kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 868 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
I. kötet | |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 17 |
Gabonafélék | 17 |
A gabonafélék általános jellemzése | 17 |
Növénytani sajátságok | 19 |
A mag csírázása | 21 |
Bokrosodás | 23 |
Szárbahajtás | 23 |
Őszi és tavaszi gabonafélék | 24 |
A növények stádiumos fejlődésének elmélete | 24 |
A gabonafélék jarovizálása | 27 |
Kalászolás | 31 |
Virágzás | 31 |
Érés | 32 |
A gabonafélék hőigénye | 33 |
A gabonafélék fényigénye | 34 |
Megdűlés és az ellene való védekezés | 35 |
Vízszükséglet | 36 |
Szárazságtűrés. Megszorulás | 36 |
Talajigény | 39 |
A vetőmaggal szemben támasztott követelmények | 39 |
Rozs | 43 |
Jelentősége és elterjedése a Szovjetunióban | 43 |
Terméseredmények | 44 |
Morphológiai sajátosságai és származása | 44 |
Fejlődési sajátosságai | 46 |
Fajták | 60 |
Magon és kalászon jelentkező fajtasajátosságok | 50 |
Helye a vetésforgóban | 51 |
Trágyázás | 52 |
Talajelőkészítés | 55 |
A vetőmag előkészítése | 56 |
Vetésidő | 56 |
Vetésmódok | 57 |
Vetésápolás | 58 |
A rozs gyomirtóképessége | 59 |
Aratás | 59 |
Búza | 60 |
A búza termelése világviszonylatban és a Szovjetunióban | 60 |
Búzafajok | 62 |
A lágy és kemény búza változatai | 67 |
Őszi búza | 70 |
Elterjedése és főbb körzetei | 70 |
Az élenjáró körzetek és kolhozok terméseredményei | 71 |
Fajták | 71 |
Fajtakeverékek | 78 |
Helye a vetésforgóban | 79 |
Trágyázás | 82 |
Fejtrágyázás | 83 |
Talajművelés | 85 |
Vetésidő | 87 |
Vetési mélység és vetésmódok | 90 |
Vetőmagszükséglet | 90 |
A téli és tavaszi károk elleni védekezés | 92 |
Vetésápolás | 104 |
Aratás | 105 |
Tavaszi búza | 106 |
Vetésterület, termelési körzetek és terméseredmények | 106 |
A kemény és lágy búza elterjedése | 108 |
A kemény búza magjának minősége | 109 |
A tavaszi búzák főbb alakjai és fajtái | 111 |
Fejlődési sajátosságok | 118 |
Helye a vetésforgóban | 121 |
Trágyázás | 123 |
Talajművelés | 127 |
A vetőmag előkészítése | 128 |
Vetésidő | 130 |
Vetésmód | 131 |
Vetési mélység | 132 |
Vetőmagmennyiség | 132 |
Vetés utáni munkák | 134 |
Vetésápolás | 134 |
Aratás | 135 |
Zab | 136 |
Általános jellemzése és termelésének körzetei | 137 |
Növénytani jellemzése és főbb fajai | 137 |
Változatok és fajták | 138 |
Fajták közötti eltérések | 142 |
Trágyázás | 147 |
Helye a vetésforgóban | 148 |
A talaj előkészítése | 148 |
A vetőmag előkészítése | 149 |
Vetés | 149 |
Vetésápolás | 150 |
Érés és aratás | 151 |
Árpa | 151 |
Általános jellemzése és elterjedése | 152 |
Termések | 152 |
Morphológiai sajátosságok és főbb alakok | 153 |
Fajták | 154 |
Árpa-típusok és felhasználásuk | 156 |
A sörárpa iránt támasztott követelmények | 158 |
Fejlődési sajátosságok | 159 |
Helye a vetésforgóban | 160 |
Trágyázás | 161 |
Talajművelés | 162 |
A vetőmag vetés előtti kezelése | 163 |
Vetés | 163 |
Vetésápolás | 164 |
Aratás | 165 |
Őszi árpa | 165 |
Hajdina | 166 |
Általános jellemzése, elterjedése és termései | 168 |
Éghajlati és talajigénye | 169 |
Fajták | 169 |
Fejlődés, virágzás és beporzás | 170 |
A hajdina helye a vetésforgóban | 171 |
Trágyázás | 172 |
Talajművelés, vetés és vetésápolás | 173 |
Aratás | 175 |
