kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 9 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-034-8 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Hagyomány és sokszínűség | 6 |
A változatosság földje | 8 |
Halászat Németországban | |
Spätzle, a svábok tésztája | |
A bécsi kávéház | |
Savanyú káposzta | |
Bécsi szelet | |
Helyi jellegzetességek | |
Jellegzetes élelmiszerek | 10 |
A német gasztronómia gyökerei és fejlődése | 12 |
A Német-római Birodalom konyhája | |
A Sacher-torta | |
Kenyér és krumpli | |
A püspök pacsirtája | |
Utazások az Újvilágban | |
A hús kultúrája | |
Ünnepi ízek | 14 |
Szent Márton lúdja | |
Édes csemegék keserű pillanatokra | |
Karácsonyi édességek | |
Mit esznek a németek és az osztrákok? | |
Oktoberfest, a sör nagy ünnepe | |
Jellegzetes konyhai eszközök | 16 |
Erdők-mezők konyhája | 18 |
Ausztria, a vadászok paradicsoma | |
Tejtermékek | |
Folyóvölgyek ajándéka | |
A termőföld ízei | 20 |
Káposztafélék | |
Kenyér és sütemény | 22 |
Édességkedvelő országok | |
Aprósütemények | |
Kenyérkülönlegességek | |
A kenyér mesterei | |
A sör | 24 |
A sörgyártás | |
Népszerű és egészséges | |
A sörök osztályozása | |
Remek találmány | |
Sörkülönlegességek | 26 |
Kiváló minőségű húsok | 28 |
Felvágottak | |
Garantált minőség | |
Egyéb húsfélék | |
Sport és gasztronómia | |
A sertéshús szerepe a német és osztrák konyhában | |
Jellegzetes húskészítmények | 30 |
Savanyú káposzta sült kolbásszal | 34 |
Káposztasavanyítás | |
Burgonyakrémleves | 40 |
Hagymaleves | |
Krumplisaláta | 46 |
Bárányborda gombóccal | 50 |
Krumpligombóc | |
Krumplis-szalonnás rántotta | 56 |
Marinált heringtekercs | 60 |
Savanyú pisztráng | |
Vajas spárga | 66 |
Töltött kacsa | 70 |
Borban főtt nyúl | |
Szaftos báránycomb | 76 |
Párolt marhalábszár | |
Tejszínes zöldségmix | 82 |
Zöldségleves | |
Fehérboros csirke | 88 |
Csirke szőlőmártással | |
Pácolt marhasült | 94 |
Sertéscsülök | |
Almás rétes | 100 |
Stollen | |
Túrótorta | 106 |
Epres túróhab | |
Sacher-torta | 112 |
Ringlótorta | |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |