A magvak csirázóképességének meghatározása gyors módszerrel | 1 |
Husos termések csirázásgátló anyagainak vizsgálata | 7 |
A szaharóz enzimatikus hidrolizisének vizsgálata | 9 |
A keményítő enzimes elbontásának vizsgálata | 12 |
Az amilázok jelenlétének kimutatása csirázó magvakban | 19 |
Invertáz aktivitás indukció GA3 hatására | 21 |
A gyökér és hajtás növekedési zónáinak megállapítása és a levél felületi növekedésének megfigyelése | 26 |
Növényi indolvegyületek kivonása, rétegkromatográfiás szétválasztása és azonosítása | 31 |
Borsó epikotil szövetek IES-oxidáz aktivitásának vizsgálata | 35 |
Avena koleoptil-szekció teszt | 40 |
Dikonirt hatása kulturnövények növekedésére és fejlődésére | 45 |
Gibberellinek kivonása és kromatográfiás elválasztása | 51 |
Saláta hipokotil-teszt | 55 |
Protein lebontás csirázó borsó növények sziklevelében | 60 |
Levélöregedési teszt citokininek kimutatására | 64 |
Citokininek hatása dohány-kallusz szövetek növekedésére | 67 |
Abszcizinsav hatása Commelina communis epidermisz sztómamozgására | 74 |
2,4-D CoCl2 hatásának vizsgálata dohány-kallusz etiléntermelésére | 77 |
A növényi szövetek szabad aminosavainak kvalitatív és félkvantitatív meghatározása papirkromatográfiás eljárással | 80 |
A "prolin próba" vízhiány kimutatására | 86 |
A pollenek fertilitásának meghatározása prolin-izatin reakció segítségével | 89 |
Fehérjemeghatározás Biuret-reakcióval | 92 |
Fehérjemeghatározás Folin módszerrel | 97 |
Különböző fényintenzitáson nevelt növények pigmenttartalmának vizsgálata | 100 |
Kloroplasztok izolálása és az in vitro Hill-reakció | 111 |
A fotoszintézis során képződött keményítő kimutatása Sachs-próbával | 117 |
A fotoszintézis során képződött szaharóz mennyiségi meghatározása | 119 |
A fotoszintézis során képződött oxigén meghatározása Winkler módszerével | 123 |
Az élesztősejtek gázcseréjének mérése Warburg-manometriával | 126 |
A légzési hányados meghatározása | 132 |
Növényrészek katalázaktivitásának összehasonlítása | 137 |
A katalázaktivitás meghatározása titrálással | 140 |
Aszkorbinsav-oxidáz aktivitásának meghatározása | 143 |
A polifenoláz és peroxidáz aktivitásának együttes mérése | 147 |
Dehidrogenáz aktivitásának mérése trifenil-tetrazolium-kloriddal (TTC) | 151 |
Vízpotenciál megállapítása szövethengerek méretváltozása alapján | 155 |
Vízpontenciál megállapítása refrektométerrel | 157 |
Sejtek ozmózisos potenciáljának megállapítása plazmometriás módszerrel | 160 |
Sejtek ozmózisos potenciáljának megállapítása határplazmolízissel | 163 |
Vízfelvétel és transzspiráció összehasonlítása ptométerrel | 166 |
Levelek aktuális telítettségi hiányának megállapítása | 169 |
Sztómák számának és nyitottsági fokának vizsgálata | 171 |
A guttáció észlelése, a kiválasztott vízmennyiség mérése, a guttációs csepp analízise | 174 |
Gyökerek bromidion felvétele az idő függvényében | 177 |
A pH hatása az ammónium- és nitrátionok felvételére | 181 |
Biológiailag aktív vegyületek hatása a gyökerek ionfelvételére | 185 |
Herbicidek fitotoxikus hatásának pH-tól való függése | 192 |
Kalciumhiányos és normális Ca2+ ellátottságú növények Ca2+ tartalmának meghatározása komplexometriás titrálással | 195 |
A kalcium-felvétel kinematikájának vizsgálata | 199 |
A gyökér K+ felvételeinek mechanizmusa és szabályozása | 203 |
EDTA-Na2 hatása a növények vashasznosítására | 207 |
A sejtmembrán permeabilitására ható tényezők vizsgálata | 210 |
Membránhoz kötött ATPáz aktivitásának meghatározása | 213 |
Tiokarbamát herbicidek membránkárosító hatásának kimutatása betacianin teszttel | 217 |
Levélen keresztül történő anyagfelvétel vizsgálata | 221 |
Antociánok és betaciánok színének és fényabszorpciójának függése a pH-tól | 223 |
Virágok festékanyagainak szétválasztása papírkromatográfiával | 230 |
Csereanyagok kimutatása | 234 |
Nikotintartalom meghatározása | 238 |
A lignin kimutatása | 241 |
Koffein kimutatása | 245 |
A Papaveraceae család alkaloidjai | 248 |
Termések C-vitamin tartalmának összehasonlítása | 251 |
A fotoszintézis és a légzés intenzitásának mérése O2 elektróddal | 255 |
Reagensek | 260 |
Függelék | 272 |