Köles | 176 |
Termelési körzetek és a termelés állapota | 176 |
Morphológiai jellemzés, főbb alakok és fajták | 177 |
Fejlődési sajátosságok | 180 |
Helye a vetésforgóban | 181 |
Trágyázás | 181 |
Talajelőkészítés | 182 |
A vetőmag előkészítése | 182 |
Vetés | 182 |
Növényápolás | 185 |
Érés és aratás | 185 |
Kukorica | 185 |
Jelentősége és felhasználása | 185 |
Elterjedése | 186 |
Terméseredmények | 187 |
Morphológia és főbb alakok | 187 |
Fontosabb fajták | 190 |
Fajták közötti eltérések | 192 |
A kukorica-vetőmagtermelés sajátosságai | 193 |
A nappal és a szárazság hatása | 194 |
A kukorica öntözése | 195 |
Helye a vetésforgóban | 195 |
Talajigény. Trágyázás | 197 |
Talajművelés | 198 |
Vetőmagelőkészítés és vetés | 199 |
Vetésápolás | 202 |
A vetésápolás gépesítése | 204 |
Érés és aratás | 205 |
A kukorica tárolása | 207 |
Cirok | 207 |
Általános jellemzés | 207 |
A cirok világviszonylatban és a Szovjetunióban | 208 |
Botanikai leírás és változatok | 209 |
Felhasználás és fajták | 209 |
Cirok a vetésforgóban | 212 |
Talajelőkészítés | 212 |
Növényápolás | 213 |
Aratás | 214 |
Szárítás és tárolás | 214 |
Ciroktermelés silózásra és takarmányra | 215 |
Rizs | 215 |
Jelentősége és felhasználása | 215 |
Rizstermelési körzetek a Szvojetunióban | 216 |
Termések | 217 |
Botanikai sajátosságok, alfajok és változatok | 217 |
A Szovjetunió főbb rizsfajtái | 218 |
A termelés talaj- és éghajlati feltételei | 220 |
Rizses vetésforgók | 221 |
Trágyázás | 222 |
Talajművelés | 224 |
Vetőmag | 225 |
Vetés | 225 |
Palántás művelés | 226 |
Öntözési rendszer | 226 |
A gyomosodás elleni védekezés | 228 |
Aratás | 229 |
A gabonafélék aratása és a veszteségek elleni védekezés | 229 |
Az aratás feladatai | 230 |
A kombájnok teljesítményének fokozása | 231 |
Veszteségek elkerülése a kombájnos aratásnál | 234 |
Az egyes gabonafélék aratási sajátságai | 235 |
Egyszerű gépekkel végzett aratásnál előálló veszteségek elleni védekezés | 236 |
Asztagolás és cséplés | 237 |
Az aratás legr9videbb idő alatti és vesztesén nélküli elvégzése | 239 |
Gumósnövények | 239 |
Burgonya | 239 |
Jelentősége | 240 |
A burgonyatermelés története és a burgonya elterjedése | 241 |
Termések és a sztahanovisták eredményei | 245 |
A burgonya botanikai és biológiai jellemzése | 247 |
Vegyi összetétele | 248 |
Keményítőképzés | 249 |
A burgonya és az éghajlat | 250 |
A burgonya és a talaj | 250 |
A fajták gazdasági osztályozása | 251 |
A fajták ipari sajtáságai | 252 |
A fajták morphológiai sajátságai | 253 |
A fajták némely biológiai sajátsága | 257 |
A fajták rövid összehasonlító jellemzése és földrajzi elterjedésük | 258 |
Új fajok | 258 |
A burgonya helye a vetésforgóban | 261 |
A burgonya tápanyagszükséglete | 262 |
Istállótrágya | 263 |
Zöldtrágyázás | 264 |
Foszforsavas trágyázás | 264 |
Nitrogénes trágyázás | 265 |
Káliumos trágyázás | 266 |
Magnéziumtrágyák | 267 |
Teljes műtrágya és műtrágyás istállótrágya | 267 |
Fészektrágyázás | 268 |
Fejtrágyák | 268 |
Meszezés a burgonyatermelésnél | 268 |
A trágyázással kapcsolatos általános következtetések | 269 |
Talajművelés | 270 |
A velőgumó nagysága | 271 |
A gumók fonnyasztása | 272 |
Jarovizálás | 274 |
Csíráztatás | 275 |
A vetőgumók ültetési előkészítésének különleges módjai | 275 |
Szeletelés, dugványozás és szemzés általi szaporítás | 278 |
Magról történő szaporítás | 279 |
Ültetés | 279 |
Sor- és növénytávolság. Vetőgumómennyiség | 280 |
A talaj ültetéselőtti előkészítése | 283 |
Ültetési időpontok | 284 |
Növényápolás | 287 |
Nyári ültetés | 290 |
Termésbetakarítási időpontok | 291 |
Gépi betakarítás | 293 |
Elszállítás és mezei tárolás | 293 |
Téli tárolás | 297 |
Silózás | 297 |
Szárítás | 297 |
Csicsóka | 297 |
Növénytani leírás, termelésének jelentősége, termelése | 297 |
Termelési körzetei, természeti feltételek, fajták | 299 |
A csicsóka és a vetésforgó | 300 |
Művelési eljárások | 300 |
II. kötet | |
Olajnövények | 3 |
Napraforgó | 4 |
Származása és általános jellemzése | 4 |
A napraforgó elterjedése a Szovjetúnióban | 5 |
Termés | 5 |
A napraforgó éghajlati és talajigénye | 6 |
Formák és fajták | 6 |
A fajták elterjedése | 8 |
A napraforgó fejlődése | 9 |
A napraforgó helye a vetésforgóban | 10 |
Trágyázás | 12 |
Talajművelés | 14 |
Vetőmag és vetés | 15 |
A növényápolás és az ápolási munkák gépesítése | 18 |
Betakarítás | 20 |
Sáfrányszeklice | 22 |
Általános jellemzése | 22 |
Termelési eljárása | 23 |
Ricinus | 24 |
Általános jellemzése, elterjedése és terméshozama | 24 |
A természeti igények | 26 |
Fajták | 26 |
Termelési eljárása | 27 |
Szezám | 30 |
Mák | 32 |
Általános ismertetése | 32 |
Termelési eljárása | 33 |
Mustár | 34 |
Általános jellemzése és főbb fajai | 34 |
Káposztarepce és réparepce | 37 |
Gomborka | 39 |
Lallemancia | 39 |
Perilla | 40 |
Illóolaj-növények | 41 |
Általános jellemzés | 41 |
Koriander | 42 |
Ánizs | 45 |
Kömény | 46 |
Menta | 47 |
Olajmuskátli | 48 |
Levendula | 49 |
Rostnövények | 51 |
Len | 51 |
A lentermelés a világ mezőgazdaságában | 51 |
A lentermelés a Szovjetúnióban | 52 |
A szocialista lentermelés feladatai és a len terméshozama | 53 |
Növénytani leírás és technológiai jellemzés | 54 |
A fontosabb lenfélék és termelési céljuk | 57 |
A tájlen és a nemesített lenfajták jellemzése | 59 |
A természeti igények | 60 |
A len helye a vetésforgóban | 62 |
A lenvetésforgók jellemzése | 63 |
A len növekedése és fejlődése | 66 |
Trágyázás | 68 |
Talajművelés | 69 |
A vetőmag előkészítése | 75 |
Vetésidő | 78 |
Vetőmagmennyiség | 80 |
Vetés | 81 |
Növényápolás | 83 |
Érés és az aratás ideje | 84 |
Aratás és szárítás | 86 |
A mag leválasztása | 87 |
Áztatás | 89 |
Törés és tilolás | 91 |
A sztahanovista gyakorlat | 92 |
Kender | 94 |
A kender felhasználása | 94 |
A szovjet kendertermelés általános jellemzése | 94 |
A kendertermelés sajátos területei és a kender terméshozama | 95 |
A fontosabb kenderövezetek, éghajlati igények | 96 |
Növénytani leírás, a különböző kenderfélék | 97 |
A közönséges kender felváltása déli kenderekkel | 100 |
Egyidőben érő kender | 103 |
Növekedés | 104 |
Vetésforgó | 105 |
Trágyázás | 107 |
Talajművelés | 112 |
Vetőmag és vetés | 113 |
Növényápolás | 117 |
Aratás és cséplés | 117 |
Kikészítés | 120 |
Gyapot | 121 |
Általános ismeretek | 121 |
A gyapot elterjedése a Szovjetúnióban | 123 |
Terméshozam | 124 |
Termesztési igények | 125 |
Növénytani leírása és fejlődése | 127 |
Gyapotfajok | 128 |
Fajták | 131 |
A gyapot helye a vetésforgóban | 136 |
Trágyaigény | 140 |
A trágyázás ideje és módja | 144 |
Talajművelés | 147 |
A talaj tavaszi előkészítése | 149 |
Öntözés | 150 |
A vetőmag és előkészítése | 155 |
Vetésmód | 157 |
Vetőmagmennyiség, tenyészterület | 158 |
Palántás művelés és pótültetés | 158 |
Vetésidő | 159 |
Növényápolás | 161 |
Keresztirányú művelés | 164 |
Állománysűrűség | 165 |
Csonkázás | 167 |
Sztahanovista agrotechnika | 169 |
Betakarítás | 173 |
A magvasgyapot kezelése és a mag feldolgozása | 176 |
Új rostnövények | |
Rostmályva | 176 |
Selyemmályva | 181 |
Hócsalán | 182 |
Juta | 185 |
Kaucsuknövények | 187 |
Népgazdasági jelentőségük és főbb fajaik a Szovjetunióban | 187 |
Kok-szagiz | 188 |
Növénytani leírása | 188 |
A gyökér anatómiai felépítése | 189 |
Növekedés és fejlődés | 190 |
A kok-szagiz természeti igényei, a termőterület megválasztása | 193 |
A kok-szagiz rayonírozása és terméshozama | 193 |
Trágyázás | 194 |
Öntözés | 195 |
A szántás mélysége | 195 |
Vetésidő és vetés | 195 |
Betakarítás | 198 |
Dohány | 199 |
A közönséges dohány és a kapadohány (mahorka) összehasonlítása | 199 |
A dohány vetésterülete | 199 |
A közönséges dohány és a kapadohány vegyi összetétele és minősége | 201 |
Az éghajlat és az agrotechnika hatása a minőségre | 201 |
A közönséges dohány termelése | 202 |
A kapadohány termelése | 205 |
A magyarországi dohánytermelés tapasztalatai | 206 |
Dohányfajták | 206 |
A dohány trágyázása | 207 |
Dohányforgó | 210 |
Dohánytalajok előkészítése | 211 |
Dohánymelegágy munkálatai | 213 |
Ültetés | 218 |
A dohányföld kapálása | 221 |
Szántóföldi kezelési munkálatok | 221 |
Dohány tűzése és fűzése | 223 |
Dohányszárítás | 228 |
A szárazdohány kezelése és bedolgozása | 229 |
Ipari dohánytermelés | 232 |
Kapadohány termelése nikotingyártási célokra | 234 |
Répafélék | 237 |
Cukorrépa | 237 |
Elterjedése | 237 |
Terméshozama | 237 |
Cukorhozama | 237 |
Növénytani leírása | 239 |
Gyökerének anatómiája és morfológiája | 241 |
A cukor megoszlása a gyökérben | 241 |
A cukorrépa biológiai sajátosságai | 243 |
A gyökér vegyi összetétele | 244 |
A szénhidrátok átalakulása a gyökérben | 245 |
A répagyökér vizsgálati módszerei | 247 |
A gyökér külseje | 248 |
A cukortartalom növekedése | 248 |
Egyéb sajátosságok megváltozása | 250 |
A cukorrépa fajtái | 251 |
A cukorrépanemesítés legújabb eredményei | 251 |
Éghajlati igényei | 252 |
A cukorrépa és a talajtípusok | 254 |
A cukorrépa vetésforgója | 255 |
A cukorrépa táplálóanyagszükséglete | 255 |
Istállótrágyázás | 256 |
Helyi trágyák | 258 |
A műtrágyák | 260 |
Alaptrágyázási adagok | 262 |
Alaptrágyák | 262 |
A bór- és mangántrágyák | 265 |
Zöldtrágyázás | 266 |
Sortrágyázás | 266 |
A fejtrágyázás | 266 |
A trágyák hatása a cukorrépa minőségére | 267 |
A cukorrépavetésforgók trágyázása | 270 |
Talajművelés | 271 |
A vetőmag sajátosságai | 272 |
A vetőmag előkészítése | 274 |
Jarovizálás | 277 |
Vetésidő | 279 |
A vetés mélysége és módja | 280 |
Állománysűrűség | 281 |
Vetőmagmennyiség | 283 |
A cukorrépa palántázása | 283 |
Vetésápolás | 284 |
A cukorrépa palántázása | 284 |
Vetésápolás | 285 |
A cukorrépa öntözése | 291 |
A sztahanovisták tapasztalatai | 292 |
A terméshozam előzetes becslése | 293 |
A cukorrépa őszi súlygyarapodsa érés közben | 293 |
A cukorrépa érettsége | 294 |
A betakarítás | 295 |
A szállítás | 296 |
A cukorrépa tárolása a cukorgyárakban | 296 |
A cukorrépa fagyasztása és szárítása | 297 |
A cukorrépalevél és a kilúgozott cukorrépaszelet felhasználása | 298 |
A dugvány és magtermelés | 298 |
Cikória | |
Gyökértermésű takarmánynövények (takarmányrépa, murokrépa, pasztinákrépa, karórépa, kerek- vagy tarlórépa) | 304 |
Általános jellemzésük | 304 |
Terméshozamuk, termelékenységük és termésük összetétele | 305 |
A répafélék elterjedése | 311 |
A répafélék helye a gazdaságban | 314 |
Trágyázás | 316 |
Talajművelés | 318 |
Palántázás | 327 |
Betakarítás | 331 |
A takarmányrépa | 331 |
Murokrépa | 336 |
A pasztinákrépa | 336 |
A karórépa és a kerek- vagy tarlórépa | 336 |
Hüvelyesek | 337 |
A hüvelyesek általános jellemzése | 339 |
Borsó | 340 |
Jelentősége és elterjedése | 340 |
Terméshozam | 341 |
Formák és fajták | 341 |
A borsó természeti igényei | 343 |
A borsó helye a vetésforgóban | 343 |
Trágyázás | 344 |
Talajművelés | 345 |
Vetés | 345 |
Kevert vetések | 345 |
Növényápolás | 345 |
Érés és aratás | 345 |
Lencse | 346 |
Jelentősége és elterjedése | 347 |
Terméshozama | 347 |
Természeti igényei | 349 |
Morfológiai jellemzése és fajtái | 349 |
A lencse helye a vetésforgóban | 349 |
Trágyázás és talajművelés | 350 |
Vetés és növényápolás | 350 |
Aratás | 352 |
Szeges lednek | 352 |
Jellemzése és elterjedése | 353 |
Terméshozama | 353 |
Termelési eljárása | 355 |
Csicseri borsó | 355 |
Általános jellemzése | 356 |
Termelési eljárása | 357 |
Érés és aratás | 357 |
Csillagfürt | 357 |
Fajok és fajták | 362 |
A csillagfürt helye a vetésforgóban | 362 |
Trágyázás | 362 |
A vetőmag előkészítése | 363 |
Vetés és növényápolás | 363 |
Zöldtrágyatermelés | 364 |
Magtermelés | 365 |
Az évelő (kanadai) csillagfürt termelése | 366 |
A magyarországi csillagfürttermelés tapasztalatai | 366 |
Keményhéjúság | 367 |
Jarovizálás | 368 |
Vetőmélység iránti érzékenység | 368 |
Alkaloidatartalom és agrotechnika | 369 |
Zöldtrágyázás | 370 |
Kevertvetés | 372 |
A fehérvirágú csillagfürt | 372 |
A "keskenylevelű" vagy "kékvirágú" csillagfürt | 373 |
A változékony csillagfürt | 373 |
Az évelő csillagfürt | 373 |
Betegségek és kártevők | 373 |
Bab | 375 |
Termelési körzetei | 375 |
Terméshozam | 375 |
Főbb fajai | 376 |
Fajták | 378 |
Termelési eljárása | 380 |
Szója | 381 |
Általános jelentősége | 381 |
Termelési körzetei | 382 |
Formák és fajták | 383 |
Vetésforgója | 385 |
Trágyázás | 385 |
Öntözés | 386 |
Talajművelés | 387 |
Vetés | 387 |
Növényápolás | 388 |
Aratás | 389 |
Földi mogyoró | 389 |
Általános ismertetése | 389 |
Fajták | 390 |
Termelési eljárása | 391 |
Takarmánynövények | 395 |
Az évelő szálastakarmányok jelentősége és a szántóföldi füves vetések a Szovjetúnióban | 395 |
Évelő pilangósok | 399 |
Lóhere | 399 |
Évelő lóherefajok | 399 |
A vöröshere jelentősége | 400 |
A lóhere elterjedése | 401 |
A lóheretermelés természeti igényei | 402 |
Legfontosabb alakjai és típusai | 402 |
Az északi és déli lóheretípus összehasonlítása | 403 |
A lóhere helye a vetésforgóban | 405 |
A hasznosítás időtartama | 407 |
Trágyázás | 408 |
Vetőmag | 409 |
Vetésmód | 410 |
Vetőmagmennyiség | 413 |
Növekedés és fejlődés | 414 |
Ápolás | 415 |
Szénakészítés | 415 |
Magnyerés | 416 |
A maglóhere betakarítása | 421 |
Lucerna | 422 |
Termelési jelentősége | 422 |
Lucernatermelési módok | 424 |
A lucerna fajai és alakjai | 425 |
Élettartam és termés | 430 |
Vegyi összetétel | 431 |
Éghajlat és talajigény | 432 |
Helye a vetésforgóban | 433 |
Trágyázás | 434 |
Öntözés | 435 |
Talajművelés | 435 |
Vetésmód | 435 |
A vetőmag előkészítése, vetőmagszükséglet és vetési mélység | 438 |
Vetésidő | 439 |
Növényápolás | 439 |
Betakarítás | 440 |
Magtermelés | 441 |
A lucerna nyári vetése | 444 |
Baltacim | 445 |
Általános jellemzés | 445 |
Termelési körzetei, terméseredmények | 446 |
Éghajlati és talajigénye, trágyázása | 446 |
A baltacim vetésforgója | 447 |
Termelési eljárások | 447 |
Magtermelés | 448 |
Somkóró | 448 |
Kerepfélék | 453 |
Leszpedéza (japán here) | 453 |
Évelő pázsitfűfélék | 455 |
Komócsin | 455 |
Általános jellemzése, termelési körzetei és terméshozama | 455 |
Termelési eljárások | 456 |
Betakarítás | 456 |
Magtermelés | 457 |
Búzafű | 458 |
Az egyes fajok botanikai és biológiai sajátosságai | 458 |
Termelési eljárással | 460 |
A búzafű szerepe a vetésforgóban | 463 |
Amerikai búzafű | 464 |
Csenkeszek | 465 |
Perjék | 467 |
Ebir | 469 |
Réti perje | 471 |
Árva rozsnok | 472 |
Réti ecsetpázsit | 473 |
Egyéves pillangós takarmányok | 474 |
Egyéves takarmánynövények | 474 |
Tavaszi bükköny | 474 |
Alakjai és fajtái; termelési irányai | 474 |
Vetésterülete, elhelyezkedése és terméshozama a Szovjetunióban | 475 |
Termelési viszonyai, vetésforgója, trágyázása | 477 |
A keverékek összetétele | 478 |
Vetés | 480 |
Ápolás és aratás | 480 |
Őszi (szöszös) bükkönyv | 481 |
Szeradella | 483 |
Egyéves herefélék | 484 |
Komlós lucerna | 484 |
Egyéves pázsitfűféle takarmánynövények | 485 |
Az egyéves pázsitfűféle takarmánynövények összehasonlítása | 485 |
Mohar | 486 |
Szudáni fű | 487 |
Westerwoldi perje | 489 |
Abesszin tőtippan | 490 |
Silózható takarmánynövények | 490 |
Kobakos növények | 492 |
Zöld futószalag | 497 |
Függelék | |
A magyarországi paradicsomtermelés | 499 |
Elterjedése és jelentőség | 499 |
Növénytani leírás | 499 |
Fajok, fajták | 500 |
Termelési célok, a fajta kiválasztása | 502 |
Paradicsom biológiai tulajdonságai és fejlődésének feltételei | 506 |
A paradicsom szántóföldi termelése | 512 |
Melegágyi palántanevelés | 512 |
Ablaknélküli palántanevelés | 515 |
A paradicsom állandóhelyre vetése | 516 |
A palánták kiültetése | 516 |
Ápolási munkák | 518 |
Szedés | 519 |
Szállítás | 519 |
Magtermelés | 520 |
A paradicsom betegségei | 521 |
A magyar fűszerpaprika termesztése | 522 |
Származása | 522 |
Termesztő területe | 522 |
Jelentősége | 522 |
A paprika fajtái | 523 |
A magyar fűszerpaprika növénytani és kémiai jellemzése | 524 |
Igényei a természeti tényezők iránt | 529 |
Öntözés | 530 |
Elővetemény, vetésforgó | 530 |
Tápanyagigény, trágyázás | 531 |
Viljamsz-komplexus | 533 |
Talajelőkészítés | 533 |
Palántanevelés - közvetlen szántóföldi vetés | 536 |
Ültetés, ápolás | 538 |
Virágzás, érés, szedés, fűzés | 540 |
Betegségek, kártevők | 541 |
Irodalom | 543 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.