kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 220 oldal |
Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 62 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J4-548. |
A nyersanyagismeret szükségessége | 3 |
Az ember táplálkozásélettani vázlata | 7 |
Az élő szervezetek alkotó elemei | 7 |
Az emberi szervezet működésének vázlata | 8 |
Az emberi test külső és belső határa | 8 |
A tápanyagok | 12 |
Alaptápanyagok | 12 |
Védőtápanyagok | 16 |
Élvezeti szerek | 21 |
Fűszerek | 21 |
Az enzimek szerepe a szervezetben | 22 |
A belső elválasztású mirigyek | 23 |
Egészség, betegség. Táplálkozási irányzatok | 24 |
A malomipar nyersanyagai | 28 |
Buza | 29 |
Jelentősége, elterjedése | 29 |
A búza termesztési kérdései | 30 |
A búza minősitése | 32 |
Búza fajták | 33 |
Rozs | 34 |
Jelentősége és termesztése | 34 |
A rozs fajtái | 36 |
Zab | 36 |
Árpa | 37 |
Rizs | 38 |
Kukorica | 39 |
Köles | 41 |
Seprőcirok | 42 |
Pohánka | 42 |
Borsó | 42 |
A sütőipar nyersanyagai | 45 |
Alapanyagok | 46 |
A liszt | 46 |
A viz | 49 |
Segédanyagok | 49 |
Élesztő | 49 |
Só | 50 |
Burgonya készitmények | 50 |
Feltárt lisztek | 50 |
Aszkorbinsav | 50 |
Maláta, korpa | 51 |
Járulékos anyagok | 51 |
Margarin | 51 |
Napraforgó étolaj | 52 |
Cukor | 52 |
Fűszerek | 53 |
Köménymag | 53 |
Fűszerpaprika | 53 |
Bors | 53 |
Fűszervanilia | 53 |
Fahéj | 53 |
Töltelékanyagok | 54 |
Dió | 54 |
Mák | 54 |
Kakaópor | 54 |
Cseresznye | 54 |
Meggy | 55 |
Alma | 55 |
Gyümölcsíz | 55 |
Az édesipar növényi nyersanyagai | 56 |
A cukor nyersanyagai | 56 |
A cukorrépa | 56 |
A cukornád | 61 |
Cukorcirok | 61 |
Folyékony cukrok | 61 |
A méz | 62 |
A kakaóbab | 63 |
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények | 64 |
Citrom | 65 |
Narancs | 65 |
Mazsola | 65 |
Gesztenye | 65 |
Mandula | 66 |
Dió | 67 |
Mogyoró | 67 |
Egyéb édesipari nyersanyagok | 68 |
Földi mogyoró | 68 |
Kókuszdió | 69 |
Barackmag | 69 |
Pisztácia | 69 |
Mák | 69 |
Napraforgó mag | 70 |
Szezám | 70 |
A kávé | 70 |
Tea | 71 |
Kocsonyásító (Gélképző) anyagok | 71 |
Agar-agar | 71 |
Az arabmézga | 72 |
A tragant | 72 |
Pektin | 72 |
Fűszerek, színező anyagok | 73 |
Fahéj | 73 |
Szegfűszeg | 73 |
Vanilia | 73 |
Szinező anyagok | 73 |
A konzervipar növényi nyersanyagai | 76 |
A növényi konzerválás jelentősége | 76 |
A konzervipari vázlatos fejlődéstörténete | 77 |
A nyersanyag és a konzerv minőségi összefüggései | 78 |
Zöldségfélék | 80 |
Burgonyafélék | 83 |
Hüvelyesek | 92 |
Kobakosok | 96 |
Káposztafélék | 101 |
Gyök-gumós zöldségnövények | 106 |
Hagymafélék | 110 |
Csemegekukorica | 111 |
Évelő zöldségfélék | 113 |
Gombák | 115 |
Gyümölcsfélék | 121 |
Almástermésűek | 122 |
Csonthéjasok | 127 |
Bogyós gyümölcsök | 135 |
Szőlő | 141 |
Erdei és egyéb begyűjtött gyümölcsfélék | 142 |
Segédanyagok | 143 |
Fűszerek | 144 |
A hűtőipar növényi nyersanyagai | 147 |
A hűtőipar jelentősége, fejlődése | 147 |
Zöldségfélék | 149 |
Paradicsom | 149 |
Paprika | 150 |
Burgonya | 150 |
Zöldborsó | 450 |
Zöldbab | 151 |
Sárgadinnye | 151 |
Görögdinnye | 151 |
Uborka | 151 |
Tök | 152 |
Karfiol | 152 |
Bimbóskel | 152 |
Brokkoli | 153 |
Gyök-gumós zöldségnövények | 153 |
Feketegyökér | 153 |
Hagymafélék | 153 |
Csemegekukorica | 154 |
Paraj | 154 |
Sóska | 155 |
Spárga | 155 |
Gomba | 155 |
Gyümölcsfélék | 156 |
Cseresznye | 156 |
Meggy | 156 |
Kajszi | 156 |
Szilva | 157 |
Őszibarack | 157 |
Szamóca | 158 |
Málna | 158 |
Ribizke | 159 |
Erdei gyümölcsök | 159 |
Szőlő | 159 |
Féltermékek | 160 |
A növényolajipar nyersanyagai | 162 |
A növényolaj fogyasztásának és gyártásának fejlődése | 162 |
Nem száradó olajok nyersanyagai | 164 |
Földi mogyoró mag | 164 |
Oliva hus és mag | 164 |
Pálmagyümölcs hús és mag | 165 |
Napraforgó-mag | 165 |
Mustármag | 166 |
Ricinusmag | 166 |
Korpa | 166 |
Félszáradó olajok nyersanyagai | 167 |
Dohánymag | 167 |
Szőlőmag | 167 |
Repcemag | 167 |
Szezámmag | 167 |
Tökmag | 168 |
Szójabab | 168 |
Száradó olajok nyersanyagai | 168 |
Lenmag | 168 |
Egyéb olajos növényi nyersanyagok | 169 |
A söripar nyersanyagai | 170 |
Árpa | 172 |
Buza | 175 |
Rizs és kukorica | 175 |
Maláta | 175 |
Komló | 177 |
A borfeldolgozóipar nyersanyagai | 180 |
A szőlő és bortermelés jelentősége | 180 |
Borszőlő fajták | 186 |
Csemegeszőlő fajták | 187 |
Borkitermelési adatok és minőségi előiíások | 188 |
A borélesztők | 189 |
Csemegeborok, ürmösbor | 190 |
Pezsgő és habzóbor | 190 |
Borpárlat | 191 |
Melléktermékek felhasználása | 192 |
A borseprő | 192 |
Az önantéter | 193 |
Az élesztő fehérje (aminósavak) | 193 |
Szőlőtörköly | 194 |
A szőlőmag | 191 |
Borecet | 194 |
Gyümölcsborok | 195 |
A szeszipar nyersanyagai | 196 |
A szeszipar népgazdasági jelentősége | 196 |
Keményítőtartalmú nyersanyagok | 197 |
Burgonya | 198 |
Kukorica | 199 |
Árpa | 200 |
Rozs | 201 |
Zab | 201 |
Búza | 201 |
Rizs | 201 |
Köles | 202 |
Cukortartalmú nyersanyagok | 202 |
Cukorrépa | 202 |
Melasz | 203 |
Mézcirok | 204 |
Gyümölcsszesz (pálinka) gyártás nyersanyagai | 204 |
Ipari likőrgyártás nyersanyagai | 206 |
Inulin tartalmu nyersanyagok | 206 |
Csicsóka | 206 |
Cikória | 207 |
Alkoholtartalmú nyersanyagok | 207 |
Szőlőtörköly | 207 |
Borseprő | 207 |
A bor | 208 |
Cellulóztartalmú nyersanyagok | 208 |
Az ecetgyártás nyersanyagai | 208 |
Irodalomjegyzék | 210 |
Tartalomjegyzék | 213 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.