1.062.617

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nyári ízek télire

A tartósításról kezdőknek és haladóknak

Szerző
Budapest
Kiadó: Aldina Könyvkereskedő és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-7965-04-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Magunk és családunk érdeke, hogy a rendelkezésünkre álló zöldség- és főzelékfélékből, gyümölcsökből, fűszernövényekből télre is tartalékoljunk, azaz tartósítsunk.
A gyári konzervek vagy mélyhűtött termékek jók, használatuk kényelmes, de a házi tartósítás mégis kifizetődő, hiszen a legtöbb családnak van valamilyen kedvező lehetősége a nyersanyag beszerzésére: sok minden kerül ki a saját kertekből, sokan kapnak ajándékot a rokonok, barátok, szomszédok kertjéből, vagy újabban a nálunk terjedő "szedd magad" mozgalom révén olcsón jutnak friss, kifogástalan minőségű zöldség-gyümölcsfélékhez.
A házi tartósítással olyan ízeket varázsolhatunk, olyan különlegességeket is készíthetünk, amilyenekre a nagyüzem nem képes. Az újabbak mellett anyáink és nagyanyáink receptjeit is érdemes kipróbálnunk, mielőtt feledésbe merülnének. Így - ha a ráfordított munkát nem számítjuk - olcsón változatossá tehetjük családunk étrendjét.
Hogy mit, mennyit és hogyan tartósítsunk, azt körülményeink, tárolási... Tovább

Fülszöveg

Magunk és családunk érdeke, hogy a rendelkezésünkre álló zöldség- és főzelékfélékből, gyümölcsökből, fűszernövényekből télre is tartalékoljunk, azaz tartósítsunk.
A gyári konzervek vagy mélyhűtött termékek jók, használatuk kényelmes, de a házi tartósítás mégis kifizetődő, hiszen a legtöbb családnak van valamilyen kedvező lehetősége a nyersanyag beszerzésére: sok minden kerül ki a saját kertekből, sokan kapnak ajándékot a rokonok, barátok, szomszédok kertjéből, vagy újabban a nálunk terjedő "szedd magad" mozgalom révén olcsón jutnak friss, kifogástalan minőségű zöldség-gyümölcsfélékhez.
A házi tartósítással olyan ízeket varázsolhatunk, olyan különlegességeket is készíthetünk, amilyenekre a nagyüzem nem képes. Az újabbak mellett anyáink és nagyanyáink receptjeit is érdemes kipróbálnunk, mielőtt feledésbe merülnének. Így - ha a ráfordított munkát nem számítjuk - olcsón változatossá tehetjük családunk étrendjét.
Hogy mit, mennyit és hogyan tartósítsunk, azt körülményeink, tárolási lehetőségeink és ízlésünk dönti el.
A következőkben hagyományos és különleges, egyszerű és munkaigényesebb eltartási módszereket ismertetünk - reméljük mindenki megtalálja köztük a kedvére valót! Vissza

Tartalom

Ne vesszen kárba semmi, ami megtermett!7
Néhány szó a tárolásról9
Befőzési tanácsok11
Befőttek15
Gyümölcsízek, lekvárok, dzsemek25
Gyümölcssajtok, - kocsonyák33
Cukrozott gyümölcsök39
Gyümölcsszörpök, gyümölcsborok45
Cukor nélkül - cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak53
Savanyúságok58
Főzelékek, zöldségfélék tartósítása75
Ízesítők84
Ecetek88
Aszalás, szárítás91
Zöldségfélék nyersen a pincében, kamrában96
Fagyasztás, mélyhűtés98
Miből mit?106

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nyári ízek télire

A borító kopott.

Állapot:
1.080 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba