Bevezető | 3 |
A növényvédőszerek ismertetése | 4 |
Gombaölő szerek | 7 |
Szervetlen gombaölő szerek | 7 |
Szerves hatóanyagú gombaölő szerek | 7 |
Kombinált gombaölő szerek | 15 |
Rovar- és atkaölő szerek | 16 |
Szerves foszforsavészterek | 17 |
Karbamát származékok | 21 |
Szintetikus piretroidok | 23 |
Egyéb hatóanyagú rovarölő szerek | 24 |
Talajlakó kártevők elleni szerek | 26 |
Speciális atkaölő szerek | 27 |
Lemosó permetezőszerek | 28 |
Kombinált növényvédő szer csomagok | 31 |
Gyomirtó szerek | 32 |
Csigaölő szerek | 36 |
Rágcsálóirtó szerek | 36 |
Egyéb szerek | 38 |
Egyéb, szabadforgalmű rovarirtó készítmények | 41 |
A növényvédő szerek és a permetezés előkészítése (A szükséges növényvédő szermennyiség kiszámítása) | 43 |
A gyömölcsösök és a szőlő növényvédelme és tápanyagellátása | 45 |
Az almafák védelme és tápanyagellátása | 46 |
A körtefák védelme és tápanyagellátása | 48 |
Az őszibarack védelme és tápanyagellátása | 49 |
A kajszi védelme és tápanyagellátása | 50 |
A szilvafák védelme és tápanyagellátása | 51 |
A meggyfák védelme | 51 |
A szamóca védelme és tápanyagellátása | 52 |
A málna védelme és tápanyagellátása | 53 |
A ribiszke védelme és tápanyagellátása | 53 |
A köszméte (egres) védelme és tápanyagellátása | 54 |
A szőlő védelme és tápanyagellátása | 55 |
A virágok és a gyep ápolása | 55 |
Fontosabb tudnivalók a zöldségek növényvédelméről | 58 |
Talajfertőtlenítés | 59 |
A palántanevelés növényvédelme | 60 |
A paradicsom védelme és tápanyagellátása | 60 |
A paprika védelem és tápanyagellátása | 62 |
A hagymafélék védelme és tápanyagellátása | 63 |
A bab védelme és tápanyagellátása | 64 |
A borsó védelme és tápanyagellátása | 65 |
A káposztafélék védelme és tápanyagellátása | 66 |
A burgonya védelme és tápanyagellátása | 67 |
A gyökérzöldségek védelme és tápanyagellátása | 68 |
A kabakosok védelme és tápanyagellátása (uborka, dinnye, tök) | 70 |
A fejessaláta védelme | 71 |
A spárga védelme | 72 |
Hajtatott zöldségfélék védelme és tápanyagellátása | 72 |
Vegyszeres gyomirtás | 75 |
Egyes kulturák vegyszeres gyomirtása | 77 |
Kukorica | 77 |
Szőlő | 79 |
Alma, körte | 82 |
Csonthéjas gyümölcsok vegyszeres gyomirtása | 86 |
Szamóca | 86 |
Palántanevelő területek | 87 |
Paradicsom, paprika | 87 |
Káposztafélék | 88 |
Dughagymáról termesztett vöröshagyma | 88 |
Magról vetett vöröshagyma | 89 |
Gyökérzöldések (sárgarépa, petrezselyem, zeller) | 90 |
Burgonya | 91 |
Nem művelt területek gyommentesítése | 92 |
A növényvédő szerek felhasználásának főbb szabályai | 94 |
Forgalomban lévő műtrágyák | 97 |
Műtrágyázási útmutató házikertek részére | 102 |
A gombaölő szerek fontosabb felhasználási területei | 103 |
A rovarölő szerek fontosabb felhasználási területei | 105 |
Növényvédő szerek helyettesítő lehetőségei | 106 |
Növényvédőszerek és permettrágyák keverhetősége | 109 |
Lisztharmat- és egyéb gombabetegségek elleni szerek keverhetősége | 109 |
Rovar és atkaölő szerek keverhetősége a gombaölő szerekkel | 110 |
Rovar és atkaölő szerek keverhetősége a permettrágyákkal | 111 |
Gombaölő szerek és permettrágyák keverhetősége | 112 |
A permetlé készítéséhez szükséges szermennyiség kiszámítása | 113 |
A növényvédő szerek és műtrágyák kis területre szükséges mennyiségének számítása a hektárra megadott dózis ismeretében | 114 |
Permetezési napló | 115 |