz | 69 |
Marha- vagy borjúhús | 69 |
Kecske és bárány | 70 |
Malac | 71 |
Nyúl | 74 |
Mogyorós pele | 76 |
Jegyzetek | 77 |
A tenger | 78 |
Mártások langusztához | 78 |
Mártások villamos rájához | 78 |
Mártások kalmárhoz | 79 |
Mártások tintahalhoz | 79 |
Mártások poliphoz | 79 |
Mártások osztrigához | 79 |
Mártások mindenfajta kagylóhoz | 79 |
Mártások tengeri sünhöz | 80 |
Kagyló | 80 |
Bonitó, fiatal tonhal, tengeri pérhal | 80 |
Baiaei embractum | 81 |
Jegyzetek | 82 |
Mártások | 83 |
Mártások különféle halakhoz | 83 |
Mártások murénához | 84 |
Mártások angolnához | 85 |
Jegyzetek | 86 |
Melléklet | 87 |
A gyakrabban előforduló kifejezések magyarázata | 87 |
Római mértékegységek | 89 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.