1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gourmet 2002/2.

Journal of International and Hungarian Gastronomy - 2002. év 2. szám

Szerző
Budapest
Kiadó: Novoprint Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Gourmet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
BEVEZETŐ
Nyitott szemmel...
A nyár közeledtével mi is ellátogattunk a méltán népszerű nyaralóhelyekre. Törökország, Görögország és Ciprus a három úticélunk, melyek mindegyike híres a... Tovább

Előszó

Részlet:
BEVEZETŐ
Nyitott szemmel...
A nyár közeledtével mi is ellátogattunk a méltán népszerű nyaralóhelyekre. Törökország, Görögország és Ciprus a három úticélunk, melyek mindegyike híres a különleges vendégszeretetéről. Országok, melyek nem csak tengerpartjukról nevezetesek, hanem különleges gasztronómiájukról is. Ezeken a helyeken szembetűnően keveredik a tradicionális és a modern konyha, a specialitások és a hasonlóságok. Az ételek és italok hűen tükrözik az országok történelmét és fejlődését. Jó néhányat itthon is megkóstolhatunk, csak jól válasszuk meg a hiteles éttermet, sőt június közepén, a török gasztronómiai napok alkalmával a legszakavatottabb séfek mesterműveivel tehetünk próbát.
Tegyük most félre egy kicsit a - nálunk érthetetlenül mindenütt másképp készülő - görögsalátát, és merüljünk mélyebbre a mediterrán konyha eme világába. Ezzel már könnyebb a dolgunk, ugyanis a Duna partján ezt nagyszerűen adoptálták, ami az ízeken túl, a hangulatban is tökéletesre sikeredett. Vissza

Tartalom

Isztambul, a kelet kapuja 3
A tulipán, mint az Oszmán Birodalom fénykorának jelképe 11
A mesék birodalma 15
A török konyha és étkezési szokásai 20
A török gasztronómia csodái 22
Főzővaj, mint sajátosság 33
Török történelem 34
Megosztott Ciprus 40
Ciprusi konyha 43
Aphrodité szigete 44
Konyhatrendek 2002-ben 53
Akit megfogott a kő szelleme 60
Az Oporó hazája 63
Hungaricum - A visszautasított ajándék 68
Sok jó ember kis helyen is elfér 70
A bőség görög szigete a Duna partján 72
A görög húsvét 80
Hogyan étkeztek a ó-görögök 82
Görög konyha 83
Görög saláták, Frappe 84
Görög gasztronómia 86
Leroy 96
Admirális étterem 97
San Marzano 98
Vörös és Fehér 99
Enciklopédia 100
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gourmet 2002/2. Gourmet 2002/2. Gourmet 2002/2.
Állapot:
880 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba