1.067.358

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2.

Különszám/VI. évfolyam 2. szám

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 122 oldal
Sorozatcím: Nők Lapja Konyha Desszert
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Különszám. Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ÉDESSÉGET, DE GYORSAN!
Rögtön az elején tartozom egy vallomással: nagyon sokáig ódzkodtam attól, hogy olyan lapszámot készítsünk, amiben villámgyors, vagyis körülbelül fél óra alatt összeállítható... Tovább

Előszó

ÉDESSÉGET, DE GYORSAN!
Rögtön az elején tartozom egy vallomással: nagyon sokáig ódzkodtam attól, hogy olyan lapszámot készítsünk, amiben villámgyors, vagyis körülbelül fél óra alatt összeállítható édességek vannak. Úgy gondoltam, ezzel nagyon korlátok közé szorítjuk, hogy mi kerülhet a magazinba, hiszen eleve nagyon korlátok közé szorítjuk, hogy mi kerülhet a magazinba, hiszen eleve kiesnek például a kelt, hajtogatott vagy hűtőben pihentetett omlós tészták, illetve kevés teret adunk a sütemények díszítésének, a bonyolultabb krémeknek is. Aztán beláttam, mindenki életében vannak olyan napok (hetek, hónapok...), amikor igenis helye van a 30 perc alatt készülő süteményeknek, ezért belevágtunk.
Nyárra időzítettük a témát, hiszen a nagy melegben senkinek sincs kedve hosszasan bíbelődni a sütéssel, sőt, lehetőleg olyan darabokat keres az ember, amikhez be sem kell kapcsolnia a sütőt. A vezérelvünk az volt, hogy a ténylegesen ráfordított munka egy rutinos háziasszonynak férjen bele nagyjából fél órába, természetesen a sütési, illetve hűtési/fagyasztási időt pluszban számoltuk. (Különben a több mint 100 kókuszgolyó lapszáma lettünk volna...) Némely desszertnél annyi engedményt tettünk, hogy bár az elkészítése csak 20-30 perc, előfordulhat, hogy két munkafázis között még hagyni kell kihűlni a tésztát, vagyis megeshet, hogy kicsit többet kell állnod emiatt a konyhapult mellett.
Több kompromisszum azonban nincs, összegyűjtöttünk minden olyan finomságot, amiről úgy gondoltuk, szívesen elkészíted majd a következő hónapokban. Igyekeztünk minél több szezonális alapanyaggal sütni, és olyan édességeket kitalálni, ahol az adott gyümölcs nyugodtan helyettesíthető egy másikkal, ha éppen nincs kéznél. A magyarok kedvenc gyors desszertjeiből többféle variációt is alkottunk, így palacsintára, keksztekercsre, madártejre vagy éppen tiramisura is rengeteg ötletet találsz. Természetesen nem hiányozhatnak a fagylaltok, jégkrémek sem, kánikulára mindegyiket jó szívvel ajánlom, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják őket. Ha már a gyorsaság a cél, kihagyhatatlanok a leveles tésztás, bögrés sütemények, illetve a pohárkrémek, de ajánljuk "mentes" recepteket is a különféle diétákat követőknek.
Nagyszerű élményekben, pihenésben és mennyei desszertekben gazdag nyarat kívánok neked, novemberben találkozunk, hozzuk a karácsonyi ötleteket!
Kajári Zsófia Vissza

Tartalom

6 Pofonegyszerű sütemények a nyár gyümölcseivel
18 Torták 30 percen belül
26 Pikk-pakk kuglófok
30 Sütés nélküli édességek kekszből és babapiskótából
38 Tekerd a kekszet!
42 Villámkeksz: ízesítsd kedved szerint!
44 Bögrés sütemények
48 A háziasszonyok legjobb barátja: kész leveles tészta és réteslap
56 Finomságok formába öntve
64 A nyolc legtutibb pohárkrém
72 Variációk madártejre
76 Mennyei tiramisuk
82 Jeges hűsítők a forró napokra
94 Turbózd fel a palacsintatésztát!
100 Hasznosítsd a maradék péksüteményt!
104 Édes és sós gofrik
110 Egészségeset, de gyorsan!
122 Receptindex
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem