Fülszöveg
Étrendi tanácsok
1. Térjünk vissza a természetes, eredeti állapotú élelmiszerek vásárlásához és ezekből készítsük mindennapi eledeleinket. Kedvenc bevásárlóhelyünk ismét a piac legyen.
2. Mindennapi táplálékunk összeállításában kövessük az évszakok változását. Válasszuk mindig azt, amit a természet kínál nekünk.
3. Mind a növényi (gabonafélék, zöldség, gyümölcs stb.), mind az állati (húsok, tej és tejtermékek stb.) eredetű élelmi nyersanyagok kiválasztásánál legyünk „nacionalisták", részesítsük előnyben a mi éghajlatunkon és régiónkban természetesen előforduló élelmiszereket.
4. Étkezésünkben növeljük a növényi eredetű hozzávalókat az állati eredetűekkel szemben. Ételeinkben a gabonafélék (búza, rizs, zab, köles, hajdina stb.) szerepeljenek változatos elkészítési formában a központi helyen.
5. Bánjunk csínján a sóval, ételeink ízét inkább az ügyes fűszerezéssel alakítsuk ki.
6. Folyadék szükségletünket ásványvíz vagy egyszerű gyógyteák fogyasztásával biztosítsuk.
7....
Tovább
Fülszöveg
Étrendi tanácsok
1. Térjünk vissza a természetes, eredeti állapotú élelmiszerek vásárlásához és ezekből készítsük mindennapi eledeleinket. Kedvenc bevásárlóhelyünk ismét a piac legyen.
2. Mindennapi táplálékunk összeállításában kövessük az évszakok változását. Válasszuk mindig azt, amit a természet kínál nekünk.
3. Mind a növényi (gabonafélék, zöldség, gyümölcs stb.), mind az állati (húsok, tej és tejtermékek stb.) eredetű élelmi nyersanyagok kiválasztásánál legyünk „nacionalisták", részesítsük előnyben a mi éghajlatunkon és régiónkban természetesen előforduló élelmiszereket.
4. Étkezésünkben növeljük a növényi eredetű hozzávalókat az állati eredetűekkel szemben. Ételeinkben a gabonafélék (búza, rizs, zab, köles, hajdina stb.) szerepeljenek változatos elkészítési formában a központi helyen.
5. Bánjunk csínján a sóval, ételeink ízét inkább az ügyes fűszerezéssel alakítsuk ki.
6. Folyadék szükségletünket ásványvíz vagy egyszerű gyógyteák fogyasztásával biztosítsuk.
7. Lehetőleg otthon süssünk, főzzünk, készítsük el ételeinket.
8. Mikor eszünk, akkor együnk! Alaposan rágjunk meg minden falatot,
9. Az élvezeti szerek (dohány, alkohol, kávé, fekete tea, drogok stb.) fogyasztásának szokásáról életünk felsőbb „emeleteinek" (érzelmi, szellemi, lelki) tudatosításával és rendezésével szokhatunk le eredményesen és tartósan.
10. Végezzünk naponta, rendszeresen testedzést (torna, futás, úszás stb.).
11. Váljon második természetünkké a heti egynapos teljes vagy részletes böjt.
12. Éberen ügyeljünk arra, hogy se az egészségünk se az étkezésünk soha ne foglalja el életünkben a „legfontosabb helyet".
Vissza