1.067.691

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Népek konyhája I.

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Corvin Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Kötényke Kiskönyvtár-A házban és a ház körül
Kötetszám: 16
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 973-622-065-6
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Legtöbben úgy vagyunk azzal, hogy ha távoli országok konyhájáról hallunk, valamely okból kissé idegenkedve fogadjuk azt. Ennek fő oka talán az, hogy a tévében, rádióban általában olyan ételek bemutatására vetemednek, melyekhez nem ritkán általunk sosem hallott alapanyagok szükségesek. Vagy, ha mifelénk is kapható, akkor nem igazán a hétköznapi kiadásainkhoz mérték az árát. A Kötényke Kis Könyvtár legújabb kötete emígy talán hiánypótlónak is nevezhető. Az összeállításban számtalan ország konyhájából válogattunk, és mindent aszerint, hogy az ahhoz kellő alapanyagok könnyen beszerezhetőek legyenek. Mindazonáltal az összeállításba bekerült ételek mindegyike jellemző a megadott országra. Ismerkedjen meg Ön is saját konyhájában ezeknek az országoknak az ízeivel.

Tartalom

EURÓPA 13
Nagy-Britannia 14
Félig sült hátszín 14
Yorkshire-i puding 14
Beefsteak reteksalátával 15
Almapuding 15
Meleg vajas teasütemény 16
Marinakrém 16
Almás lepény 16
Almatorta 17
Almás gyümölcskenyér 17
Ausztria 18
Bécsi linzertorta 18
Dánia 19
Sertéskaraj almával, szilvával töltve 19
Dán aprósütemény 19
Gyümölcskenyér 20
Finnország 21
Töltött csuka 21
Eperhab 21
Spenótleves, húsvéti étel 22
Csalánleves 22
Észtország 23
Sörleves 23
Tejes sörleves 23
Halleves 23
Görögország 24
Athéni diós kalács 24
Görög karácsonyi kalács 24
Diós-mazsolás kalács 25
Hollandia 25
Spagetti holland módra 25
Holland borhab 26
Holland csokoládétorta 26
Mikulás-sütemény 27
Németország 27
Húspástétom 27
Elzászi pulykapecsenye 28
Frankfurti kacsa 28
Bajor csirkecomb 28
Bajor pogácsa 29
Karácsonyi gyümölcskenyér 29
Hagymás kenyér 30
Franciaország 30
Du Barry leves 30
Francia fokhagymaleves 31
Francia hagymaleves 31
Boros szárnyasbecsinált 31
Francia kacsasült 32
Mustáros csirke 32
Húsos-zöldséges ropogós 33
Fehér káposzta sajttal 33
Fűszeres pirított aprótök 34
Francia csirkesaláta 34
Francia gombasaláta 34
Aszaltszilva-rkém 35
Csokoládéhab citrommal 35
lyoni gesztenyetorta 35
Madártej francia módra 36
Norvégia 36
Királyi leves 36
Norvég torta 37
Skócia 37
Skót húsleves 37
Mazsolás sütemény 38
Spanyolország 38
Sült hal spanyol módra 38
Mézes alma 39
ibiza-torta 39
Spanyol narancskrém 39
Svédország 40
Svéd húsgombóc 40
Svéd oldalas 41
Hagymás pite 41
Törökország 42
Rizs törökösen 42
Bárány nyárson 42
Töltött paprika tejföllel 42
Magyarország 43
Hideg gombakrémleves 43
Hájas tészta 43
Részeges marhasült 44
Csörögefánk 44
Nyírségi gombócleves 44
Dobostorta 45
Gombás burgonyasaláta 45
Húsgomba 46
Töltött kifli 46
Gombaragu 46
Erdélyi ízek 47
Juhtúrós, sörös körözött 47
Saláta csukaikrából 47
Erdélyi csirkeleves korpaciberével 48
Szebeni mazsolás leves 48
Szászrégeni káposztaleves tyúkhússal 48
Szász tormaleves 49
Erdélyi orjaleves 49
Gyergyói leves 50
Húsgombócleves korpaciberével 50
Búzakorpa-cibere 50
Cibereleses bárányhússal 51
Erdélyi román csorba 51
Háromszéki velőleves 51
Barnaleves 52
Székely lakodalmi tyúkhúsleves 52
Különleges levesbetétek 53
Kapros túrógombóc 53
Libatepertős galuska 53
Pásztorgomba 53
Erdélyi parasztomlett 53
Csukagombóckák 54
Csángó rostélyos 54
Erdélyi rablóhús 54
Brassói aprópecsenye 55
Fatányéros 55
Erdélyi burgonya 55
Sült hagyma 56
Székelytészta 56
ERdélyi kuglóf 57
Tepertős pogácsa 57
Káposztás-töpörtyűs pogácsa 57
Kürtőskalács 58
Fahéjas kürtőskalács 58
Diós kürtőskalács 58
Sajtos kürtőskalács 58
Köményes-sós kürtőskalács 58
Töltött medvetalp 59
Részletek Bornemissza Anna 1680-as szakácskönyvéből 59
Mogyorófán sült magyar sült 59
Bárányhús citrommal 59
Borjúmáj, sokféleképpen 60
Románia 60
Borjúcsorba 60
Birkacsorba 61
Tavaszi báránycsorba 61
ökörtej 61
Pászka- vagy meceszgombóc 62
Puliszka 62
Túrófánkocskák 62
Húsos béles 63
Bulgária 64
Bolgár gyuvecs 64
Bolgár ikraleves 64
Bolgár pacalleves 65
Májas rizs 65
Rakott padlizsán 65
Szerbia és Montenegró Államszövetség 66
Balkáni csirke 66
Balkáni kacsa 67
Balkáni sült kolbász 67
Bácskai töltött káposzta 67
Bosnyák csirke 68
Diós-mazsolás kalács 69
Gyuvecs 69
Macedón kacsasült 70
Szlovénia 70
Elnöki tekercs 70
Főtt túrós rétes 71
Korhelyleves kolbásszal 71
réteges rétes 71
Hagyományos cigány ételek 73
Túrós csuszás lecsó 74
Cigánykenyér 74
Cigánypörkölt 74
Kakaspörkölt túrós csuszával 75
Érdekesség, ürgepörkölt 75
Érdekesség, kucurupörkölt 75
Sárban sült kárász, cigány módra 76
Szalonnás hal 76
Bodzalekvár bogyóból 76
Bodzaszörp bogyóból 77-79

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem