1.062.236

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tokaj szőlővesszein

Gondolatok a tokaji borról/Tokaji Bor Konferencia 2001

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A Tokaji - Üzenetünk a világnak (Nyikos István) 5
Előszó (dr. Stumpf István) 7
Tokaj-hegyaljai Polgármesterek Bora (Májer János, Tokaj város polgármesterének köszöntője) 9
Polgármesterek nyilatkozata 11
Tokaji - a magyar zászlósbor (dr. Kállay Miklós) 12
A tokaji bor eredetvédelmének néhány kérdése (ifj. dr. Zilai János) 23
Tokaj és a tokaji kereskedelmének történeti alapjai, évszázadai (dr. Csorna Zsigmond) 32
A tokaji bor és a régi pataki diákok (dr. Dienes Dénes) 39
Tokaj-Hegyalja zenei tükre a nép- és műzenében (Balázs Árpád) 43
Tokaj, Magyarföld címere! (dr. Zelnik József) 56
Magyar bormarketing és a tokaji bor (Bujdosóné Kertész Judit) 63
A tokaji bormarketing kérdései (Hegedűs Zoltán) 72
A tokaji bor világhíréről - illúziók nélkül (dr. Iíosárka József) 76
A tokaji bor értékesítési esélyei (dr. Séllyei Gábor) 81
Tokaj-Hegyalja kulturális és borturizmusa (dr. Koncz Gábor) 86
Az aszúképződés feltételei (Marczinkó Ferenc) 91
Arról, hogy mi is az a tokaji aszú helyett inkább arról, hogy mi is lehetne a tokaji aszú? (dr. Kovács Tibor) 96
A tokaji aszú (dr. Bodnár Sándor) 99
A tokaji aszú készítésének néhány jellegzetessége, különös tekintettel az aszú szemek áztatására (Bacsó András) 103
A Tokaj Kereskedőház Rt. aszúbor-készítési filozófiája (Kun Lajos) 110
A tokaji aszú presztízsének, árának, keresletének javulása gyakorlati és gazdasági szempontból (Szepsy István) 113
A tokaji bor és az országimázs (dr. Stumpf István) 115
A magyar bor esélyei az Európai Unióban (dr Hörcsik Richárd) 120
Hugh Johnson előadása 127
A tokaji gasztronómiai értékei (Giuseppe Vaccarini) 135
A tokaji bor a magyar gasztronómiában (dr. Csizmadia András) 140
Tokaji borok a világ gasztronómiájában: tokaji borgasztronómia
(dr. Ceybert Róbert Gyula) 146
Tokaj-Hegyalja jövőjének stratégiai kérdései (Richard Gueterbock) 152
„Tokaj szőlővesszein" (Bill Gunn) 159
A tokaji bor francia szemmel (Michel Bettane) 165
ZÁRSZÓ (dr. Tarján Balázs) 169
Függelék
Az évszázad borkóstolója (dr Csizmadia András) 172
Tanúsítvány 174
Az évtized borkóstolója 1 75
Tokaj Renaissance-est borlistája 177
Tokaj Renaissance, A Tokaji Nagy Borok Egyesülete (charta) 179
Tokaj Renaissance (Tagok listája) 181
Szepsi Laczkó Máté emléktábla-koszorúzás 183
A Nyitott Pincék Szövetség célkitűzései 184
Nyitott pincék a konferencia idején 185
Kiállítások: 186
A hegyaljai szőlő- és bortermelés története
Tokaji borok seregszemléje - Reneszánsz kőtár
Régi tokaji borcímkék - Gótikus kőtár
A tokaji szőlő és bor írott emlékei - Református teológia könyvtára
Ünnepi istentisztelet (Virágh Sándor) 187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem