kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szalay Könyvkiadó és Kereskedőház Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Kisújszállás |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 47 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-237-065-1 |
Bánáti gombócleves (egytálétel) | 3 |
Felvidéki bableves | 4 |
Alföldi rántott szelet | 4 |
Brassói aprópecsenye | 5 |
Csongrádi apróhús | 6 |
Dömsödi májas hús | 6 |
Hortobágyi aprópecsenye | 7 |
Erdélyi húsos főzelék | 8 |
Kalocsai vagdalt hús | 8 |
Nógrádi töltött káposzta | 9 |
Ormánsági töltött sertésdagadó | 10 |
Szegedi tarhonyás hús | 11 |
Tisza menti magyaros káposzta | 11 |
Tordai lacipecsenye | 12 |
Túri toroskáposzta | 13 |
Debreceni mézes szív | 13 |
Székely gomba | 14 |
Bácskai rizses gomba | 15 |
Kolozsvári töltött káposzta | 15 |
Brassói káposzta | 16 |
Székelygulyás | 17 |
Dödölle | 17 |
Harula | 18 |
Prósza | 18 |
Káposztás trepanka (felvidéki étel) | 19 |
Sztrapacska | 20 |
A puliszka készítése | 19 |
Sztrapacska | 20 |
Juhtúrós tepertős puliszka | 21 |
Juhtúrós kukoricagombóc | 22 |
Tálban főtt aszalt szilva (erdélyi recept) | 22 |
Főve sült túrós tekercs (erdélyi recept) | 23 |
Túrós tálban főtt | 24 |
Tejes tálban főtt (régi erdélyi étel) | 24 |
Zalai lepény | 25 |
Kürtőskalács | 25 |
Turkey with Bread and Herbs Stuffing (angol karácsonyi pulyka) | 27 |
Bread Sauce (angol mártás) | 28 |
Cambridge Boat Pie (angol húspástétom) | 28 |
Welsh Rarebit) (angol sajtétel) | 29 |
Lancashire Hot Pot (híres angol húsétel) | 30 |
Virginia Roast Lamb (amerikai báránysült) | 30 |
American Chicken Salad (amerikai csirkesaláta) | 31 |
Sweet Corn Mush (amerikai kukoricapép) | 31 |
American Apple Pie (amerikai almatorta) | 32 |
Pumpkin Pie (amerikai töltött torta) | 32 |
Tykmaelk (dán aludttej) | 33 |
Petits pois á la Francaise (zöldborsó francia háziasszony módra) | 33 |
Saslik (grúz nyársonsült) | 33 |
Kofta (indiai vagdalt hús) | 34 |
Pulao (indiai rizs) | 35 |
Halva (indiai darakása) | 35 |
Ír ürügulyás (Irish Stew) | 36 |
Japán sertéspecsenye | 36 |
Lengyel hurka | 37 |
Beadno (mexikói száraz bab) | 38 |
Moldvai marhaszelet | 38 |
Kasseler rippenspeer (német sertéskaraj) | 39 |
Eisbein mit sauerkraut (német nemzeti étel) | 40 |
Minestra (olasz zöldségleves) | 40 |
Polpetti (olasz vagdalthús-gombócok) | 41 |
Borscs leves (orosz káposztaleves) | 41 |
Hideg borscs | 42 |
Pirozski (orosz húsos fánk) | 42 |
Vagdalt zrazi (orosz töltött vagdalt hús) | 43 |
Halszoljanka (orosz halétel) | 44 |