kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Aldina Könyvkereskedő és Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 406 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-739-424-9 |
Házi "dolgozónk" a konyha | 17 |
Legfontosabb berendezési tárgyaink és eszközeink | 19 |
Éléskamra - vagy faliszekrény. Ötletek a helykihasználáshoz | 40 |
Egy kis áruismeret | 43 |
A piac | 45 |
Liszt és lisztfélék | 47 |
Rizs | 56 |
Édesítőszerek | 60 |
Zsiradékok | 64 |
Tej és tejtermék | 68 |
Húsok | 75 |
Tojás | 114 |
Zöldség- és főzelékfélék | 123 |
Néhány gyümölcsféle | 142 |
Konyhakész és tartósított élelmiszerek | 148 |
Ízek, fűszerek | 155 |
A fűszerekről általában, gyakran használt fűszerek | 157 |
Fűszerek cserépben, ablakban, erkélyen | 168 |
Régi ízek, elfelejtett ételek | 169 |
Főzés, sütés | 175 |
Főzési-sütési műveletek | 177 |
A sütés-főzés fortélyai | 209 |
Mentsük, ami menthető! | 226 |
Maradékok hasznosítása | 230 |
Fortélyok | 237 |
Takarékoskodás - de okosan! | 243 |
Főzés a hétvégi házban, kempingben | 244 |
"Kis kirándulás, kis kiruccanás..." | 252 |
Terítés, tálalás | 259 |
Hétköznapok, ünnepnapok | 261 |
Illik, nem illik a terített asztalnál | 265 |
Mit hogyan tálaljunk? | 268 |
Vendégvárás, vendéglátás | 277 |
A házi vendéglátás | 279 |
Italillemtan | 295 |
Gyerekzsúr | 301 |
Kamaszkaják | 303 |
Életmód és közérzet | 307 |
Az étrend | 309 |
Táplálkozás és étkezési ritmus | 311 |
Hízás, fogyás | 319 |
Mit főzzünk a gyermeknek? | 325 |
Kisgyermekek étrendje | 327 |
Mit főzzünk, ha beteg a gyerek? | 330 |
Gyermekételek | 332 |
Nagymamák, figyelem | 338 |
Idősebbek étkezése | 343 |
Az öregedés | 345 |
Könnyű, gyorsan elkészíthető ételek | 349 |
Háztartási balesetek | 357 |
Gyermekbalesetek | 359 |
Konyhai veszélyek | 362 |
Lakás, ruházat | 367 |
Nagytakarítás | 369 |
Ruhánk, cipőnk ápolása | 379 |
Táblázatok | 391 |
Konyhai mértékegységek | 393 |
Miből mennyit vegyünk személyenként egy-egy étkezésre? | 393 |
Miből mennyit főzzünk? | 394 |
Főbb élelmiszereink energia- és tápanyagtartalma | 394 |
Receptek betűrendben | 399 |