kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7445-26-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Szaporodásbiológiai ismeretek | 9 |
Az anyanyúl | 9 |
Az anyanyúl szaporító szerveinek anatómiai felépítése | 9 |
Ivarzás és a petesejtek leválása | 11 |
Megtermékenyülés, vemhesség | 14 |
Fialás | 19 |
Szoptatás | 21 |
A baknyúl | 22 |
Az üregi nyúl viselkedése | 24 |
Szaporítás | 27 |
Ivarérettség, tenyészérettség | 27 |
Fedeztetés | 28 |
A fedeztethetőséget és a vemhesülési arányt befolyásoló tényezők | 31 |
Mesterséges termékenyítés | 38 |
A mesterséges termékenyítés eredményességét befolyásoló tényezők | 50 |
Az újrafedeztetés időpontja | 54 |
Anyaketrecre vetített termelési mutatók alakulása | 57 |
A szaporítás ütemezése | 66 |
Vemhesség | 73 |
Vemhességvizsgálat | 73 |
Meddőség | 73 |
Petesejtek száma, embrionális veszteségek | 75 |
Fialás | 78 |
Vemhességi idő | 78 |
Az etetőláda előkészítése és ellenőrzése | 78 |
Alomlétszám | 83 |
Az alomlétszám és más termelési tulajdonságok kapcsolata | 88 |
Dajkásítás, alomkiegyenlítés | 95 |
Szülési alom- és egyedi testtömeg | 97 |
Szopósnyulak nevelése | 100 |
Tejtermelés | 100 |
Az anyanyúl tejtermelését befolyásoló tényezők | 101 |
A nyúltej összetétele | 108 |
Szopási idő, szopási sebesség | 110 |
Áttérés a szilárd takarmány fogyasztására | 113 |
Csecsbimbószám | 115 |
A csecsbimbószám és a termelési tulajdonságok kapcsolata | 117 |
Elválasztás | 119 |
Elválasztási életkor | 119 |
Az elválasztás módszere | 121 |
Tenyésznövendék nyulak tartása | 124 |
Hizlalás, a növendéknyulak nevelése | 125 |
Testtömeg, tömeggyarapodás | 125 |
Testrészek, szervek és szövetek növekedése | 129 |
Takarmányfogyasztás, takarmányértékesítés | 134 |
Vágási kitermelés | 138 |
A gerezna minősége | 148 |
A nyúlhús jellemzői és elkészítése | 151 |
Ételek nyúlhúsból | 157 |
Nyúl friss paradicsommal | 157 |
Nyúl zöldséggel tepsiben | 157 |
Nyúl olíva bogyóval | 158 |
Nyúl friss rozmaringgal | 158 |
Nyúl citrommal | 159 |
Nyúl borókával | 159 |
Nyúl gombával | 160 |
Nyúl majorannával | 160 |
Nyúl paradicsommal | 161 |
Nyúl zöldséggel | 161 |
Nyúl egyszerű vadász módra | 161 |
Nyúl vidéki módra | 162 |
Nyúl indián módra | 162 |
Nyúl velencei módra | 163 |
Nyúl magyarosan | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.